Followers

Thursday, August 29, 2013

2nd pregnancy : Alhamdulilah...hari ni genap 30 minggu...:)








Alhamdulilah...hari ni dah masuk 30 minggu usia kandunganku...
pejam celik pejam celik kejap je masa berlalu kan...
sibuk2 cerita pasal Raees...tup2 tau2 je adik Raees dalam perut ni dah 30 minngu....hehe..
iye...aku mengaku aku kurang cerita tentang kehamilan kedua nie...
mana tak nye...nak citer perkembangan Raees selama setahun pun belum complete lagi...
ni pulak nak citer yg 2nd pulak kan..hehe..
xpelah ..walaupun yang 2nd ni aku xde update tiap2 bulan aku tetap akan update jugak citer baby walaupun x banyak....

lebih kurang dah 3 klinik aku pergi untuk buat scan...ada 3D dgn 4D..kesemua hasil scan menunjukkan aku bakal melahirkan seorang bayi perempuan...InsyaAllah...kalau perempuan...sepasang la...tapi kalau lelaki pun ok jugak...x kesah mana2...rezeki Allah nak bagi...terima dengan seadanya kan...:D
aku bila dengar je doktor kata perempuan...mula la dah terbayang..baju kaler pink (favourite color aku nie) ,skirt, gaun, hehehe...
husband aku dok geleng kepala je lah....sebab dia tau...kalau baby perempuan banyak choice....
nampak gayanye...kena la beli baju baby yg baru...heheeh....
baju Raees time baby dulu still boleh pakai lagi...tapi banyak color putih n biru je lah...
so..kali ni nak jugak la beli color pink2....hehe...

Kalau nak ikotkan time Raees memang x banyak baju yang aku beli..semuanya baju dari anak buah kesayangan aku dulu..bukan baju buruk pun...semuanya masih elok lagi dan ada yang x pakai...
so lepas nie..dapat baby girl...haih..rambang mata la tengok baju budak perempuan...heheh...

Kalau dulu time 30 minggu aku dah standby beg nak bawak gi hospital...
tapi...kali nie....apa pun x standby lagi...memang totally zero lah...xde preparation...
barang baby 1 ape pun x siap lagi...
xpe lah baby....lepas je setel birthday abg Raees...mama tumpukan pada preparation nak sambut baby lak yeh....

Raees pulak dah nak melangkah ke umur 1 tahun nie dah pandai memahami...agaknye dia dah paham dia nak dapat adik...kadang2 tengah aku tengah bareng...dia datang kat aku lepas tu dok cium perot...bareng atas perut......pas tu dok tengok je perut aku....
bila aku sebut baby....baby...dia akan senyum lebar....bila ada gambar baby...aku tunjuk dia...tanya dia mana baby.....pandai dia tunjuk gambar tu....pas tu bila suruh sayang baby.....punya la dia cium gambar baby tu...how sweet la Raeess...nanti adik dah keluar boleh lah awak cium...jangan awak gigit adik sudah lah yeh...hehehe...

12 comments:

Wawa Yusoff said...

sekejapnye!! *jeles*

nak jugaakkkkk

Cik Puan Rara said...

xpe aeen.biasalah kan.mana nk update 2 benda dlm 1 masa,tp 2 2 penting kan.hmm girl! wahhh sepasang~ jeles jugak!

Aeen said...

@wawa:hehe..nak ek..jom2 join sekali..hehe..

@rara:tau xpe rara...payah jugak nk update 2 benda dlm 1 masa nie...hehe..meh join sekali..:)

Chekgu Azrine said...

Semoga dipermudahkan ye..

Happy birthday raess in advance

e k i n ♥ y u s r i said...

eh,dah 30 minggu ke?
kjap betol rs

cik enul said...

raees nanti jd abg besar..jgn buli adik sudahla..huhu..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

happy 30w Ain, Yana dah 35w ni pun tak siap2 kemas beg lg.. huhuu. Sweet nya abg long. harap2 dapat jaga adik nanti ye, jangan buli2 tau

Umi Nazrah said...

enjoy mengandung & selamat bersalin nanti. saat mengandung, berpantang, menyusukan adalah time yg paling best ^_^

puansazusarin said...

Syoknya ain dpt sepasang...yeaaa

Umi Qi said...

Yeyyy gegirl...leh beli baju kembang2 nanti best2

Aty_Fared said...

Kejap jer rase..:) besh nyer dah dpt sepasang....yaaaeeyyyy

Mizz ErMa said...

best lah kalo dpt girl..boleh maen mekap sama2..hihi