Followers

Friday, July 4, 2014

Puasa yang pertama buat aku..hehehe..






Dah hari Jumaat kan...hari ni baru aku nak start puasa selepas 7 hari  naik bendera merah..hehe...
dari sehari ke sehari aku nak update blog..tapi tu la ..awal2 bulan ni busy bebenor..ni pun baru lepas habis buat stock take..penat belum habis..tambah lagi kerja lain...
seminggu ni aku belum pernah lagi la balik sharp2 5.30..mesti lewat..sampai rumah je dah 6 lebih..
nak masak?memang tak lah..sebab mak aku yg masak..heheh..yela..aku kan dok ngn parents..so semua dah prepared..terpulang kat aku je la nak tambah apa2.....seronok tengok orang lain masak untuk berbuka..tapi aku x berkesempatan lagi..
weekend lak dah balik rumah MIL ..lagi la x memasak...nak kena tunggu weekend yg aku x balik rumah MIL (tapi rasanya tiap2 minggu kena balik..kalau x.....mula dorang dok bertanya kenapa x balik sana)hmm..

Dengar cerita kakitangan awam dapat bantuan RM500 untuk raya yeh..Alhamdulilah..rezeki..jangan ditolak kan..hehehe....husband dapat la RM500 tu..aku xdapat la..kerja swasta kan...(dapat la beli baju raya..heheh..)
aku pulak..dalam 2-3 minggu ni ada review session..review untuk kenaikan gaji n Bonus...
so sekarang ni kena la tunjukkan prestasi kerja  yang balik...
Doa2 kan lah bonus dapat sebelum raya...dapat lah daku shopping raya sikit...n lepas la buat duit balik kampung..sebab awal2 bulan ni pun dah membayar road tax...so budget raya tu ade kureng sikit lah..hehehe..

ok la..nak berehat sebentar..sambil blogwalking...ada masa aku update lagi...


2 comments:

Mimy Hamid said...

takpe ain...kakmi pun dulu duk ngan parent..lama jugak nak merasa masak memasak hehehe..

CikNaa said...

insyaAllah rezeki anak-anak tu ain..good luck!