Followers

Tuesday, June 23, 2015

Raees n Raynia officially stop hisap puting (Pacifier)




Sudah lama rasanya tak becerita pasal anak2 nie..
yela..mood mama dia lately ni asek down je kan...
sampai nak cerita pasal anak2 pun asek tertangguh je....
sori ye anak2 ...mama kau ni mengalami tekanan emosi sebelum ni...
memanjang je tak de mood...
now dah back to normal.....
ok lah kali ni nak cerita pasal Raees n Raynia dah totally stop hisap puting (Pacifier)
(clap clap)
macam mana dorang boleh stop ...
hmm..dorang stop dengan sendirinya....



ok aku ceritakan pasal Raees dulu...
kalau nak ikutkan ..Raees ni memang sentiassa berputing..xkesah la tengah main pun puting mesti kat mulut..
lagi satu perangai dia ni suka baling2...ntah berapa puluh puting aku beli ...mesti hilang..
puting kalau murah xpe gak..ni puting cap Avent..x ke sakit mama nak membayor nye...huk huk..
Ada 1 hari tu puting Raees ni koyak..mana tak koyak..kalau gigit je..
agaknye bila dah koyak tu xsedap kan..angin je yang keluar..
so dia reject la...bila dia nak hisap je..dia bukak balik..
so pelan2 bila dia rasa nak...dia tengok puting tu koyak..terus jadi x hisap...
last2 dia sendiri yang x mau..
lama gak time tu dia berhenti...
pastu bila dah lama dia x hisap...akal pun dah panjang...
dia tengok adik dia hisap puting....terus dia rampas puting Raynia..
once bila dia dah hisap puting Raynia tu..terus dia jadi ketagih nak hisap lagi...
dah..berebut dgn adik...last2 mama tewas jugak..beli lagi utk dia...
bila dah beli lagi ..x sampai 2-3 hari hilang...
ape lagi aku marah la...aku cakap lepas ni mama xnak beli lagi..baru beli asek hilang je...
terus bila dia cakap nak puting..aku cakap dah hilang...Raees bagi hilang...
lama2..terus dia x mintak..sampai la sekarang nie...
sekarang ni bila tanya puting mana..dia jawab lah hilang...
Raees x hisap puting dah..xbesh...hahaha..sendiri jawab kan...
nasib lah dia dah stop puting ni..xde sampai demam2...releks je....



cerita pasal Raynia pulak..
Cara Raynia pula...lebih kurang mcm Raees jugak..
puting tu dah koyak..terus dia xnak...
pastu bila dia nanges ke ape..memang aku sumbat puting..
aku bagi puting koyak tu habis dia sembur buang...last2 stop nanges sendiri..
jadinya..terus lepas tu aku x bagi hisap..
dia pun releks je..xde mintak2....
sampai lah sekarang.....
bila nampak puting dia bagi kat aku..cakap nanak...
ok..good girl....
x susah pun awak nak stop...
dengan sendirinya awak yg reject....





ok..mama dah lega sekarang ni xpayah pikir nak beli lagi puting...
xpayah nak sakit kepala cari puting bila hilang...
nak tertonggeng tonggeng cari bawah kerusi la ape la..
bagus anak2 mama..berhenti dengan sendirinya tanpa paksaan...
Raees totally berhenti hisap puting sebelum masuk 3 tahun..
dan adik pulak sebelum 2 tahun dah stop puting...
lepas ni nak train dua2 x pakai pampers pulak..
tapi rasanya...biarlah ajar abang dulu...ajar dua2 serentak kang..mama kau yg pening..
buatnye abg terkencing..adik pun terkencing...jenuh nak lap dua2 skali..hehehe...


2 comments:

CikNaa said...

bagus.. dah besar kan..mama pun nk proceed adik tu katanya..huhu

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI