Followers

Thursday, June 18, 2015

Menyampah







Alhamdulillah...dah masuk bulan Ramadhan pun sekarang ni.....
x sangka kan..rasa kejap je dah masuk Ramadhan..lepastu rasa cepat je nak masuk Syawal...
1st puasa, 1st sahur, 1st buka puasa tanpa suami...
waaaaaa......
yelah..aku kan buat sementara ni weekend housewife je...
aku kat rumah parents aku..husband kat rumah sendiri la...
puasa ke3 kot baru aku berpeluang berpuasa, sahur n buka bersama..
tu pun kalau dia x kerja...kalau kerja buka puasa dengan anak2 je la...huhu...
lepastu puasa pertama kami di rumah baru...ngeee.....

korang bulan puasa balik kerja pukul berapa??
mesti awal kan..ada yg kul 4-4.30 ptg mesti dah balik...
bestnya.....company aku ni bagi kiteorang balik pukul 5.30...
masuk kerja macam biasa pukul 9.00 pagi ...tak de waktu rehat...
tu yang dpt balik pukul 5.30 tu...
bagi aku la pukul 5.30 tu pun dah rasa lambat sgt dah..
yelah mana nak masak lagi...dengan tgk bebudak tu lagi kan...
semalam kakak kat office aku ni request la waktu kerja pukul 8.30pg-5.00 ptg...
management x bagi .....
dia kata kalau nak masuk kul 8.30pg pun..balik still pukul 5.30 gak..
mcm bangang kan..
ape lah salahnye approve kan...bukan selalu...utk 1 bulan ni je...
lepastu mcm biasa balik la....
dia ingat keluar pukul 5.30 tu x jem jalan?walaupun rumah ngn office dekat..
tp nak sampai rumah tu terasa lama dengan jem, budak balik sekolah..nak ambil anak..pastu baru balik rumah..
paling2 pun kul 6.30 baru sampai rumah..

staff melayu bukan ramai pun..3 orang je tau..
tu pun berkira nak lepaskan awal...
sedangkan company lain staff ramai pun balik awal jugak..
ni yang 3 kerat je nak berkira...

salah satu sebab aku nak berhenti ni pun..sebab company ni dah x best dah bagi aku...
xsyok la wei kerja kalau environment x best....
kenapa aku cakap x best tau...
dari pagi..masuk office sampai la ke petang...
duk dalam office macam duk dalam library....senyap sunyi....
xde dgr suara org bercakap pun..gossip2 lagi lah..memang xde...
aku ngn kakak kat office ni..mmg kalau nak bercakap kena cover2..slow2...
gelak pun nak kene cover2...haish...
senang citer xde entertaiment langsung...
bila terdengar je orang bercakap kan mula la supervisor aku Skype..sound cakap jangan cakap benda yg bukan pasal kerja pada waktu bekerja..nanti boss marah..
ekeleh....bengang je aku..padahal bila masuk bilik boss tu lagi meriah...boss buka lagu kuat2 mcm dlm disco...dengar dorang bersembang...xde ape pun..
ade je nak cari salah orang...
pastu yang aku x suka dgn supervisor aku ni...
suka nak tegur2 cara kerja aku...
eh2...aku tau la kerja aku...apa aku perlu buat..
tak payah la setiap kali kau nak remind itu ini aku nak kene buat..
padahal...sebelum dia nak sound2 pasal kerja aku tu...kerja aku tu dah siap dlu dah...
aku duk but kerja menyandar pun cakap aku releks je...
puihhh...ingat aku releks ke...salah ke aku dok sandar???
kerusi aku...suka ati aku la nak duk mcm mane pun...
haish..ape masalah dgn org mcm ni pun xtau la...
makin menjadi2 lak...

itu yang aku bertekad ni...
dapat je bonus bulan depan...
2minggu lepas tu aku hantar resign letter...
baru padan muka kau...
hantar resign letter pun..aku punya notice sebulan...
lama jugak la lagi nak hadap....
so skang aku tengah habiskan sehabisnya kerja aku..
xnak pending2..nanti dah sampai masa nak berhenti..
aku dah boleh releks...
setel je kerja aku ni..aku terus buat hangover task list utk assistant aku..
sebelum supervisor siot tu suruh aku buat...
baik aku buat dulu kan...

Walaupun gaji ok apa bagusnya kalau environment kerja x ok...
xseronok..buat sakit hati je hari2...
buat ape...baik berhenti..
insyaAllah...rezeki ada di mana2...
aku harap lepas ni aku dapat la better offer...better environment dari skang nie...




4 comments:

CikNaa said...

ciknaa yg keje kat library ni lagi ler sunyi ain..huhu.. takpe ain, buat pilihan yg terbaik k

SweetLikeWhat said...

macam-macam jenis orang ade kan..haihh..anez pun tak dapat balik awal..biasala sekolah kelss..tak kawtim lansung..

Raihan Shaklee said...

sabar banyak-banyak.bila saya yang menurut perintah itulah dia tak leh nak bantah kan. saya pyn dulu kerja..now dah tak kerja buat biz sendiri dari rumah je. So takde pening kepala balik cepat ke lamabt ke atau apply cuti..nak2 raya nanti lagi pening berebut dgn kawan nak cuti..hehe

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI