Followers

Friday, June 27, 2014

Birthday Party Rafif ....







Sabtu lepas 21/06/2014
aku n Raees attend wedding anak blogger gojes Mimi..eh..wedding lak....birthday party la...hehe..
maunya aku x cakap wedding...birthday party nye grand mcm orang buat wedding...
dapat tau hari Sabtu husband kena kerja...so aku plan..xpelah aku drive sendiri ke Klang....
bila whassap ciknaa tanya pergi mcm mane..tup2 ciknaa ajak tumpang sekali..
erkk..mula2 segan gak nak tumpang..lepas tu tanya husband..husband pun bagi green light..ok..tumpang lah kereta ciknaa...
tumpang pergi je..balik husband ambil kat AEON Bukit Tinggi..husband habis kerja petang tu..so dia kata nanti dia ambil....lagipun husband kerja pun kat Klang je..senang la dia nak ambil...

Area bukit tinggi tu aku tau la jalan nye..sebab memang dah biasa pergi dulu area sana..coz husband dulu kerja kat balai polis bukit tinggi..so tau la sikit2 jalan kat sana..cuma jalan nak ke rumah mimi je la ku x tau..hehehe...sehari sebelum tu aku siap2  google jalan nak ke rumah mimi...
dalam kereta aku yang jadi assistant guide jalan untuk husband ciknaa..hahahahaaha....
memang xde sesat..cun2 je sampai....

sampai2...peluk cium tuan rumah..pastu nampak rara, As Miza, zila mahadi, Tira Mis u....salam2 semua..
terus aku pergi kat tempat makan..hahaha...aku dah kebulur ko...lapar sangat....
terus hangkut pinggan bubuh nasi goreng cina..raees aku letak nugget n fries..
duduk 1 table dengan Zila Mahadi...Raees x habis makan aku yg perhabihkan..hehe...
nampak pulak depan mata lasagna kak ameris..melantak 2 pinggan ko...hahahaha...
dah sudah makan bersembang dengan rara...akhirnya...ketemu jugak daku dengan nya...memang nak sangat jumpa rara nie...akhirnya jauh kiteorang jumpa..kat Klang ha..:p
dapat jumpa Ammar anak As Miza..sangat suka senyum dia..suka tengok...comel........

kalau korang nak tau aku hanya sempat snap 2 pic ni je kat birthday Rafif...huwaaaaa....
yela..daku sorang je..nak kena tengok anak lagi...kalau ada husband boleh la dia tengokkan..
ni sambil berborak mata nak kena pantau budak sorang nie...haih...

kat rumah mimi hanya ada 1 ni je la kereta tolak ni..korang bayangkan lah ada 1 jer..berabut nak naik..heheeh...
yg raees pulak naik pandai..nak bangun dari kereta tu x reti...orang bawak kereta tolak ke depan..dia bawak kereta reverse ke belakang...hadoyaii....dia kurang pandai sikit naik kereta2 nie..kat rumah pun cam tu...
aku beli 1 kereta tolak ni pun bukan dia nak naik sangat pun...huh..


suka bebenor dia kan....


meriah kan....colourful je aku tengok...suka sangat....





gambar ni cun... 
aku suka tengok anak yatie tu..pandai betul posing..tau je nak posing mcm mane...
boleh jadi model nie..hehehe...




ada jugak la sekeping gambar aku dengan tuan rumah...hehehe..
ni pun paksa raees amek gambar..tengok tu..dah berpeluh2 asek main je...huh..





credit semua pic ni kat Mimi n ciknaa..maaf daku copy paste yeh...:)

overall memang puas hati sangat...makan sedap...geng pun happening...
goodie bag pun best...heheh..siap dapat buah kurma lagi tu....
thanks mimi for invite..x lama lagi ain dah jadi orang Klang..boleh la gather2 lagi dengan mimi n gojes2 lain dari Klang...hehehe..
To Rafif...Happy 2nd birthday dear...
semoga menjadi anak yang soleh dan berjasa kepada keluarga...
dikurniakan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezeki....:)

owh yea..korang nak tau tak...masa aku nak g birthday rafif ni..aku ada bawak sekali bantal busuk raees...yela..sebab masa ciknaa ambil aku kat rumah raees tengah tidur..so aku angkut la sekali bantal busuk dia..masuk2 kereta. dah duk sembang2 dengan ciknaa dalam kereta aku memang lupa langsung pasal bantal dia ni..masa aku kat AEON baru aku teringat bantal dia..Raees ni kalau xde bantal busuk dia..susah sikit nak tidur...aku call ciknaa tanya..kot2 tercicir dalam kereta...ciknaa kata takde..
huh..dok pikir2 aku teringat yg aku ada letak beg raees dalam plastic bag isi hadiah Rafif...
tapi aku ingat..aku letak beg je...pas tu aku PM mimi..nak call aku xtau no fon dia time tu...
aku tanya dia kot2 ada bantal raees dalam plastik tu..
dah sampai rumah baru Mimi reply..dia kata ada...fuuh lega gile ok..
tapi..mcm mane aku nak ambil bantal tu..jauh nak patah balik Klang...
last2 mimi post kan...hari Isnin bantal Raees pun dah dapat..
bukan main dia peluk cium bantal busuk tu..adoyaiii anak...sayang betul ngn bantal tu...
xpasal2 mimi kena post kan ...malu la mama Raees..bantal Raees dalam plastik hadiah Rafif..
nasib aku tanya mimi dulu..kalau x..mesti ingat bantal tu hadiah Rafif sekali..hehehehe..
thanks mimi coz susahkan husband mimi post kan..I is malu tau...hahahaahha....



3 comments:

DYatie said...

Hihihi. Kenangan sungguh birthday rafif ni kan. Bantal musyuk join sekali. Hihi.

amal said...

terbaikkkk! hehe

CikNaa said...

hahaha.. seronok kan..dah lama xjumpe ramai2 camni..