Followers

Wednesday, September 4, 2013

2nd pregnancy: Dah start checkup 2 minggu sekali...





Morning gojes...
baru je masuk office ni...
pagi tadi ada checkup...Alhamdulilah...walaupun pukul 8 baru nak gerak gi klinik..
orang x ramai..so habis checkup pukul 9.15...lega rasanya x yah tunggu lama2...
oh yea...sekarang ni dah start checkup 2 minggu sekali....masuk 36 minggu nanti start pulak checkup seminggu sekali....fuuuh...terasa pantas masa berlalu....
hari ni checkup x kena amek darah, x kena jumpe doktor.. tu yg cepat sikit habis..
hasil checkup tadi berat turun 0.5 kg...2 minggu lepas 69kg..minggu ni 68.5..
so pen merah lah jawabnye...boleh pulak turun berat kan..heheh...

kalau ikotkan rekod berat 1st pregnant..berat aku time nak bersalin 70 kg...
2nd pregnant kali ni aku rasa mungkin lebih kot...huhuhu....
harap2 lepas bersalin dapat balik berat yang ideal...heheh..

Malam tadi saje je ajak husband pergi Manjaku Baby Mall kat Wangsa Maju tu..
1st time pergi..boleh tahan besar jugak...2 tingkat...macam2 ada..naik rambang mata tengok...
tengok je la mampu....nak beli barang baby utk adik Raees pun husband suruh hold dulu...
next month baru start hunting barang baby...
x sabar rasanya nak shopping barang baby..nak2 bila tau bakal dapat baby girl..dah terbayang2 baju kaler pink,purple..heheh




5 comments:

✿ pink velvet ✿ said...

sy mase 1st pregnant dulu.. nak dekat bersalin, berat sampai 80kg, hahaha!

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Yana dah start 1mgu skali.. esok kena tadah muka lagi. boriiinnggg... yeay ain dah dapat sepasang :)

Chekgu Azrine said...

Ewahh..tahniah bkl dpt bb girl

Umi Qi said...

Best yer leh beli set pinky uwaaaaaaa.....cpt je adik abg long besar ye...alhamdulilah...moga semua baik2 aje dlm perut mama ye

ZazaMyMoon said...

Alhamdulillah.. hope everything goes well Aeen.. ;)

Yer betul anak Zaza sekolah kat SKTHO.. :)