Followers

Wednesday, April 22, 2015

Rumah: Kunci rumah baru dah dapat...


Lama dah kan x cerita pasal progress rumah...
progress sekarang ni..Alhamdulillah dah dapat dah kunci rumah...
Akhirnya..setelah 1 tahun lebih baru la dpt kunci..actually urusan belum lah setel lagi...
now tengah tunggu stamp duty  n sign agreement tukar nama...
maybe dalam bulan ni setel lah...InsyaAllah..

Oklah..aku nak cerita pasal kunci rumah ni sikit..
sebenarnya minggu lepas aku saja je mesej owner tanya boleh tak aku nak kunci rumah tu..sebabnya aku rasa dah boleh la kot kan kalau aku nak minta kunci rumah tu..sebabnya start bulan 3 hari tu loan husband dah kena tolak..n urusan hal rumah tu pun tinggal nak sign je...
lepastu owner pun cakap boleh..jadinya Jumaat minggu lepas 17/04/2015 husband jumpa dengan owner pergi ambil kunci rumah....
malam tu jugak lepas balik kerja kiteorang pergi tengok rumah tu..tapi sebelum tu pergi makan2 jap kat area Klang Utama tu..celebrate birthday adik ipar...
oh yea..masa nak pergi tengok rumah ni family belah husband pun follow sekali...

korang nak tau tak ni lah kali kedua aku pergi tengok rumah tu..kali pertama masa sebelum confirm nak beli..lepastu memang x de langsung aku nak gi tengok...so nak dijadikan cerita..aku laki bini lupa jalan nak pergi rumah tu..hahahaaaha...jenuh la siang tu masa kat office aku dok google balik alamat rumah...
nasib jumpa tanpa sesat....haish..teruk kan..rumah sendiri pun x ingat kat mana...hahahah...

Rumah tu sebelum ni ada penyewa..tapi start bulan 3 lepas rumah tu dah dikosongkan..owner pun dia dah siap bersihkan rumah tu...walaupun owner dulu dah bersihkan kiteorang tetap kena cuci lagi sekali..sebab sebelum ni penyewa nye orang India..so semestinya lah kena samak dulu...
so far masa kiteorang pergi tengok rumah tu..ok lah..dalam keadaan baik..
cuma aku tengok sinki dia je lah menunggu masa nak roboh..hahaha..sinki besi tu kan...kwsn belakang rumah pun luas..boleh cucuk tanam lagi...hehe...
xpelah...xbanyak benda pun nak kena repair...

So sekarang ni bermula lah operasi untuk cuci rumah...
patutnya minggu lepas lagi dah cuci..tapi husband pula wekend tu x sihat..so kena lah cuci minggu ni...
barang nak cuci rumah semua dah beli...
excited pulak nak cuci rumah..huh..tu baru nak cuci dah excited..belum duduk lagi rumah tu...hehehe...


8 comments:

Liyana said...

bestnye dh ada rumah sendiri :)

CikNaa said...

alaa takde ke gambar rumah? nak tengok..huhu

ieza ashaari said...

Wah, mesti teruja gila kan. Za yg masuk rumah sewa pun teruja sgt2, inikan plak rumah sndri. Mcm mana nak samak rumah ye?

Aeen said...

@Liyana Alhamdulillah liyana...rezeki...:)

Aeen said...

@CikNaa ciknaa..gambr rumah x sempat nak snap..sbb hari tu pergi waktu malam...gmbr rumah entry next week ok..hehe...

Aeen said...

@ieza ashaari nant kite up entry cmne nak samak rumah ok..:D

Mar Mansor said...

alhamdulillah..tahniah ye..ada tanah untuk bercucuk tanam tu cam best dengar

SweetLikeWhat said...

alhamdulillah dah ade rumah sendiri..seronok lepas ni leh deco2..