Followers

Thursday, September 12, 2013

2nd pregnancy: Hari ni genap usia kandungan 8 bulan





Hari ni 12/09/2013 genap lah usia kandungan ku 8 bulan....
yeaaa 8 bulan...tinggal 1 bulan je lagi adik Raees nak keluar...




Perasaan???
nervous, excited , takut, semua lah ada..
walaupun sebelum ni dah pernah bersalin...perasaan macam tu still ada gak...

Pregnant kali ni dengan jaya nye aku kurang ambil cuti or ambil MC..hahaha..
kalau tahun lepas...dalam rekod..aku paling banyak ambil MC...tahun lepas macam2 lah sakit aku..
sembelit la, buasir sampai tahap xleh nak duduk, ulang alik gi klinik sebab nak check BSP n lagi 1...sebab malas....hehehe...
tapi pregnant kali ni...MC aku setakat 8 bulan pregnant nie..belum sampai la 10x. pun..sampaikan supervisor siap cakap...aku pregnant kali ni ok..x banyak ambil MC...
mana tak nye...kat office ni Admin/Account hanya ade aku n supervisor aku je...
kerja lak bertingket tingket....xde orang...tu kadang2 aku x sihat pun..aku still datang kerja gak.. 
but now...aku dah ade assistant...kerja pun semua aku dah serahkan kat dia....
now kat office aku hanya dok releks je n pantau dia buat kerja....
kadang2 aku langsung xde kerja...datang kerja pagi...layan intenet itu ini..petang 6.30 terus balik..
hahahahaha....
bosan memang bosan sebenarnya....
tapi nak buat camne..supervisor aku dah cakap kena serahkan bulat2 semua kerja aku kat staff baru nie..
sampai dia mahir....sebab bila aku bercuti nanti senang sikit dia nak buat kerja kalau aku dh ajar semuanya..

Next week ada checkup...
scan lagi...kali ni nak sure kan betul2 baby girl or boy..
sebab senang nak buat preparation...
lepas je habis birthday party Raees nanti..baru lah focus kan preparation untuk baby.
dah nak kena standby dah beg baby n beg aku untuk bawak gi hospital nanti...
yela...satu apa pun xde siapkan lagi..huhu..
GL pun husband dah prepare tinggal nak mintak sign je dari pegawai dia...

1 bulan je lagi Raees awak nak tido golek2 kat mama, tido atas mama, manja2 ngn mama...
lepas ni mama tengah pantang..masa awak dengan mama akan jadi kurang....huhuhu...
mama xleh sentiasa nak kena pegang awak je...
(jadi sedih la pulak...) huhuh...

Pape pun...semoga Allah permudahkan aku untuk bersalin nanti....InsyaAllah...

4 comments:

Umi Qi said...

Alhamdulilah aeen...seronok yer x lama lg nak timang cahaya mata lagi...best!

Chekgu Azrine said...

Semoga dipermudahkan ye

mOoN said...

bestkan..bestkan..hehehe...

nak tau,, peknen 2nd ni paling byk amik MC... hohoho... bukan apa,, sesaja nak rasa macamana rasa MC bebanyak kali...muahahaha

Cik Puan Rara said...

mintak mintak lah pompuan ye aeen.hehehe