Followers

Tuesday, July 1, 2014

Salam Ramadhan






Salam Ramadhan semua...
hari ni dah masuk hari ketiga berpuasa....korang puasa tak??hehehe...
aku semangat betul nak puasa...sekali teeeeettt...bendera merah naik la pulak.....adoiiiiii...
aku baru ingat yang aku boleh puasa penuh tahun nie..
sebabnya..aku dah tak datang period hampir 3 bulan...sekali bulan ni lak nak datangnye...haih..
ntah la..lepas bersalin Raynia..hormon x jadi x stabil lak..

Start bulan puasa nie office hours macam biasa 9pagi-6.30ptg..cuma utk yang beragama Islam sampai 5.30ptg..tu pun xde lunch hour la..kire orang boleh berehat dalam 15 minit je...(x best kan..)
start semalam jugak la waktu tengah hari ( lunch hour ) aku x balik rumah...
biasanya aku balik tengok anak2...
bila x balik tu rasa rindu sangat dengan dorang..dok pikir apa la dorang tengah buat..
ayah aku cakap semalam....tengah hari semalam Raees menangis2 cari aku...
mungkin dia dah biasa n dah tau masuk tengah hari mama dia akan balik..
ni agaknya dia tengok lamanya mama dia takde ..tu yang tercari2 tu..

Petang semalam balik kerja..sampai2 rumah..aku kluar je dari kereta tengok raees dah nak bukak gate kat rumah tu...excited betul dia tengok aku balik...
masuk2 je dia dah suruh dukung...bila dukung tu bukan main dia peluk la..cium la...adoyai Raees..mcm lama sangat x jumpa mama...heheh....rindu la tu kan..
bila dukung Raees..Raynia pulak tengok..pun mintak dukung..haa..si kecik tu dah pandai jeles sekarang..
bila mama dukung abang..dia pun minta dukung sekali..kalau x..mula la dia mengamuk..huh..
dua2 anak mama ni manja...haih..

Agak cabaran jugak bila waktu berbuka puasa masing2 dok sibuk nak makan sekali..grrrrrrrrr....
nasib la aku ni belum boleh berpuasa lagi..agaknya kalau dah start balik puasa  x sempat nak makan kot...waaaaaaaaa......
yela...dah bagi makan..time tu la nak mintak itu ini..air tumpah la apa la...
waktu bersahur pulak..mcm kat rumah aku bersahur pukul 5 pagi...
aku bangun nak siapkan sahur untuk husband..Raynia mesti bangun sekali..
alahaiiii anak dara sorang nie....sedar aje la bila mama dia bangun...
dia pun sibuk nak sahur sekali...so far masuk hari ke3 ni Raees belum pernah bangun lagi la waktu sahur..
kalau bangun..jenuh nak layan....

bulan puasa ni kena banyak bersabar...sekarang ni kene berdouble sabar ....nak2 lagi kena bersabar dengan perangai anak2 yang nak membesar nie...waduuuhh.....memang menguji kesabaran sesangat...
rasa nak naik hangin je bila dorang dah start wat perangai yang buatkan kite nak marah...kan2..



credit pic by google image




3 comments:

mOoN IzzaN said...

bulan ni amik waktu anjal.. 7.30-4.30.. hehe

safurara said...

aku baru je amuk kat gojes smlm pasal anak.sedih gila aeen.huaaa.

adnil linda said...

mmg waktu2 dia membesar la...sabr je la...smpai x lrt nak lrg...