Followers

Monday, January 6, 2014

1st entry in 2014...




Assalamualaikum.....
yayy...hari ni 1st day bekerja di tahun baru.....
1st day datang kerja...dengan berbaju baru, seluar baru, beg baru, semuanya baru..
dengan azam yang baru...
apa azamnye ek??tetttt...nanti la ku cerita...

banyak sebenarnya nak diceritakan n nak dikongsikan dalam blog nie...
tapi kena tunggu ada masa baru boleh nak share...
sekarang ni baru habis clear n check email2 yang beratus2 x bukak...2 bulan punya email la katekan...
kemas n bersihkan workstation yang dah tunggang langgang...meja , pc semua dah berhabuk...
after settle semua...baru boleh nak update....
tangan dah gatal nak update entry nie...hehe...

Sejak menjadi ibu kepada 2 orang anak nie..
bila dah start je kerja...segalanya berubah...
masa berubah..kalau dulu boleh bangun lewat2..sekarang ni dah start kerja..kena bangun awal sikit..
siap pun kena cepat2...nasib pagi ni sempat breakfast...
hari2 akan dtg kalau x sempat breakfast..kena la breakfast kt office je la...
lepas tu...bf kan Raynia dulu...baru boleh gi kerja...

Pagi tadi rasa berat je hati nak pergi kerja..
nak2 lagi bila tengok anak2...
Raees dia macam pelik tengok mama dia pagi2 dah pakai tudung, pakai cantik2..
yelah dah lama sgt dok umah...
nasib la masa keluar rumah dia x merengek..
bila cakap mama nak gi work...suruh salam dia salam..suruh kiss dia kiss...lepas tu tanpa disuruh dia wat flying kiss..heeeh..
yg Raynia lak..letak je dalam baby court..pas tu aku cakap nak gi work..mulot dia pun bising gak..pas tu tengok je muka aku..pas tu mulot tu macam bercakap au.bising je...hehe..

Pape pun mama kena kuatkan semangat pergi kerja mencari rezeki untuk anak2..
:)

pic by google image








6 comments:

Chekgu Azrine said...

Semoga dipermudahkan urusan 2014 ni ye

ameris said...

Sabar yer aen. Memula mmg camtu. Nnt lama2 dh biasa. Kuar pn cari rezeki utk diorg....

diana said...

lama2 nanti biasa la tu..semoga semua nya berjalan dengan lancar..:)

Umi Qi said...

Besar pahala jika kita niat dari awal nak cari rezeki utk anak2 aeen....moga Allah limpahkan rezeki lg dan lagi....selamat bekerja mama aeen :D

Aty_Fared said...

fes day masuk kerje pelaps pantang memang teruja kan..semua nak baru macam baru nak masuk darjah satu kekdahnyer...heheh...

Cik Puan Rara said...

selamat berkerja aeen~