Followers

Monday, July 7, 2014

Raees & Raynia: Pembuli mama :)






Semalam hari Ahad aku anak beranak dok rumah je...coz papanya kena kerja hari minggu...
budak2 ni pulak time aku ada perangai tu mengada2 sikit...biasa lah nak perhatian..
dia tau mama dia ni weekend je ada masa dengan dia....teruk dorang bulinya aku...huuh...

Semalam langsung aku x boleh nak tolong mak aku kat dapur..jangan kata tolong..aku nak prepare dish yg aku rasa aku nak buat pun x kesampaian..bila dorang ni dah buat perangai...
perangai apa tau..x boleh aku hilang dari pandangan dorang..mesti dok cari...
aku bangun nak buat susu pun dah terpekik2 Raees melalak...aduiiii...
yg adik pun sama jugak..elok2 dok main...bila tengok mama takde dia dah nangis....

gambar ber flash..sampai xnampak mata adik.hehe..abang tengah syok tengok tv..

time nak tidur pulak..time aku tidurkan Raynia Raees berjaga...
tidurkan Raees Raynia pulak berjaga..haih..memang susah nak  bagi dorang ni tido waktu yang sama..
aku dapat rehat 5-10 minit je masa dorang tidur..tu pun lepas tu salah sorang dah bangun..
Raynia pulak semalam hampir 5x dok membuang je...tak sedap perut..tu yg nk meragam je...




Raees pulak time orang tengah sibuk2 nak prepare utk berbuka..time tu lah. dia kacau...nak itu ini lah...
last2 aku hangkut 2 beradik masuk bilik..biar dia main kat bilik sampai waktu nak berbuka..
dah masuk waktu berbuka baru aku bawak dorang keluar bilik...
waktu berbuka jangan harap dapat berbuka dengan senang hati bila dua2 ni berjaga..
aku sempat minum segelas air je n makan kuih sikit...jangan harap la aku nak dok berbuka bersama..
so kena la bergilir2 dengan mak aku ke ..adik or kakak aku yg jaga...
kalau husband ada..bergilir la dengan husband...
melainkan salah sorang tu tengah tidur..kalau salah sorang tengah tidur boleh la buka sekali ngn family...



fuuh..memang menguji ketahanan fizikal dan metal dan lagi satu kena tahan sabar la bila berpuasa dengan ada anak 2 ni..Sabar dari nak marah...n nak angin...
biasa la kan..kite tengah puasa ni..kadang2 emosi tak stabil..yelah..dah lapar...pastu anak2 dok buat hal
tu pun nasib la mak aku ada buat juadah berbuka..kalau tak....buka minum air je lah aku..hahaha...
budak2 ni memang betul2 buli aku semalam...mana taknya...dua2 dok manja2...dok panjat2 atas badan mama...ajak main sama...haih la anak.....
dorang pun suka la tu dok buli2 mama kan...hehe..
happy bila tengok anak2 ni depan mata main sama2...layan mereka...
penat tu memang penat...ni namanya penat yang berbaloi....

4 comments:

mOoN IzzaN said...

kan..kan..smlm pun rasa mcm penat sgt sebab ada je yg x kena.. umah pun habis sepah..pening kepala jap.. huhu

CikNaa said...

ciknaa semalam berbuka time tulah 2,2 nak tido..dah buka minum air.laki bini ambik anak sorang 1 tidokan..

ROS ANIS RUSLI said...

hehehe..mcmtula kalo ada anak..bbuka mcm penyamun..kehkehkeh..curik2 makan jek..

Siti Nursyamimi said...

mimi yg anak sorang ni pun berbuka cam apa je.. dgn berebut nak naik atas meja.. dgn nk berdukung nye.. sabo jelah kan..