Followers

Friday, February 21, 2014

Beli jugak akhirnya Children tent ni...






Gara-gara tengok umi QI belikan Qaiser tent murah ni..
aku pun terjebak sekali...huahuahua.....
hari yang sama umi QI up entry tu..malam tu jugak aku hangkut Raees & Raynia..angkut sekali ibu n ayah aku gi TESCO Selayang...
time ni husband kerja..kalau x.. pergi ngan dia je lah...

kebetulan hari Jumaat lepas x ramai orang...
so terus la daku mencari mana la tersoroknye tent ni...
cari kat bahagian mainan xde...lepas tu baru aku teringat umi QI kata kat bahagian depan..
sebab benda promotion kan..mesti kena letak depan..
aku pun cari lah..last2 baru lah jumpa...
tu pun tinggal 4 kotak je...fuuh...mcm goreng pisang panas nie...ramai yg beli agaknye...

aku ingatkan nak beli yg train tu..tapi tengok semua tent kereta...
masa nak ambil tu kena tengok dulu..sebab ada 1 kotak tu dia dah bukak..tapi dalam tu kosong ...
biasa lah kan...bila dah tinggal sedikit ada je lah yg xkena..
yg aku ambil nie pun patutnya ada pemegang kotak tu..tapi xde..
huh..nak x nak ambil je la...
dah ambil tu..Raees pegang la kotak tu...sekali dia tengok ada bola2 kecik 100pcs tu pulak..
sibuk nak bola tu...mula2 xnak beli...last2 beli la jugak..ambil la 1 beg tu..
pejam mata je la mama bayor...anak punya pasal...hehe...

balik rumah x terus pasang..sebab Raees dah tido..
esoknya baru lah pasang...

ha..ni rupa tent bila dah bukak..
xbesar sangat...ok lah buat dia main...
besar2 kang semak rumah je...
lain kalau ada kawasan lapang...



Bola yang beli 1 beg tu..letak dalam tent nie...
campak je...best pulak aku tengok ball banyak2 dalam tu..
tapi rasa macam x cukup je...kalau ada banyak lagi baru penuh tent tu..hehe...



Ni bahagian dalam tent ni pulak..
ok la kan..aku pun ada masuk jugak dalam ni..hahaha...
nak merasa la katakan...maknya over excited sikit dapat masuk dalam tent...heheh...


x sedar langsung mama ambil gambar..
kusyuk dok main..




Segala ball aku masukkan dalam tu nak bagi penuh...
tapi ball kecik2 je la..yg besar gedabak aku x masukkan lah...



ni pandangan dari tepi....





amboiii..siap baca buku....tapi buku terbalik la abg oii...
heheeh....

Lepas dah pasang nie..esoknya hari Sabtu aku balik rumah MIL..
so singgah la kat Tesco Ampang belakang rumah je...
nak beli lagi 1 beg bola nie..lepas tu ayah pesan suruh beli lagi 1 tent ni untuk anak buah aku..
tapi bila pegi..hampeh...kotak tent ni pun x nampak...
habis dah kot...huhuh...bola pulak xde kaler sama mcm nie..ada kaler blue pink..
macam x sesuai la pulak kan..
so xjadi beli dua2nye...lain kali lah beli...
ni pun tent ni 3 hari je aku buka..lepas tu aku simpan balik...

sebabnya...mula2 bola2 tu semua dalam tent...sekali Raees main baling2 kat luar pulak...
aduhh..jenuh nak kutip satu2...yg palih payah nak kutip bila masuk bawah sofa lak tu....adoyaiii..
yg kedua...pula..Raees kalau masuk dalam tent..bukan nak masuk ikut pintunye...dy main terjah je atas tent tu..sampai tent tu senget la...senget gak la tent tu dikerjakan nye...
last2 xtahan dia wat macam tu...aku simpan balik..
agak2 rasa nak bagi dia main baru aku bukak balik...hehehe...
letak adik dia Raynia dalam ni...bukan main dia baling bola tu kat adik dia...
kesian...lagi dicakap jangan lagi dia buat..
adik pulak dok dalam tu bukan main suka lak dia...

2 comments:

Umi Qi said...

Yeayyyy akhirnya berjaya mama raees beli tent utk raees...terharu tau sonok baca...tgk raees sonok ye lah lain dlm tent ngan bola tecik2...weeeeeee....sonok kan bila dpt happy kan anak...x terkiraaaaaaaaaa rasanya gembira

~ NANA ~ said...

wahhh syoknya dia! ayish punya tent dah senget2, tunggu masa nk runtuh je lagi...hihi