Followers

Friday, March 21, 2014

Nak balik kampung...:)






Hari ni dah Jumaat....esok Sabtu cuti...
yeaayyyy...
malam nie nak balik kampung husband kat Parit Buntar, Perak..
adik ipar nak tunang hari Ahad nie...
nak balik malam nie..tapi 1 apa pun x packing lagi..
barang2 anak2 x packing barang2 aku ngn husband pn x packing lagi..
selalu ambil masa nak packing barang anak la...nak2 dah 2 orang nie setel baju abang..baju adik pulak..
aku kalau bab nak mengemas baju anak ni yg lemahnye..xtau nak pilih n bawak baju apa..
kadang2 tu lama aku dok depan almari baju dorang ni pikir nak pilih baju ..

esok jugak dah start budak cuti sekolah kan..
faham2 je lah jalan mcm mane..confirm2 jammed...
aku paling malas betul nak jalan2 jauh nie bila time cuti sekolah..tapi dah terpaksa kan..adik ipar nak tunang..xkan x pegi pulak..
malam ni pun aku rasa dah start jammed kan..
nak gerak malam nie pun bukannye gerak awal...kiteorang gerak lambat..
tengah2 malam or pukul 1 pagi ke..kurang sikit kereta..

Lagipun balik sana selain adik ipar tunang..ada buat kenduri doa selamat..lepas tu MIL nak buat cukur jambul untuk Raynia..buat biasa2 je pun..MIL yang nak sangat buat aku follow je la...
untuk cukur jambul Raynia memang aku xde prepare apa2 pun..xde goodies beg or apa2 preparation la..
ni cukur jambul style kampung je...

Ikotkan susah husband nak dapat cuti wekeend...ni dia dapat cuti Sabtu n Ahad..
sebab minggu nie dia kerja kena masuk pejabat..x meronda..so kalau kerja pejabat Sabtu n Ahad dapat la cuti....aku pulak plan hari Isnin depan nak cuti..nak berehat la kononnye...
tapi hari Selasa baru ni aku dah MC..so nak cuti hari Isnin depan rasa macam errr baru je cuti nak cuti lagi kannn....so kena lah kerja...

Ini 1st time bawak 2 beradik nie jalan jauh...
fuuh..xtau la aku macam mana nanti..harap2 lah x meragam kedua2nya...



So pada yang nak pergi bercuti tu...selamat bercuti yeh...
n hati2 di jalan raya....:)


5 comments:

umie shahidah said...

selamat balek kampung... hati2

Chekgu Azrine said...

Selamat perjalanan pergi dan blk ye

~ NANA ~ said...

ni mesti ada kat kampung dh kn? hehe
selamat bercuti :)

Umi Qi said...

Sonok yer pi bercuti....aah aeen sama lah ngan Umi QI...kalo nak packing baju anak pun x tau nak pilih baju mana bawak jenjalan hahahhaha....lawak kan

n0rraslida alias said...

comey jew ain..hahahahah memilih baju ank2..