Followers

Friday, October 10, 2014

Little Twin Stars Disposable Baby Pants





Entry sebelum ni aku ada up pasal perbelanjaan bulanan...
dalam perbelanjaan tersebut aku ada mentioned pasal diapers pants atau senang nak sebut pampers pants yang aku beli dengan harga RM19.90 untuk 44 keping bagi size M..

Aku ni kalau belikan pampers untuk anak2 ni..campur2 brand...
Drypers lah, Pet Pet, Whoopee, Huggies...
tengok yang mana murah or ada promotion aku beli je lah...
so far 2 bradik ni pakai brand apa pun ok je...
cuma dah pandai xnak pakai pampers yg biasa tu...yg lekat2..
nak pakai yg pants...
Raees dia dah besar..dia xnak baring bila nak kena pakai pampers...dat y pakaikan dia pampers yang pants je..Raynia pulak...xboleh pakai pampers biasa...sebab...xreti dok diam..payah woo nak pakaikan dia pampers...jenuh mengejar n tunggang terbalik la dibuatnya bila nak pakaikan pampers..
tu yang pakaikan pants jugak...pants pun kadang2 susah jugak nak sarungkan kat dia yang sememangnya lasak tu....
Kalau tengok kat pasaran harga pampers pants kebanyakkan mahal sikit dari pampers yg lekat2 punya..lepastu kuantiti pampers pun x banyak sangat...

Kalau dulu aku beli pampers lain2 size untuk Raees n Raynia..
tapi sekarang beli size yang sama je...n brand yang sama ...senang...
so adalah 1 hari tu..aku gi Giant sorang2 dok pilih2 pampers pants yang mana ok...sekali tu aku terperasan brand nie...
Little Twin Stars Disposable Baby Pants..


aku tengok lah sample kat situ..tengok macam ok je...x nipis dalam dia..
lepastu aku tengok harga RM25..eh2 murah tu..(ni harga masa 1st time aku nak beli)
beli 2 beg dulu...bila bagi budak2 ni pakai..tengok sesuai je...
terus aku beli lagi..kali ni tengok harga RM19.90...mula2 ingatkan harga promosi...
tapi bila dah 2-3 kali pegi..tengok harga sama je...tapi xkesah la..kalau harga dia RM25 pun..bagi aku dah murah dah tu....




Semua size harga sama...

ni lah pampersnya...
so far bagi aku pampers ni sesuai untuk anak2 aku...xtau lah kalau orang lain mcm mane..
mungkin ada yang sesuai n tak..
aku dah jumpa pampers yang murah macam ni ...terus x pandang brand lain dah...
buat masa ni..keadaan kewangan n kenaikan harga barang yang makin naik ni...
yg mana boleh di cut cost..kite cut cost kan la...
so bagi aku dah jimat dah beli pampers ni..
sebulan aku boleh beli 6 beg pampers untuk 2 orang anak dengan harga RM120 untuk 6 beg...


kalau korang nak cuba..boleh lah beli dekat Giant..
so far kat Giant je aku jumpa pampers ni...tempat lain xperasan..kat Manjaku tak jual..
aku dah pernah cari..tapi xde...
mana tau sesuai dengan anak2 korang kan...boleh bertukar dengan brand ni..




3 comments:

ameris said...

wahh aen, murah giler. bole gi giant lps kje nnt...

DYatie said...

tq ain review.. leh try! ;)

Chekgu Azrine said...

Murah..i like it..memandangkan aish xkisah pakai brand apa pun..so blhla beli..yeahh..jimat itu penting..tq ain