Followers

Monday, October 7, 2013

Raees demam ???






huaaarggghhh...ngantoknya...
rasa nak sambung tido je lah.....
malam tadi aku kurang tido..coz start semalam abang long Raees demam, batuk n pagi nie kena selsema pulak... :(
semalam cuaca panas sangat kan...malam pun cam tu gak..bahang...
kalau bilik yg ada aircond tu xpe jugak...ni bilik pakai kipas lekat dinding je...maunya x panas...
pasang kipas kecik pun x terasa gak anginnya....
InsyaAllah..ada rezeki nanti kami pakai lah aircond..huhuh..
aircond ada cuma x leh guna...nth ape yg rosak ntah...
nak betulkan pun cost gak tu....tengok lah macam mana nanti...

malam tadi pakaikan Raees baju lubang2 n seluar pendek je..
tu pun berpeluh gak..bila smpai time tido dia..kejap2 dy jaga, pusing sana sini, merengek..
sambil tu dia angkat2 baju dia macam orang tengah kepanasan..
pas tu ape lagi..terus aku tanggalkan baju dia...elok je aku tanggalkan terus tido...mulot melopong lak tu..
haih..kesian anak mama..kepanasan dia...
(nanti ada duit lebih mama n papa repair la aircond kat bilik tu yehh Raees...)

dalam pukul 3 pagi..husband balik kerja...patutnya dia habis kerja kul 7 pagi..
xtau la tadi kenapa awal sgt balik..kul 3 pagi dah ade kat umah..
aku dah xlarat bangun..tido je lah..
pas tu kul 4 tiba2 raees merengek...kejap2 dy bangun...terus duduk..tapi mata pejam..sambil mulot bebel2...
aku rasa badan dia..panas...
bagi dia minum susu dia tolak...bagi air masak baru lah dia minum....
husband letak cool fever..huh..xsampai 5 minit dicabutnya...
aku pulak mmg x larat nak bangun sbb letih sesangat...
husband la tolong jaga Raees pagi tadi...
dalam pukul 6 lebih cam tu.aku dengar lagi suara Raees merengek..
aku gahkan la bangun walaupun x larat....
terus aku peluk dia...pas tu aku bawak dia turun ke ruang tamu..
kebetulan ibu n ayah aku ada...
ibu aku lapkan Raees...pas tu aku bagi ubat demam...

dia dah selesa sikit bagi dia breakfast...
dah kenyang ....ajak main lak tu...haish ..x padan dengan demam...
masuk buai..tidokan....x sampai setengah jam dia dah bangun..
ingatkan demam2..dapat la dia tdo lama sikit...huh..sama jugak macam time x demam...

aku pulak pagi tadi rasa berat hati sangat nak gi kerja ke x...dah la jumaat lepas aku dah MC..
xkan la hari ni nak cuti lagi...huhmm...
aku rasa time dia tengah demam macam ni lah lagi dia nak kite ada dengan dia kan....
serba salah jadinya... :(
husband n parents aku cakap xpe lah kalau aku gi kerja dulu...ada pape nanti dorang call gitau...
nasib la office dengan rumah dekat jer.....
tapi aku pesan kat husband n parents aku..kalau rasa badan Raees panas lagi..bagi tau aku cepat2..
nanti aku balik bawak gi klinik....

Raees ni demam mungkin sebab nak berjalan kot..
sebab lately nie dy rajin sangat nak menatih.. x suruh pun dia tatih sendiri..
boleh lah sikit...ada la dalam 7-10 langkah dia jalan..hehehe..
insyaAllah...x lama lagi pandai lah jalan sepenuhnya.....:)
x pun lagi 1 demam sebab adik nak keluar dah kot..hehehe..:p

ciannn anak mama ni demam.....get well soon dear...




8 comments:

Umi Qi said...

Abg long raees....cepat sembuh ye sayang...Umi Qi doakan...wahhh dah banyak tuh bertatih...lepas nih kena kejar raees nih aeen hehehe

puansazusarin said...

Abg long demam sbb xsabar nak tunggu geng kluar..he3..semoga raees cepat sembuh yer cyg...

mrs kayrul said...

cepat sembuh ye....sekarang musim panas kot..kita pun tido terpaksa pasang aircond jugak klu tak pakai kipas jer....sebab tak tahan panas terpaksa la...nampaknya bil letrik bulan nie melambung la

~ NANA ~ said...

cpt sembuh raees! demam sbb nak 'pandai' sesuatu ok la, tapi kalau demam sbb benda lain tu yg risu...ayish pon demam ni ha, risauuu!

QUEEN of Heart said...

alololo cian dak tomey nih, get well soon raees

Chekgu Azrine said...

Demam nk pandai jln la tu sis..hehr

Mizz ErMa said...

sama la dgn mikail..kesian semalam dia xboleh nak tido..dk batuk2 dengan selsema..pape pon, semoga raees cepat sembuh..=)

SweetLikeWhat said...

raess dah sihat ke ain?moga cepat sembuh ye syg..