Followers

Tuesday, May 12, 2015

Orang lain yang nak kahwin..aku yang pening....



Maaf kan lah daku kejap timbul..kejap tenggelam...
 lately ni busy sikit...
sekarang ni aku dah pening kepala oiii....
macam nie..bulan 8 ni adik ipar aku kahwin...bukan sorang yeh..2 orang adik ipar kahwin serentak....
pada mulanya aku mcm wat releks je la..xde la pikir sangat pasal wedding dorang ni...
tup2 last week...mak mertua aku tanya..boleh buat hantaran untuk diaorang x? 
aku pun mcm...haa?? gluppp..aku buat hantaran????
hantaran aku dulu pun kakak aku yang buat kan....
ni nak buat orang lain punye..
mak mertua aku cakap..kakak husband aku(which is berlainan ibu) tak dapat buat kan...sebab dia sibuk..
tu yg dorang suruh aku yang buatkan...
aku pun cakap la..aku x berapa pandai nak buat..main hentam je boleh la..
adik2 ipar aku pula jenis yg xkesah..dorang pun ok je..memang minta tolong aku...

Haish..nak ditolak serba salah pulak kan...
lagipun aku ni jelah satu2 nya kakak ipar dorang...
kena la tolong kan....
xpelah...gunakan lah kekerasan tangan n kreativiti yang ada nanti yeh..hahah...
yg buat aku pening lagi...
bebudak ni borang nak nikah pun x setel2 lagi...
semalam aku dah bising dah dengan adik ipar aku yang pompuan tu..mintak dia cakap kat tunang dia..suruh cepat sikit submit borang..
yg adik ipar lelaki ni ok lah sikit...dia dah submit kat belah perempuan dah..
oh yea..nanti dorang ni nikah..yg adik ipar perempuan nikah kat KL je..
yang adik ipar lelaki ni pulak..nikah kat Perak...
sorang nikah awl bulan 8..sorang lagi hujung bulan 8...
adik ipar aku pulak belah perempuan xde buat majlis sanding..just kenduri doa selamat je...
pelik kan.biasanya belah perempuan yang paling happening...tapi ni terbalik..belah lelaki nanti yang happening..hehe....
yang adik ipar perempuan pulak..majlis bertandang dia pertengahan bulan 9...pun sama just buat kenduri doa selamat je...
haih..berapa banyak cuti lah yg aku nak kena ambil ni nanti....

dorang ni nak kahwin lagi 2-3 bulan..tapi boleh buat mcm biasa je..
bayangkan lah baju sanding pun dorang x pergi tengok lagi..baju nikah pun x cari lagi..
grrrrrr....
nak aku yang push baru dorang gerak..
mak mertua aku pun bising gak ngn dorang ni...nak kawen..tp dok lengah2 kan masa...
bila aku pun dah bising..baru dorang dok gelabah...ha sekarang ni sampai dah pening2 kepala dah..hehe..


so sekarang ni aku tengah cari idea nak buat gubahan untuk dua orang adik ipar aku ni..
heeh..jom google jap...




10 comments:

Julia Johari said...

Hmmm pening ye aeen...adik bongsu julia nak nikah sabtu ni...mujur tak payah buat apa satu pun...sbb diorang yg buat sendiri dari awal sampai akhir termasuk door gift...kami cuci tangan hehehhe

♥ ROS ♥ said...

Uii mcm last minit ja.. debor je dgr.. moga semua dpermudahkan yer...

Aeen said...

@Julia Johari kalau ikutkan mmg nak cuci tangan je...xyah buat ape2...ni ape pun xbuat lg....tu yang nak kene push dorang ni....

Aeen said...

@♥ ROS ♥ kan...bukan mcm lg dah ros...mmg dah last minute pun...dorang yg nak kawen..kite lak debor takot x sempat nak siap...

Mimie_Zatun said...

Hope berjalan lancar dan dipermudahkan..

ameris said...

ain, boleh je gi kedai bunga upah diorang buatkan...
semoga majlis berjalan lancar hendaknya.

ieza ashaari said...

Amboi, bakal pengantin buat lek buat peace je. Yg dah beranak pinak yg macam pengantin bz nya. Hoho.

Aeen said...

@Mimie_Zatun thanks dear..:)

Aeen said...

@ameris
nak ain jgk yg buat kak..dorang xnk anta kedai...huhu

Aeen said...

@ieza ashaari tau xpe...kite yg da beranak pinak ni plak terasa mcm nak kawen lg..hahahah..