Followers

Friday, April 24, 2015

Luahan perasaan...





Dah masuk hari Jumaat hari ni...
dah nak sampai ke hujung bulan dah....
haish...aku xtau la kenapa dengan aku sejak akhir2 nie...
mood aku tersangat lah ke laut nak buat kerja...
bulan ni mcm2 dugaan yang aku terima...
paling aku x boleh lupakan dugaan aku perang besar dengan husband aku... :(
sebab ape? hanya orang2 yang tertentu je tau sebab ape....
but now Alhamdulillah...dah ok dah...
hopefully lepas ni x terjadi lagi lah perang2 mcm nie...penat tau asek nak bergaduh je...
penat asek nak nanges jgk....sob sob....

Sekarang ni aku tengah nak kembalikan mood keceriaan aku balik...
tapi tu lah..xtau la bila mood tu nak ada....
bab kerja pula..aduuh...banyak sangat kerja nak kena buat....
tapi aku suka buat kerja tu bertangguh sekarang ni...tu yang makin jadi banyak..
Ya Allah...apa lah nak jadi dengan aku nie...hmmm....
aku harap by next week before end of the month aku boleh siapkan semua kerja2 aku yang tertangguh nie...
huh..chaiyok2......

Pasal anak2 pulak...hmmm...hari2 nak buat aku jadi tarzan..
ada je nak bagi kite marah n naik angin....
macam Raees sekarang ni sesuka hati je dia nak tumbuk or pukul orang....xkesah la degan siapa pun..
kadang2 tu dia buat tok ayah dia..dengan aku pun penah gak..dia tampar nye muka aku..haa mmg aku tampar balik la jawabnye....xboleh berlembut kalau dah buat perangai mcm tu..nanti makin menjadi2....
ada masa ok..mmg ok sangat....ada masa mmg buat aku hangin..
Raynia pun sama jugak...sekarang ni makin kuat dia melawan...
tegur sikit nak merajuk...panas baran jugak dia ni..x padan dengan kecik...
mengamuk2...jerit2....kalau dia x dpt buat sesuatu tu dia akan buat muka geram...pastu apebenda ada kat sekeliling dia semua dia campaknye....
sekarang ni dah pandai punggah mainan dalam rak...dia kosongkan semua rak2 yg ada mainan..terabur kan mainan tu kat lantai...pastu dia tinggalkan....
ada masa bila suruh kemas pandai dia kemas...tp datang mood dia xnak kemas dia akan cakap x nak..
makin pening oii dengan perangai dua beradik ni...kadang2 tu dorang pandai berpakat nak kenakan aku...
grrrrr..suka tengok mama dia ni naik angin agaknye....


Bulan ni aku kena sakit kepala yang sangat teruk...sampai x boleh nak bukak mata..
bila buka mata aku akan tengok benda sekeliling aku ni berputar...
xtau la kenapa..mungkin terlampau stress kot...
aku harap sangat lepas ni mood and perasaan aku kembali ok

3 comments:

SweetLikeWhat said...

aeen jangan stress ok..bawak2 rehat..moga dpermudahkan segala urusan aeen..

Liyana said...

jgn stress2 k... amik masa utk diri sendiri :)

Mar Mansor said...

keje banyak boleh buat kita lupa perasaan kita sebenar,,