Followers

Thursday, June 26, 2014

Raees: Jalan-jalan di AEON Bukit Tinggi







Ini cerita Sabtu lepas..
time birthday Rafif anak blogger gojes MIMI...
tapi entry birthday Rafif aku hold dulu ..aku nak terus up entry lepas birthday Rafif...

Lepas attend birthday Rafif..aku minta husband ciknaa dropkan aku n Raees kat jejantas nak ke AEON Bukit Tinggi..oh yea..aku pergi birthday Rafif tumpang kereta ciknaa..husband ku kerja pulak hari tu...
sebab apa aku nak turun kat situ..sebab nanti husband aku balik kerja dia akan ambil la aku n Raees kat sana...da alang husband kerja kat Klang kan..n alang2 tu rumah mimi dekat dengan AEON Bukit Tinggi.apa lagi...harus la pergi sana..hehehe..nak pergi GM Klang memang idak ler dengan nak bawak Raees lagi...
kang tak sempat tengok barang dia dah lari2...


masuk2 AEON dia dah nampak benda nie...terus naik..lepas tu aku saja la masukkan token dalam tu nak bagi benda tu begerak..boleh bantai nanges lak Raees..takut sangat benda tu bergerak..aduhhh...
tapi nak naik..masa benda ni begerak dok la pegang tangan aku....grrr....penakut betul la...




Bila dah berhenti elok je pun mainnya....


blur pulak gambar nie.....


dalam AEON ni ada 1 tempat macam ala2 kidzoona...so Raees dah excited nak masuk...
aku pun bayar je lah RM10..
so kiteorang lepak kat sini je sementara tunggu husband habis kerja..
senang ..biarkan je Raees main2...kalau gi jalan2 kat luar kan..sibuk dia melawat satu2 kedai...
baik dok dalam ni...tengok dia main lari sana lari sini...lagi bagus...

Raees ni naik gelongsor pun x pandai sebenarnya...
nampak je konon2 tak nak naik tangga..padahal bukan pandai pun...
aku suruh naik tangga lepas tu duduk turun sendiri kat gelongsor tu pun dia x reti...
nampak sangat budak jarang gi playground kan2..heheeh...


dah penat main duduk jap...



mama suruh senyum..dia senyum....





seronok tengok dia main..lari sana lari sini golek2...
nampak sangat muka dia happy....tengah2 main lari ke arah aku....peluk..lepas tu cakap "mama nat la.." 
haa.tau pun penat..hehe...
aku tanya best ke tak..dia kata best....:)

ok..mama nak jugak berselfie dengan Raees...heheh....
husband datang ambil nak dekat pukul 7mlm kot time nie..
Raees masuk2 kereta terus tidur..ngantok n penat sangat la tu..heheh...


budak paling manja sekali...
budak paling suka buat mama naik angin...
budak paling nakal...
budak paling bijak..
budak paling pandai ambil hati mama....
budak paling happy bila dapat keluar jalan2..
budak paling kuat menangis bila mama pergi kerja..huhmmm...

mama tau ini yang awak nak sayang...spend time bersama.n layan awak...
tapi mama x boleh hari2 mcm nie...melainkan waktu mama cuti je dapat layan awak 24 hours..
mama harap sangat awak faham.....










4 comments:

Chekgu Azrine said...

Tgok raees ingat aish..aish pun manja..skng memang payah btul nak bawak kua jejalan..dia dh byk akai

mOoN IzzaN said...

amboi raees... suka ea.. hehe.. nmpk betul muka excited dia tu..

CikNaa said...

Abang long yang paling behave ciknaa pernah jumpa.. patut la mama bawak dia..takde masalah lgsg..

safurara said...

hehehehe.betul ain.baik bg dia main.lg bagus.hehehe