Followers

Tuesday, July 8, 2014

Raees & Raynia: Kisah baju raya




hari ni aku nak update pasal baju2 raya untuk Raees n Raynia..
ermm....beli baju anak pun nak tayang dalam blog ke? ada aku kesah ke?
suka hati la kan2..heheh...
bukan niat nak menunjuk2 yeh...sekadar berkongsi sahaja..tak payah la berniat lain yeh ..kononnye aku update entry yg ni nak menunjuk beli baju anak ada brand la..apa la...
harap xde yang kecam aku yeh...:p

ok lah..mula2 aku nak kongsi dulu baju bajan yang aku beli kat SOGO masa ada sales hari tu...
sales yang bagi aku agak rambang la mata aku n laki aku tengok...hahahah..

1) yang ni baju Raynia...tshir PONEY tu harga asal dalam RM80..after sales..harga RM17 berapa sen ntah..
yang set overall skirt tu brand Tenderly harga asal RM80++  after sales dalam RM 40++ 

2) ni baju Raees ....tshirt lengan panjang tu brand Trudy and Teddy..brand ni harganya agak mahal la jugak...
sales tak banyak pun..harga asal aku x ingat berapa ..tapi after less jadi RM30++..ni husband aku yang pilih..dia dah berkenan sangat..so dia ambil la...yg baju tshirt sepasang ngn seluar pendek tu brand Tenderly
harga asal RM80++ after sales dapat RM30++..


3)yang ni pulak tshirt berkolar untuk Raees n Raynia..
yang biru tu sudah semestinya untuk Raees..n yang pink tu untuk Raynia...
yang ni pun pilihan husband gak..brand PONEY..yang ni aku x ingat harganya berapa...hahahah...


4) Yang seluar biru tu brand PONEY untuk Raynia...harga dalam RM20++ je after less...yg kaler coklat tu untuk Raees brand Baby KIKO..harga pun dalam RM20++gak...
dua seluar ni husband aku jugak yang pilih...


So yang ni lah antara baju yang aku beli kat SOGO hari tu...
kebanyakkan husband yang pilih...aku??banyak yang dia reject..
mula2 kan seluar budak2 ni aku amek jeans..pastu husband kata xnak beli jeans..beli seluar biase..
grrr..tapi aku tetap nak beli jeans jugak nanti..x sah kalau xde seluar jeans kan...rasa mcm x complete je..

Lepas beli2 ni aku ingat xde lah nak membeli lagi...
Hari Ahad lepas..husband aku kerja...dia balik pun dah lewat malam..
tengok2 balik..bawak beg plastik..heran aku..pegi mana la pulak kan..
rupenya balik kerja..dia gi singgah uptown sri gombak tu..
ewahhh...bukan main jalan sorang2 kan...hehe..
tengok la ape benda yang dia beli..rupanya belikan Raees pelikat pants...
ohooiii..beli sepasang dengan husband..same kaler n corak lak tu..huuh..
bukan main anak beranak ni berpelikat pants sama2...
yang ni consider seluar Raya Raees jugak la yeh..hahahah...


Cerita semalam pulak ..husband balik kerja lewat pagi..dalam kul 1 pagi cam tu la..
aku pulak dah tidur..dia masuk2 bilik bukak lampu terus tunjuk aku barang yang dia beli..
lar...membeli lagi...nak tau dia beli apa..

2 helai tshirt untuk Raees..


sehelai tshirt n set baju superman (tshirt + seluar pendek) untuk  Raynia...


mak oiii...dia menyinggah lagi gi uptown...dok membeli lagi...ntah ape mimpi ntah la husband aku ni rajin pulak dia membeli baju2 budak2 ni..selalunya memang susah la nak tengok dia beli sendiri baju anak2...
kadang2 aku nak beli baju budak2 ni pun dia bising cakap xyah lah beli..baju dah banyak...
dah la belikan untuk anak2..untuk dia sendiri...tapi untuk aku?waaaaa...xde pun..sob sob..
husband aku cakap dia xtau nak belikan aku ape..ok fine...
boleh je beli baju raya bini ni ha...bini belum ada baju raya lagi..hahahahaha......
xde la..aku xkesah pun...biarlah dia beli tu untuk anak2..sekurang2nya..dia ingat kat anak2 dia kan..
bini ni??xpela...boleh beli sendiri..(ayat nak sedapkan hati..)

ok ..sekarang ni baju2 anak ni boleh dikirakan dah setel la..tapi tak lah setel semua....
baju kurung n baju melayu dorang MIL and adik ipar aku yang tolong jahitkan..
kasut Raes pun dah ada...tinggal kasut Raynia je aku nak cari ...
pastu aku nak beli seluar jeans dorang..cukup lah sorang sehelai je..
aku ada berkenan dengan 1 baju kemeja ni kat uptown danau kota...
memang teringin sangat nak beli...memang cantik sesangat..alang minggu ni nak gi uptown..boleh la beli sekali..minggu ni nak pergi sebab nak ambil jam FIL ..last week hantar repair kat booth jam kat uptown tu..katanya esok siap...so ape lagi...sambil menyelam..minum air la kan2...hehehe...

p/s:takpela belanja kali ni lebihkan untuk anak2...sekarang ni mamanya xkesah sangat untuk diri sendiri..yang penting semuanya untuk anak2...:)


6 comments:

CikNaa said...

ok, ada idea dah pagi raya tu pakai pelikat pants.. haha..

Siti Nursyamimi said...

wahhh meriah nya.. mesti comey budak berdua tu nnt..baju pun comey je..

Allene said...

wah.. omel2 nya...

♥ ROS ♥ said...

Wah best kan shoopping untuk anak.. Ros untuk anak takde bajet sgt.. Mak ayah xde pun xpe kan :)

Chekgu Azrine said...

Akk sis selagi tak raya slgi tu nmpk baju hat berkenan mesti gatai tgn nak beli..pastu bila dh raya tak pakai hbs pun..hahaha..haru betul

nurulhuda said...

bestnya dah shoping baju anak2, kite je belom lagi.. asyik malas jer, huhuhu....