Followers

Wednesday, October 16, 2013

2nd pregnancy: 37 weeks and ragam abang long Raees......



Hari ni 16/10/2013 usia kandungan dah masuk 37 weeks...
means i olls ade 3 minggu lagi sebelum due date....
tapi kalau ikotkan dah cukup bulan dah pun kan...bila2 masa je boleh bersalin nie...huhu..
time Raees dulu usia kandungan 39 weeks dia keluar...
yg 2nd ni..hmm..xtau lah..kalau boleh kuar minggu depan ke ok la kan..hehe....
sekarang ni masih bekerja lagi..walaupun mood kerja memang xde dah...
datang kerja ni pun buat syarat je...
sebab mmg aku dah takde kerja...boss n supervisor pun xnak bagi aku kerja sangat..sebab kerja aku semuanya assistant aku yang buat..haahahah
dia xnak ada kerja pending dari aku....kalau pending nanti susah pulak..

Actually sekarang nie memang dah x larat sangat2...perut lak sentiasa mengeras je...lagi x selesa bila nak begerak....penat tu xyah cakap la..memang penat....
mane lah ada masa nak rest goyang kaki dengan anak bujang yg makin ligat...ni sekarang dah pandai asek nak  naik tangga je...pas tu bukan reti nak main setempat..boleh kata dia pusing la 1 umah ...tempat favourite dy pergi dapur...aduuuh..jenuh nak ngejor nye...dah la mama nye nie bila dah duduk susah nak bangun...
bila pasang penghadang..mula la dia mengamok2...guling2..sebab marah laluan dia kena sekat..hehehe...
sabar je lah.....

sekarang ni kalau nak keluar gi jalan2 pun x leh lama ...kalau letak dia dalam stroller bertahan 5 minit je..lepas tu mintak angkat keluar dari stroller...aku memang xleh la nk dukung dia sangat...
mengah..lagipun dah hujung2 ni doktor x bagi aku angkat or dukung Raees sbb aku dah sarat sangat..
n dia x nak aku penat.....
aku kalau dukung Raees pun kejap2 je...lepas tu aku pass la kat papa dia ke, tok n nenek dia ke...
kalau mandikan...memang ayah aku or mak aku yg mandikan Raees...sejak kandungan aku 6-7 bulan..aku dah x mandikan Raees...dah cuba mandikan..tp tu lah.perut bila makin membesar.payah nak tunduk mandikan..kalau mandi dalam sinki pun aku perut aku ngn sinki jadi x sampai...heeh..
xpela..lepas bersalin ni..dah sihat sepenuhnye..aku akan back to normal routine la..buat kerja2 yg sepatutnya aku kena buat...:)
start minggu nie Raees tido kat ruang tamu je..x tido dalam bilik dah...ni pun mak  n ayah aku yang suruh..
sebab dia kata aku kan tunggu hari je lagi...biar lah Raees tidur bawah senang..xyah nak hangkut2 dari bilik kat atas nak bawak turun....
xpelah...bagi dia biasa tidur kat ruang tamu..nanti aku dah bersalin dy tido kat bawah jugak..
kadang2 mak n ayah aku temankan Raees tido bawah...aku tido dalam bilik..tu pun bila husband x keje malam..kalau kerja malam..aku tido bawah la ngn Raees sekali...

Raees sekarang ni dah gian nak berjalan....
Alhamdulilah..dah boleh jalan..tapi tu lah mcm itik la jalan..tergedek2..hehe..
still jalan jatuh lagi..xpe...sekurang2nye dia berusha nak jalan...
bab bercakap..fuuuh...macam apa..ada je dia nak bercakap...ajuk orang cakap pun dah pandai...
ayat yg dia cakap tu clear je dengar...kadang2 kelakar jugak..hehe..
harap2 bila adik dia dah keluar nanti...dia boleh jalan sepenuhnye...InsyaAllah... :)

bukan main lagi dia usung kereta ni kehulu hilir..sampaikan mama nya pun terus la beli sbb tgk dia suka sangat...last2 balik umah..sampai sekarang benda ni jadi perhiasan je..bukan dia nak main..grrrrrrrr.....


time ni pukul 2-3 pagi x silap....dia terbangun..sebab tengok mama n papa dia x tido lagi.....muka pun mamai2 je....


dia pun nak pakai headphone jugak....bibir tu dah pecah...budak baik..mcm tu la...tersembam jatuh....hehe..


ni pic malam tadi..tengah mama n papa layan citer Shrek kt dalam bilik..dia pulak dok mengemas barang kt depan tv tu...xreti dok diam..ade je keje dia nak buat...mainan dia byk kat rak tepi tu langsung  dia x heran...benda bukan mainan yg dia suka main...huuh
p/s:bila la adik raees nk keluar nie....hehehe



12 comments:

Umi Qi said...

Byk betul perubahan abg long raees ye...pandai betul ye raees ajuk ckp org hehehhe...yeyyy go go raees...nanti dh pandai jalan senang mama nk bawak jln2 gan adik yeyy....

ju doakan semoga kelahiran adik baby berjalan dengar lancar...amin

amal said...

comelnye abam lommm hehe

Chekgu Azrine said...

semoga dipermudahkan tye untuk sis..

Erna Nordiana Zamri said...

mama raees, erna kan..37w dah selamat melahirkan iman. semoga semuanya baik-baik sahaja. semoga d permudahkan segalanya untuk awk dan bakal adik baby ye..

abang long yang bijak..boleh geng dgn iman. byk mainan tapi....yg bukan mainan juga di gemarinya :)

erin said...

haihh comel sgt raees ni, semoga selamat semuanya ye ain, goodluck :)

Aty_Fared said...

budak besar tu memang ngah aktif sangat susah nak di larang dan tak reti duk diam..sama macam qaleef ni...tak gigih dah nak bawak kuar jalan2 lama2..sebab die tak nak dipegang..nak suka2 hati lari..haaaiihh..memang letih..lagi2 lak aeen pegnan...uuhh....dah nak dekat sangat tu....aty seram pulak..hahaha..semoge dipermudahkan yer aeen... :)

Mizz ErMa said...

abang long da nak dapat adik da..hihi

SweetLikeWhat said...

comelnye raees dengan headphone tu..hehe..
raees takpe la budak lelaki..hannah yang gugurl ni pun aktif semacam jugak ape cer..haha

Mommy_Cha said...

raees ni comey. nak kena geget ni comel sangat ni. sabarlah aeen, biaselah tu bila preggie dan pulak ade anak kecik memang akan pening nak fengsan bagai. Micha dah melalui nye. harap bertabah dan selamat bersalin yer yang!

~ NANA ~ said...

bijak tau abg long raees ni! u tunggu masa je la ni kn? bykkn bersabar yer dgn kerenah anak tu...hihi

semoga segalanya lancar...dh beranak nnti update tau!

Mimy Hamid said...

abg long tunggu adik baby kuar...hensem sgt ni tau

MyCherita said...

singgah sebentar.. ;-) ..cantik blog.. :-) jom tgk blog saya... tq...

http://thescreammer.blogspot.com/2013/09/perniagaan-online-dari-rumah.html