Followers

Wednesday, October 23, 2013

2nd pregnancy: 38 weeks...masih belum bersalin dan MC 2 hari..





ehem2...heeeh....kejap timbul kejap tenggelam je aku ni kan...
mesti korang ingat aku dh bersalin...hhehehe...
belum lagi wei....baby suka sangat dok dalam perut mama dia nie ha...xnak kuar2 lagi...
sekarang i olls da masuk 38 minggu dah hokey....ada 2 minggu je lagi nak bersalin....
nervous still nervous..kalau boleh nak bersalin sekarang je...x larat sangat dh nie...
ni pun still kerja lagi..huhu..
hari Isnin ngan Selasa aku MC 2 hari...saja mintak doktor MC..sebab daku dah malas nak gi kerja sebenarnya...no mood la...
nasib la dapat doktor yang memahami...asal aku datang klinik je dy tau la aku nak MC ....heheeh...
lagi pun aku dah gtau dah ngan doktor tu..xyh risau kalau nk bagi MC byk2 hari..office aku ok je kalau aku MC byk hari...sebab dh hujung2 nie kan..dorang pn x kesah sgt aku ade ke x kt opis nie...

2 hari MC korang pikir aku buat ape kat umah???
dok releks2 goyang kaki?? idak la yeh....
melayan anak bujang aku yang tengah melasak tu oiiii....letih....nak2 skang ni dia dah gian nak berjalan...
merayap je kerja nya...jenuh nak ngejor...
Hari Ahad lepas husband cuti...so aku ajak husband gi Aquaria..
nak bawak Raees tengok habitat di laut....hehe..
bukan dia yg excited...mama n papa dia yg lebih excitednye...
masa mula2 masuk Aquaria tu Raees ok la..cuma mulot dia la membebel je x henti2...riuh Aquaria tu dengan suara dia..huuh....
tapi...bila tunjuk dia ikan2 kat situ...Ya Ampun......rupenye anakku ni penggeli orangnye...
tengok ikan kecik dy geli geliman...tengok ikan besar pn cam tu gak...
lorhh...tunjuk cicak..lagi dia geli..aduuuhh....apa la Raees nie...heheeh..

bila bawak masuk je dalam terowong nak tengok ikan tu..konon2 ingat dia excited la...
nan hado nye la wei...elok dok dalam stroller..jerit2 panggil mama mama...mintak aku angkat dia...
dah dukung tu tengok2 dia lentok kat bahu..rupenya tido...lor......
daripada dalam terowong tu..dia tido sampai kiteorang dah keluar dari Aquaria tu pun dia x bangun2 lagi...
dat y la xde gambar kiteorang kat Aquaria..banyak gambar ikan je papa dia ambil..nak ambil pic anak..
anak dah tido...
haih la Raees nasib la masuk Aquaria dia x payah bayar...kalau kena bayar rugi je la aih....

keesokkan harinya hari Isnin 21/10/2013 aku ada checkup kat KK...
memang sebelum gi KK dah set kt kepala nak MC hari tu...terus sms supervisor n bagitau aku MC 2 hari..
padahal belum gi ambil MC lagi tu...heheh..
lagi pun elok aku MC hari Isnin hari tu...aku sampai klinik dalam 8.30pagi..pukul 10.30am baru buat BP test, timbang, ngn urine test...lepas tu tunggu jumpe nurse lak..no aku kena panggil pukul 12.45 pm..gila x gila la...kematu bontot aku dok lama2 kt klinik tu..dah la sorang2....tension..
memang ramai gila orang time tu...yg buatkan ramai orang tu sebab mana2 yang sepatutnya kena checkup last week dorang semua kena postpone ke minggu ni..sbb minggu lepas kan Raya Haji ...ramai yg cuti....tu yang minggu ni jadi crowded...
tapi aku kesian kat anak kecik yg datang checkup tu...tunggu lama..sampai kan dah berapa kali tido dah budak tu tapi nama x panggil2 lagi..kesian kot..dah la panas...tunggu lama lak tu...haish....
aku rasa aku gi checkup hari tu x berbaloi...4 jam lebih tunggu...bila dah jumpa nurse tu xsampai 10 minit..lepas tu aku balik..jumpa nurse tanya itu ini..check jantung baby..dah setel...xyah jumpa doktor ...terus balik...huuh...
rasa x berbaloi kan...
yg aku dapat rasa penat je la...dah la lapar....penat..balik2 terus aku makan..pas tu baring jap...1 badan dah rasa sakit2 
petang sikit baru lah aku gi klinik ambil MC..

