Followers

Thursday, October 30, 2014

Reesya Raynia: Dah pandai berjalan... \(^,^)/








Alhamdulilah...Raynia sekarang dah masuk 11 bulan ++ dah pandai berjalan....
start fully berjalan pada 24/10/2014..fuuh..aku ingat tarikh ni...siap ku rakam lagi video dia 1st time berjalan...
2 minggu sebelum tu dah nampak dah tanda2 dia ni nak berjalan..lepastu aku ada cakap kat husband..Raynia ni seminggu dua lagi boleh la jalan...
tup2 minggu lepas memang betul pun dia dah boleh berjalan....
bangga aku bila tengok dia belajar jalan...biasa lah budak baru belajar..jalan jatuh tu dah semestinya la kan..
Raynia bila jatuh..dia x putus asa...gigih bangun n teruskan jalan lagi...kalau dulu merangkak punya la laju...
sekarang ni xde merangkak2 dah...jalan terus....
bayangkan baru 2 hari pandai jalan..dah nak belari oiii....advance betul adik ni....

ni gambar masa hari kedua dia pandai berjalan...aku bawak pergi rumah MIL...
tengok tu siap bawak beg kat tangan...beg isi toiletries dia...
bukan main lagi dik...siap nak ber beg tangan.....
lama kot dia pegang...xlepas2 pun...
haih...nanti mama beli beg tangan kecik utk awak yeh...hehehe...


sorry gmbr nampak begegar sikit....

amboiiii...montot....tau la dah pandai jalan...siap tertonggek tonggek...
aku suka tengok dia pakai seluar palazo tu...
beli kat uptown 3 pasang RM25...
nanti nak beli lagi lah....:)


tengok tu bukan main dia tawaf 1 rumah dengan beg kecik kat tangan....wah2...


penat jalan ..minum air dulu...hehe...


Kalau dulu Raees dia mula berjalan masa umur 1 tahun 2 bulan..time tu Raynia baru je lahir..Raees baru pandai jalan....Raynia ni dia advance sikit..11 bulan++ dah boleh berjalan...huh..semuanya kamu cepat dik..cepat duduk la, menyiarap,merangkak....rasa awak masih baby lagi dik...
minggu depan hari Rabu 1st birthday Raynia...celebration??ermm..maybe buat simple2 je utk family...
nak buat besar2 mcm abang Raees dulu mama xcukup budget...xpelah yeh dik..hujung minggu ni kita gi cari present ok....:)






5 comments:

safurara said...

good job syg!

Liyana said...

pasni boleh main kejar2 dgn mama hihi

mommycha a.k.a kak jenab said...

senang sikit bila dah beoleh berjalan. tayah bedukung dah huhuhu :)

umie shahidah said...

yeahh dh pndi jalan.. pasni kemain la die jalan.. xnk org pgg.. hehe

Julia Johari said...

Anak perempuan mmg gitu cepat jalan aeen...pernah jupe anak org kt shopping mall 10 bulan dh berjalan...siap tanya parents dia berapa tahun...rupanya 10 bulan advance sungguh