Followers

Friday, September 27, 2013

Holiday @ Honeymoon yang terpaksa di CANCEL...huhuhu






Bulan depan dah masuk bulan October kan..
kejap je masa berlalu...aku pun dah nak bersalin dah....
dah nak masuk bulan Oct aku nak share citer sikit ngan korang...


Sebelum ni aku ada up entry pasal nie
Sepatutnya bulan depan 28-31 Oct 2013 aku , husband n member2 aku seperti nama di atas akan gi holiday kat KRABI...
tiket dah booked dah pun...ni pun member aku yang booked kan ..tengok lah tarikh dia beli tu..awal tahun hari tu bulan Januari..
dah syok dah tiket dah booked...bulan 3 masa ada MATTA fair hari tu bukan main excited kiteorang pergi MATTA fair nak beli pakej untuk KRABI..dah nak book pakej pun...tapi xjadi..sebab rasanya mcm awal lagi...so member kata nanti pergi yang bulan 8 punya..baru je lepas hari tu kan...

Tapiiiiiiiiiiiii....Aku terpaksa CANCEL holiday ni..sebabnya... cuba korang tengok tarikh tu... 28-31 Oct 2013...
time tu aku dah masuk 39 weeks....menunggu hari je lagi...due 4/11/2013...
x kan la n mane bolehnye la aku naik flight kan...kang x pasal2 terberanak lak aku kat pantai KRABI tu..hahahaha.....
so nak x nak..terpaksa lah cancel..huhuhu...frust jugak..tapi nak wat camne kan...
xde rezeki la tahun ni nak gi holiday kat sana.....tapi xpe...Allah bagi aku rezeki yg lebih beharga lagi tahun ni daripada holiday itu....iaitu..kelahiran permata hati yang kedua...:)

Kalau nak diikutkan...holiday ni kire macam honeymoon kiteorang la..tapi honeymoon ramai2...
heheh....sebelum ni honeymoon pertama aku n husband kiteorang gi Pulau Redang...
2nd honeymoon gi Cameron Highlands...
n sepatutnye yang ni jadi 3rd honeymoon...tapi x kesampaian...so tahun nie xde honeymoon..heheh..
next year??ermmm..mungkin kot...x honeymoon pun holiday dengan anak2 je la nanti...heh..

Masa booked tiket ni Raees baru 4 bulan...so macam ok lah kot Oct ni kiteorang nak ber honeymoon laki bini..tup2...mek koo...ter mengandung lak..hhahahaha....
aku orang first yang cancel kan holiday ni..xdapat join member2 lain..
lepas tu 2-3 bulan lepas member aku sorang nie Nanee lak yang nak cancel..sebab dia pregnant...
lepas Nanee cancel Mimi lak cancel ..tinggal member aku Peja n kawan dia ..
bila tinggal dorang berdua je jd x syok lak kan...huhm...aku xtau la sama ada dia pun cancel kan jugak or x..
x tnya pun lagi..

Tapi xpelah...nak wat camne kan..xde rezeki kiteorang nk holiday sama2..maybe next time lah...
InsyaAllah....

9 comments:

Umi Qi said...

Alaaaa sayangnya hukhukhuk...xper2 nanti rezeki 2nd baby leh pi honeymoon lg yeyyy pasti lebih seronok :)

Siti Nursyamimi said...

sayang nye lah..tp xpe ada hikmah disebaliknya..nnt hbs pantang leh holiday ber-4 plak..lg best kan..

erin said...

xde rezeki honeymoon, dpt rezeki baby..alhamdulillah :)

puansazusarin said...

Baby dalam perut nak kuar dl lah mama..baru syok homeymoon berempat..hehe

Ayu azmir said...

Baby tu nak gi jugak sbb tu tak nak mama die pergi sekarang.... next year bawak baby sekali 6e

~ NANA ~ said...

Kalau i mmg frust tp nk buat cmne kn..doa2 ada rezeki lain next time..hehe

Cik Puan Rara said...

alaaaa frust jugak.tp xpe lah aeen.lain kali lah pegi jugak.so bape rm burn ni aeen?

Aeen said...

@rara:total burn dalam RM300++ utk dua orang...naseb baik x masuk lg pakej time kat sana...

Mimy Hamid said...

xpe lepas ni pasti ada rezeki bercuti kemudian...