Followers

Friday, July 11, 2014

Alhamdulilah....rezeki.. :)







Hari ni rasa happy sangat....berganda2 happy...
sebab apa....ada 3 sebab.

sebab pertama.. hari ni duit bonus masuk...

credit pic by google image

yihaaaaaaaaaaaaaa......
Alhamdulilah.....tak sangka se awal ni dapat bonus...sebab aku target bonus dapat seminggu lagi nak raya...or bulan depan ke....
tiba2 petang semalam boss panggil  masuk meeting..aku ingat meeting biasa2 je..
sekali tengok borang review aku ada atas meja..hmmm...
seram sejuk jugak la aku duk dalam tu ...

Masa review semalam semuanya ok..boss kata aku banyak improved..cuma ada sikit2 je lah yang nak kena dibetulkan...lepas tu dia kata lepas ni kerja aku akan bertambah2 lagi...sebab projek banyak masuk...
so aku nak kena handle semua pasal purchasing....sekarang ni aku kerja sebagai admin..admin n, sales & purchasing..dua2 aku buat sekali..tapi lepas ni boss nak aku handle purchasing & sales sahaja...untuk admin aku ada assistant..so biar dia sorang buat admin..
Kali ni dapat bonus..Alhamdulilah...boleh lah buat duit beli baju raya..hehe..
aku dah plan nak belikan baju raya untuk husband sekali..selain tu bagi la kat ibu n ayah aku sikit...
ada rezeki lebih apa salahnya berkongsi dengan keluarga kan..
lepas lah buat duit balik kampung...dan lagi 1...dapat lah membeli lagi untuk anak2...hehehe.....

Sebab yang kedua pulak...

credit pic by google image

start bulan ni gaji aku naik..Alhamdulilah........awal tahun hari tu pun baru je naik gaji...pertengahan bulan ni naik gaji lagi...syukur sesangat.....

credit pic by Google image



Sebab yang ketiga pulak..

credit pic by google image

Aku ditawarkan kenaikan pangkat hujung tahun nie....
Sekali lagi Alhamdulilah.........
no wonder la kerja aku makin bertambah2..
dari dulu datang kerja boleh dok layan movie n..main internet je..sekarang ni aku ada banyak task nak kena buat...masa boss bagitau dia nak naikan pangkat aku hujung tahun ni..aku xtau nak cakap apa..
terkedu pun ada gak...yelah..mula bekerja sebagai pembantu...dan sekarang di tawarkan sebagai executive pulak lepas nie...hampir 4 tahun bekerja...dan tahun ni berpeluang untuk naik pangkat....
InsyaAllah..aku akan cuba sebaik mungkin....

Aku xtau nak gambarkan macam mana perasaan aku sekarang ni...
aku hanya mampu ucapakan syukur Alhamdulilah..ni semua rezeki dari Allah...
rezeki anak2.....semua yang aku buat nie semuanya untuk anak2 n family aku...
Usaha keras aku bekerja...dan bila dapat hasilnya rasa berbaloi sangat....

credit pic by google image


7 comments:

Allene said...

alhamdulillah.. tahniah...

aznor ibrahim said...

tahniah aeen!

mOoN IzzaN said...

alhamdulillah.. tahniah aeen!!! sy pulak still mengharapkan keajaiban...huhuhu...

Chekgu Azrine said...

alhamdulillah
happy for u
tahniah!!

Bazilah (^0^) said...

alhamdulillah. tahniah aeen :) rezeki di bulan ramadan huhu

mommycha a.k.a kak jenab said...

tahniah aeen.
good luck on ur promotion.
keje molek2 pasni takmo-ttakmo dah game ngan tenet sokmo.
kikikiki ;p

CikNaa said...

alhamdulillah..rasa mcm sama dgn asben ciknaa..naik gaji & dapat tunggakan bulan ni..rezeki anak2 kan..