Followers

Wednesday, September 25, 2013

2nd pregnancy: Perut mengeras dan kejang betis







Morning gojes2....
hari ni mood suam2 kuku je nie....
tengah x selesa sekarang nie...perut kerap sgt mengeras...
bila mengeras tu...semua kerja terbatas nak buat...kene usap2 perut dulu baru ok..
tapi kejap je ok nye...x sampai 5 minit mengeras lagi.....

pagi tadi sebelum gi kerja nak dukung Raees pun x larat...sbb perut mengeras...
yg Raees pulak dah merengek2 nak mama dia dukung....bila papa dia nak ambil dia xnak..
so terpaksa la mama dukung gak walaupun mama x larat...perut mama sakit...
Serius pregnant kali nie aku memang rasa penat n letih gilerrr..nak2 lagi dah ade anak sorang...jd supermommy la kate kan....:)
hari2 kurang rehat....dah bersalin nanti lagi la kurang rehat agaknye......
tapi nasib lah Raees jenis yang tido x berjaga pagi2 buta...paling awal dia bangun tdo pun kul 7 pagi...
harap2 masa adik dia keluar nanti dia x ikut la jugak time adik dia berjaga...
kalau x..jenuh la mama oiiii......

dah masuk 34 minggu pun terasa macam menunggu hari nak bersalin je...
x larat sangat....selalu bila malam je mula la...perut ni kejap2 rasa sakit....pusing kiri kanan semuanya x kena...
subuh tadi...aku kena kejang betis.. urat tegang..orang kate kena simpul biawak...urat timbul kat betis..
sakit woooo.....berair mata aku menahan sakit...nk luruskan kaki pun payah..
bila dah ok...kesannya...bangun tido nak berjalan terhenjut2 aku jalan...sakit .....ketegangan tu terasa sampai sekarang.....aku nak naik office pun jenuh..sebab rasa tegang kat betis tu kan...
kaki sakit....perut lak asik mengeras je..dugaan....

hmmmm...ada lagi beberapa minggu nak bersalin aku dah rasa x larat sangat nie....
rasa nak cuti terus je...malas nak datang kerja....tapi nak wat camne..terpaksa kerja jugak..huhuh...


4 comments:

Cik Puan Rara said...

huaaaaaaaaaaaaa~ take care aeen.seram lak rara dgr.jaga diri.mst xlarat kan dgn perut dh besar ni/

Aeen said...

mmg x larat sgt dah rara....dengan perut membesar..anak lak tgh melasak...adoiiii.....kene byk bsabar je lah....huhu

e k i n ♥ y u s r i said...

semoga semuanye dipermudahkan yer aeen
amin

Umi Qi said...

Ya Allah aeen...makin menjadi2 sakitnya ye...perut asik mengeras...moga Abg long sabar ibu raees x berapa sihat tuh...bykkan berehat ye aeen...miss u!