Followers

Tuesday, November 11, 2014

Raynia demam :(






Fuuh..sekarang ni musim panas n hujan yang x menentu kan...
minggu lepas Raees demam 2 hari..lepas tu semalam aku pulak yang selsema ngn batuk sampai sekarang nie..pastu malam tadi Raynia pulak demam....adoooooooiiii...
begilir2 demamnya....agak terkejut gak aku malam tadi tengok Raynia demam..
sebab sebelum tidur dia ok je...xde rasa ape2 pun..
dalam pukul 2 pagi..aku dah tidur dah..tiba2 husband kejut...dia cakap badan Raynia panas...
terkebil2 mata aku ,blur je bila kena kejut....
bangun2 terus aku amek cool fever letak kat belakang badan dia..pastu ambil kain basah..
husband lap2 kan....

Selalu budak kalau demam dok merengek kan..tapi Raynia malam tadi sikit pun xde merengek, menangis ke ape..biasa je...
selang sejam la aku bangun pantau suhu dia....
husband ada cakap kat aku suruh aku cuti ke MC ke jaga Raynia..
tapi aku cakap lah...tengok la pagi nanti macam mana...kalau dia still panas lagi..aku x pergi la kerja...
pastu bangun pagi tadi aku rasa badan Raynia panas sikit..x macam sebelumnya panas sangat....
lagipun tengok dia ok je...
so aku pun ambil keputusan..pergi kerja dulu...tengah hari nanti kalau still x turun panas tu...aku balik lah..
ambil half day....

Baru ingat nak bawak dia pergi cucuk setahun....tengok2 demam pulak...
Raynia ni kan selalu je bila time nak kene cucuk..mesti sebelum tu dia xsihat..mcm batuk la,selsema la..selalu kene postpone nak inject....sebab kalau demam,selsema or batuk doktor x bagi inject...

pergi kerja ni pun otak dok fikir anak...aku pesan kat ayah aku kalau Raynia x ok..cepat2 call aku...
hopefully demam Raynia x melarat lah....semoga cepat baik yeh anak mama.....





6 comments:

mommychaa said...

Raynia semoga cepat sembuh.
Kasi air banyak aeen jangan sampai dehydrated pulak yer.

aznor ibrahim said...

gws raynia!

CikNaa said...

haah betul2. rania pun sama.bl nk inject je dia tak sihat..cepat baik yer raynia..

Julia Johari said...

Semoga segera sembuh, risau bila anak2 tak sihat...kita pun rasa nak nangis sama2 tgk dia merengek tak selesa...musim hujan je kan sekarang...risau..harap kita senantiasa terus sihat nak jaga anak2 dan suami

ameris said...

lahai cian raynia. cepat sembuh yer sayang

Siti Zawiyah Rahmat said...

semoga cepat sembuh ye..


Jemput singgah sini http://www.cintavitamin.com