Followers

Friday, January 2, 2015

Tahun Baru 2015 dan Azam Baru...




Assalamualaikum semua...
Alhamdulillah...dah masuk tahun 2015 dah....
dan ini merupakan entry yang pertama untuk tahun nie...
tahun yang baru buka buku baru....
tahun ni naik lagi umur setahun...
xlama je lagi 2 minggu lagi usia dah naik la setahun..heheh...
macam biasa lah kan..masuk je tahun baru ...awal2 tahun ni mesti orang tanya apa azam tahun baru kan...

tak payah la mukadimah panjang sangat ...aku akan teruskan je lah dengan azam tahun 2015...
actually ada azam yang dari 2014 aku bawa ke tahun ni...

1) nak tinggal di rumah sendiri dengan suami dan anak2...
-Alhamdulillah..tahun lepas loan rumah dah lulus..
di jangka akan duduk rumah baru dalam pertengahan tahun ni InsyaAllah..

2)Bekerja selagi perlu bekerja... 
-Haa..kenapa aku cakap mcm nie? sebabnya aku x sure lagi keadaan aku macam mana bila dah berpindah nanti..sebab rumah baru dan tempat kerja aku adalah sangat jauh...rumah kt Klang..tempat kerja kat Gombak...kalau berhenti nak cari kerja lain kat Klang..xboleh jugak..anak2 aku siapa nak jaga?
husband xnak orang lain jaga anak2...sebab katanya susah nak percaya dengan orang sekarang ni..
nak2 anak2 aku ni makin buas n nakal..buat pening kepala orang je ...huhu....
tu yang aku cakap selagi boleh bekerja...aku kerja je dulu...

3)nak jadi isteri terbaik buat suami dan ibu yang terbaik buat anak2....
- xde lah nak cakap selama ni aku x baik dengan suami...adat lah kan..kejap gaduh..kejap baik laki bini ni...
untuk anak2 pulak..nak kurangkan marah kat dorang ni...kadang2 aku jadi mcm singa gak tengok perangai dorang nie...tu yang nak control sikit..nak jadi ibu yang baik..:)

3 list ni adalah antara azam aku.....ada lagi sebenarnya..tapi aku malas nak buat list panjang2....
apa2 pun aku harapkan tahun ni tahun yang terbaik buat aku sekeluarga....dimurahkan rezeki...dan diberi kesihatan yang baik buat kami sekeluarga.....apa yang penting nak jadi yang lebih baik dari sebelum ni..
buang yang keruh ambil yang jernih....

p/s: semalam aku tanya husband apa azam tahun 2015 ni...dia cakap nak duduk rumah sendiri..
dan....tambah anak lagi... aku? gluppp...amboiiii.....yg ada dua ni pun dah macam 10 orang...dia nak tambah lagi??huuh..insyaAllah ada rezeki adalah....tapi sekarang ni aku still makan pil perancang....takde rasa nak stop lagi..tengok la mcm mana...kalau husband kata on...aku stop lah..hahahaahahah....

ok lah nak wish korang...







2 comments:

LYAfrina said...

selamat tahun baru dear
semoga kehidupan kita bertambah baik dr masa ke semasa..amin

CikNaa said...

semoga smua azam ain dipermudahkan amin..