Followers

Thursday, July 30, 2015

Raya pertama - Hijau dan Putih



Semalam dah cerita pasal sebelum raya...
hari ni nak cerita pasal raya pertama....
huhm...kalau korang nak tau tahun tahun pertama 1st raya aku dengan family mertua...
yer..selepas 3 tahun lebih kawen..ni lah kaler pertama raya dengan dorang...sebab..tahun2 sebelum ni 1st raya je husband kena kerja...so bila dia kerja..automatik aku beraya dengan family aku la...hehe....

Pagi raya tu lepas je dorang selesai sembahyang raya..
kiteorang gerak ke Cheras pulak untuk ziarah kubur arwah atok husband...
selesai ziarah..terus gi Semenyih..pergi beraya di gerai lemang pakcik husband...
beraya di gerai ok..bukan rumah...haaha...sebab pak cik husband ni tiap2 tahun nak raya mesti jual lemang..
kalau siapa2 ada lalu kat area2 semenyih tu..kat Bandar Tasik Kesuma..boleh la singgah beli lemang kat gerai pakcik husband aku..nama gerai dia Lemang Mawi..hehe...
Setel beraya di gerai lemang pakcik husband..terus gerak ke Seremban pulak..
pergi beraya kampung abang ipar husband...lagipun kiteorang dah janji nak jumpa kakak husband kat sana...
Dari Seremban gerak sekali dengan kakak husband pergi ke Melaka pula...
Kat Melaka kiteorang pergi ziarah kubur arwah bapa n ibu bapa mertua ku kt Jasin..pastu beraya rumah sedara abah kat area2 Jasin..kemudian terus ke Sg Udang beraya rumah adik2 abah pula...

kat rumah adik abah ni meriah la sikit...anak2 dia ramai.pastu husband apa lagi dok main mercun la kat sana..pom pom pom..kuat gila bunyikkk...haih..macam budak kecik lak husband ni..dia yang paling excited main mercun...
ikutkan plan asal kiteorang lepas je beraya di Melaka petang tu ingatkan nak terus ke PD..stay sana dengan family husband la...tapi ntah mcm mane..dok kt rumah adik abah tu sampai dah pukul 11 malam..plan terus berubah...patutnya raya kedua tu abah nak beraya kat KL rumah adik dia lagi sorang..so aku cakap la kalau nak stay kat PD mcm rugi la pulak..yelah pukul 11 malam kat Melaka lagi..
kalau gi PD rugi lah tido hotel..malam tu nak check in..pagi2 esok nak check out..huh baik xpayah...
so kiteorang decide..FIL dorang stay rumah anak sedara abah kat Seremban..dan aku, husband n anak2 terus gerak ke PD..kiteorang je stay kat PD raya kedua n ketiga...kirenya kiteorang x join la dorang pergi beraya...kiteorang beraya kat PD..hahaha..
ok la cerita pasal kat PD tu nanti aku up entry lain..
so meh layan sikit pic kami di raya pertama...

sebelum gerak pergi beraya


papa's daughter...huh..manja dengan papa budak sorang nie...


husband n wife..lama x de gambar berdua...huhu..tu husband tolong cover perut..ngee


bergambar depan gerai lemang pun xpe lah..hehe...time ni panas terik..makeup pun dah hilang..hahahah


oppsss...sweet x??kah kah kah....


tengok la tu mulut Raynia..suka posing mulut mancung mcm tu...yang Raees pulak maintain hensem...:)


sedondon dengan anak dara ni...

selit lagi gambar budak ni ngn papa dia..

tengok la tu Raees wat ape..

masa ni mintak dorang bergambar berdua..tapi punya susah la nak amek..tu yang jadi gambar Raees mata pejam tu..


Ok lah kalau perasan gambar ngn Raees xde sangat kan..sebabnya anak bujang sorang tu dia excited tgk tempat bakar lemang..almaklum lah x penah tengok..tu yang jadi jakun sekejap..nak2 dia tengok berasap2 tu..puas ajak bergambar dia xnak...kalau ada pun tu sebab terpaksa...hehe..

2 comments:

ameris said...

sporting anak2 ain bergambar... kalu anak2 siap berdrama bagai...
adessss...

CikNaa said...

gerai lemang pn jadi ek.. takpe janji gambar tetap ado..hihi