Followers

Thursday, March 27, 2014

Minggu yang busy...




dah hari Khamis..baru aku berkesempatan nak update blog untuk minggu nie....
daku tersangat lah busy minggu nie...busy kat office...busy kat rumah..
dah lah hari Ahad lepas baru balik dari kampung, Perak..
sampai rumah dah pukul 10 malam..sampai pun bukan boleh tidur terus..
setelkan apa yang patut dulu..dengan anak2 yang x tido2 lagi...
badan ni superb letih tau..Isnin dah start kerja..
kat office pulak kerja berlambak2...nak update itu ini..follow up dengan supplier la..lepas tu nk hadap company case dari bulan lepas..baru hari ni setel...fuuuhh..lega rasanya....

Tapiiii...still x berapa nak lega sangat lah...
office lak buat renovation dari Raya Cina haritu ...
boleh kata 1 office la renovate..
sekarang ni dorang tengah renovate kat department aku...
so semalam lepas lunch aku dok la packing barang..angkat pc..pindah tingkat atas...
dok dalam bilik ex boss aku...dok dalam bilik pun bukan aku sorang..sumbat 3 orang sekali 1 bilik..
mmg padat la...sempit...guna meja pun meja banquet table je...
xselesa aku nak buat kerja..so automatik mood jadi x syok nak kerja...
tapi nak wat camne..dah terpaksa..nasib untuk sementara...
dah habis renovate..nak kena tukar tempat balik...adoyaiiiiiiii....malas betul nak berpindah randah nie...

Hal kat rumah pulak sekarang nie..Raynia pulak selsema n batuk2...
baru je baik selsema kena balik...sampai sekarang x elok2 lagi...kesian tengok bila dia batuk tu..krooh krooh bunyik..ni gara2 balik kampung haritu lah..
yelah..kat kampung panas....kampung bila panas..lain macam sikit..x macam panas kat bandar..
lepas tu dah panas..bila naik kereta kena aircond..tu yang jadi selsema balik tu..
balik dari kampung haritu Raynia demam kejap..nasib x melarat...
cuma sepanjang perjalanan nak balik KL dia banyak meragam la...
letih oii ..pening kepala aku bila dia start meragam...sampai sakit la kepala..
dengan Raees pulak xnak dok main sendiri2..dok la meleset kat aku time dalam kereta..
fuuuhhh...x ter handle dibuatnya...

Dan sekarang ni aku tengah busy pasal urusan beli rumah...
now S&P dah siap...hari ni husband nak pergi bayar duit S&P..
S&P dah bayar...baru apply loan..
kalau x minggu lepas lagi dah selesai nak bayar S&P nie..
husband busy sangat tu yg xde masa nak pergi...
lagi pun banyak pending kat kiteorang..gara2 borang husband semua nak mintak pengesahan IPD amatlah ambil masa...huhu...
nanti dah selesai urusan ni semua...aku akan update entry dari 1st stage aku nak beli rumah ni yeh..
doakan urusan kami ni dipermudahkan...InsyaAllah...:)







3 comments:

Cik Puan Rara said...

selamat bercuti aeen.hehe

Allene said...

pindah opis penant mcm pindah umah kan.. uhuhuh

CikNaa said...

lebih kurang la ain.. rania dah start dedar smlm balik dr johor..