bila dah dapat 2 hari MC...hari Selasa lak..husband kerja malam...so dengan pantasnya aku ajak husband keluar...konon2 nak gi jalan2 tu nak cepat bersalin la...hehe..
aku ajak husband gi jalan2 kat The Curve...pergi hari biasa rasa sunyi je kat The Curve tu..hehe..
alang2 dah sampai The Curve..tekak mula la teringin nk makan meatball IKEA...
sebelum gi IKEA apa lagi kiteorang pun gi la ke DAISO dulu....yg excited nak masuk DAISO is my husband yeh...mengalahkan kan aku je...yg borong beli barang pun husband aku..ntah ape2 yang dia beli pun xtau lah....aku 1 ape pun x de beli...husband memang minat masuk kedai mcm DAISO nie...senang sikit aku kalau next time nak beli apa2 kat DAISO boleh la dok lama2 sikit dlm kedai tu..hehehe...
lepas dah ke DAISO..terus ke IKEA makan meatball...lepas makan ingat nak ajak husband jalan2 dalam IKEA tu..dia xnak la pulak..sbb malas...nantikan terjebak lagi beli macam2..hahahaha....
so jalan2 kat IKANO jap..pas tu terus balik...tengok jam dah kul 4 lebih...kang balik lambat lak sangkut jem  time orang balik kerja...

penat berjalan tu memang la penat...lagi2 tengah sarat sangat nie...
sampaikan masa tengah jalan2 tu pun kejap2 aku terasa sakit kat belah bawah...husband dah panic asek tanya aku nak bersalin dah ke...huuuh...
bila baby nak kuar pun xtau lah...doa2 kan lah aku cepat bersalin yeh..hehehe..kalau bersalin betul2 sampai due date tu pun xpelah...or sebelum due date...aku xnak lah bersalin lepas due date..huhuh...


haa..ni gambar yg latest..38 weeks...gemukss kan aku...hahahaha...dengan abg long Raees yg x reti dok diam...heeh..




12 comments:

SweetLikeWhat said...

masa hannah dulu pun lambat nak kuar..sbb gurl kot..hehe..

moga dpermudahkan segala urusan ye..

CikNaa said...

AEN bersalin hospital mane nanti? nak p tengok adik baby..

Chekgu Azrine said...

Homei raeess ngn maknya..hehe

Aeen said...

@anez: yeke sbb bby girl lmbt kua?hehe...lmbt sgt..mama is x larat la..hehe..

@ciknaa: aeen bersalin hospital selayang ciknaa..nnt dah bersalin ain update kt group..:)

@chekgu:homaii..mama raees gemukkss..hehe

mrs kayrul said...

mudah-mudahan cepat adik baby keluar..mesti abang long dah tak sabar nak main

Mommy_Cha said...

adik baby kuar nanti abam dah ade kawan yeay.

best tau anak dua ni
#lappeloh

:)

Wawa Yusoff said...

sudah 38?? homaiii sekejap nye rasee...!

Ros Anis Rusli said...

xlama lg jd banglong!slamat menpushkan diri je ain...

puansazusarin said...

Sebab tu xmo pi cek kat kk dah..lama benor..xmunasabah rasa tunggu hampir 4,5 jam pastu jumpa nurse or doc xsmpai 10min...aishhh tensen mak...hehe...semoga ain dipermudahkan bersalin yer :)

Umi Qi said...

Oh my...hati2 ye mama raees...baca pengalaman 2nd preggy mama raees cm penat sgt...bykkan berehat tau...bgus amik mc leh rehat puas2...abg long raees dah besar tau...manyak encem umi QI tgk

Aeen said...

@mrs kayrul: trima kasih....heheh...xsabar nk sakat adik dy...hehe..

@mommy cha: best anak 2..tp mesti penat kan cha..hehehe...

@wawa: yup 38 dah...mmg rasa kejap sgt....:D

@Anis: huhuh...thanks anis...:)

@wani: mmg rasa x munasabah langsung tunggu berjam2...eniwey thanks wani...:D

@umi QI: mmg penat sgt ju..nak2 lagi kite ade anak kecik yg baru umur setahun..mmg lagi penat...

Nia said...

Salam ziarah,

Comelnya ibu hamil ni. Takpe, saya pun lambat jugak dulu, siap ckp kat baby suruh keluar cepat lagi..hehe..
Harap semuanya selamat ya.