Followers

Monday, July 14, 2014

Cuti raya dah apply...(:







Eh2 tinggal minggu depan je lagi nak puasa kan..
cepatnya la hai masa berlalu...x terasa langsung tengah berpuasa sekarang nie....
korang dah habis shopping ke?
aku belum lagi...last week baru dapat beli baju raya sepasang...
tudung ke kasut ke belum beli lagi...tengok la macam mana nanti...kalau sempat boleh la pergi beli..kalau x..pakai je la apa yang ado yeh...hehehe..

mesti ramai yang dah apply cuti raya kan..aku ni pun baru je apply tadi...
ala..pekerja melayu 3 orang..x gaduh sgt la nak cuti pun...
mesti ramai cuti raya seminggu tu kan..tapi aku......
aku start cuti raya..selepas raya...aku start cuti hari raya ke 5 01/08/2014..
tu pun half day...pagi aku kerja lagi...pastu aku sambung cuti Isnin sampai Rabu depan... 4-6/08/2014
kenapa aku ambil cuti selepas raya..sebabnya husband aku x dapat cuti time raya pertama...dia start cuti Raya keempat..Fasa ke dua..hmmm..nak wat cmne...trima je la..da laki ku kerja mempertahankan negara...huuh..so aku pun nak cuti..kena la ikut time dia cuti...
lagipun cuti aku x banyak..tu yang aku kena adjust2 sikit tu..
walaupun rasanya agak lemau la nak kerja raya ketiga tu...tp nk wt cmne..terpaksa...

Dalam pada husband x dapat cuti raya pertama...
aku pulak rasa happy....happy sebab...raya ni turn raya belah aku...yeayyyyyyy...
ikutkan sebenarnya x adil jugak...sepatutnya last year aku beraya dengan mertua...tapi aku beraya dengan family aku..sebab last year pun husband kena kerja raya pertama..then tahun ni giliran aku..husband aku pun kena kerja juga..Alhamdulilah...dapat ku beraya dengan family ku lagi sekali...
kalau x...memang kena la aku beraya ikut husband...waaaaa...xnak2...sebab dis year semua family ada...kang tangkap gambar raya..xlengkap lak aku anak beranak xde kan...hehe...

Jadinya aku ni cuti..selepas orang start kerja balik la...hehehe...
lagipun aku ngn husband memang dah planning nak ambil cuti lepas raya..sebab kiteorang xnak bersesak2 kat jalan raya tu..yelah..sekarang ni anak dah 2 orang..kang buatnya jalan jammed..dok berjam2 dalam kereta...meragam pulak budak2 tu..aku gak yang pening...
lagipun kiteorang dah planning nak pergi bercuti time tu...
InsyaAllah..balik raya kampung husband petang Jumaat 1/08/2014..hari Ahad or Isnin kiteorang gi bercuti pulak...sebabnya family husband ada kat kampung sampai Ahad je..so bila dorang dah balik KL ..kiteorang pun begerak la gi bercuti...Bercuti ke mana tu??hehe...nanti aku citer..

Sekarang ni cuti dah setel...tinggal preparation raya belum complete sepenuhnya lagi...
dan misi buat kuih raya dengan husband belum bermula lagi..InsyaAllah..minggu ni kot..:)



1 comment:

aznor ibrahim said...

ain..kite raye ke4 dah kne keje.n no more cuti..sadis! yg sehari tu pon unpaid (T.T)