Followers

Monday, January 12, 2015

Advanced birthday present from husband...




Birthday lambat lagi...
tapi dah dapat hadiah dulu dari husband...
husband kata advanced birthday present....
mmg advance la sangat....bagi hadiah sebulan sebelum birthday...
katanya...mana tau time birthday aku nanti dia xde budget nak beli hadiah...
oooh dear...mama x kesah pun la....xyah bagi pun xpe...kalau bagi kira ok la jugak kan..heheh...

kejadian ni bulan lepas...
husband dia cakap ngn aku dia nak beli handset baru sebab fon dia dah pecah teruk sebab fon tu terjatuh masa dia tengah kerja...totally xboleh nak guna..on pun x boleh...
aku pun cakap la xkesah la..kalau nak..beli la...
mula2 dia tanya aku..nak handphone baru tak..aku cakap la xnak..
membazir je...handphone yang ada sekarang ni pun ok lagi...walaupun screen dah retak...tapi still boleh guna lagi...screen handphone Note 1 aku retak pun sebab husband aku jugak la..dulu dia yang pakai hp tu..bila dia dah beli yang lain..dia bagi hp tu kat aku...lagipun aku sayang dengan fon Note 1 ni..tu yang aku xnak tukar...
husband pun cakap la..ok la kalau aku xnak tukar..dia beli je lah dia punya...
masa dia pergi beli hp baru ni aku x ikut.....balik je rumah dia tunjuk aku handphone baru dia..
dia beli Lenovo A806...pastu ada 2 lagi fon kawan dia suruh dia belikan Asus Zenfone 6..
aku just tengok2 je la kan..xde la rasa apa2 pun...
malam esoknya...sebelum tidur..bersembang la dengan husband..(pillow talk la konon) sambil tu dia tunjuk la kat aku page kat FB yang ada jual jam...dia tanya aku nak jam tak..dia nak belikan untuk birthday..
aku ni xtau nak jawab apa...bagi aku..aku suka kalau dia nak belikan untuk aku..xpayah tanya..nak..beli...
kalau tanya aku ,aku ni ada segan sikit nak meminta...lagipun xreti la aku nak minta husband belikan itu ini...
lepas aku cakap mcm tu kan..dia kata betul ni xkesah dia beli apa...kalau dah beli jangan xpakai pulak..
aku cakap lah kalau dah beli aku pakai lah..
lepastu dia keluarkan sesuatu dalam beg dia...dia bagi hadiah kat aku...


uh..terkejut la aku..siap aku cakap eh.apa ni..dah siap berbalut ni...pastu dia cakap la ni hadiah untuk birthday aku.....
memang aku terkejut....sebab husband aku ni jenis x pandai nak buat surprise...tapi malam tu bagi aku menjadi pulak surprise dia...aku pun ambil la dengan segan silunya...xnak bukak lagi..aku kata nanti aku bukak.....

keesokkan harinya aku pergi kerja..bawak sekali hadiah husband bagi...
sampai2 je office terus aku bukak....
tengok2...dia bagi aku ni...


memang terkejut...n x sangka dia akan bagi hadiah handphone baru ni..
padahal dia tau aku cakap aku xnak...dia tetap beli jugak...
masa balik lunch kat rumah aku tengok husband ada kat rumah..aku ingat dia dah pergi kerja...
pastu aku cakap lah kenapa beli handphone baru ni....susah2 je la...duit beli handphone ni boleh simpan...
tapi dia cakap...dia memang nak belikan handphone untuk aku..xnak aku pakai handphone yang dah retak2 tu..katanya x best la dia pakai fon baru aku pakai fon lama...biar kite pakai sama2 baru...cheeeh....
terus peluk cium husband sambil cakap terima kasih.....
so sekarang ni lah handphone aku pakai sekarang...Lenovo A806...

Thanks sayang for the advanced birthday present ni...
love u....muwaaaahh....


4 comments:

Chekgu Azrine said...

hubs akk pun pesen camtuh
tak reti langsung serperise2..
and selalu jgk bg advance2 nih..
hehehee

alhamdulillah sis..tu rezeki janagn ditolak namanya..

safurara said...

sebak pulak aku baca aeen, hehehe.so sweet lah.nasib x letak hp dlm polistrin.hehehe.happy birthday in advance aeen.

cik karmila said...

sweetnya suami awak...hppy bdayy..

CikNaa said...

suwit sgt tau ain.. lenovo geng ciknaa! hehe