Followers

Wednesday, February 26, 2014

Mainan Baru..







Selamat tengah hari semua...
kembali bersiaran setelah menyepi seketika disebabkan masalah2 tertentu...

Baru2 nie aku ada beli mainan utk Raees..
aku beli dengan kak Diya Nadia...
ni lah mainan yang aku belikan utk Raees...
(mainan baru anak pun nak cerita dalam blog kan...huhuh...xkesah la...blog aku...sukahati la nak citer ape kan..:)


British card recognized figure fight and Arithmetic digital card.


masa buka bungkusan tu...kotak ni disekalikan mcm nie...
packaging sangat bagus sekali...:)


opss ada model disebalik kotak tu..heheh..
Raynia lah kat belakang tu...sibuk dia dok usik kotak ..hehe..





Aku baru je bukak yang A-Z tu je..yg numbers aku x bagi lagi Raees main..
sebab ape...aku bagi yg A-Z tu pun mula2 ok lah dia main..
lama2 dia main campak2 huruf tu...grrrrrrr....

Aku sekarang ni pelan2 nak ajar Raees kenal huruf n numbers...
walaupun agak payah gak la...
tapi ku cuba jugak...
konon2 nak buat homeschooling utk dia..
xtau la berjaya ke tak..
harap2 berjaya lah....
cuma masa tu je...masa x banyak untuk aku ajar semua nie...
yelah..anak2 kecik lagi..nak2 Raynia..kejap2 kang nak bf..pas tu xnak letak..
nak di pangku je...
dengan kerja lagi...huuh..

Walau macam mana pun akan ku cuba jugak sedaya upaya...
Raees sekarang nie pun Alhamdulilah..dah boleh sebut beberapa perkataan..
nanti aku cerita lain pulak pasal progress Raees and Raynia yeh...
xboleh campur2..confuse nak baca..heheh..

Actually aku nak bagitau yang mainan yang aku beli ni adalah salah 1 bahan pembelajaran untuk Raees...
bagus untuk anak2 kita....ala2 macam puzzle la...
Sekarang ni pun aku tengah kumpul material2 untuk pembelajaran Raees...
yang lain2 tu nanti aku update lain entry...






3 comments:

Umi Qi said...

Nak beli jugaklah...alaaaaaaa tp byk lg mainan Qi masa korang bg masa besday Qi tempoh hari acaner huwaaaaa

Aeen said...

raees pnye mainan time birthday pun still ade lg ...tp mamanya nie mmg giler sikit bab2 mainan nie..suka sgt membeli menan..heheeh

erin said...

hehe rin pun nk beli jugak ni utk aish, baru order dgn ctmah :)