Followers

Tuesday, August 27, 2013

Update: PREPARATION 1ST BIRTHDAY FOR RAEES (1)




2 minggu je lagi birthday Raees yang pertama..
preparation untuk birthday dia pun baru je 20% je progress...
banyak lagi yg belum di buat...
oh yea..birthday Raees akan diadakan pada 15 September 2013..kat rumah family (xde rumah sendiri..sebab stay ngan family aku) di Sri Gombak...
nanti dalam minggu nie aku update kate FB & blog yeh...

minggu ni dah start nak cari n membeli barang2 apa yang patut dulu..
nak beli barang untuk deco-deco and untuk goodies bag...
x kira lah..husband kerja ke x...dia xde aku boleh pergi cari sendiri...
nak tunggu husband..aku rasa sampai birthday party Raees lah x dapat beli barang lagi....

untuk barang2 makan lah..baik barang kering or basah...aku serahkan kat ayah n ibu aku...
sebab juadah dorang yg prepare...menu pun dorang yg pilih n masak..aku cuma bagi duit untuk beli barang..n tolong2 masak je nanti...heh...
kiranya catering family sendiri je lah.....
x lupa jugak..aku ada tanya dengan MIL kot2 dia ada nak contribute apa2 x untuk birthday Raees nanti..
yelah x kan lah x bagitau n tanya lak kan...kang kecik lak hati dorang...
pas tu MIL pun gitau la yg dia akan bagi kuih...aku request karipap...wajib ada sebab MIL punya karipap memang sedap...lagipun dia hari2 buat kuih untuk jual..macam2 kuih la dia buat...
tapi untuk birthday Raees ni..aku xtau dy nak buat kuih apa...ada la jugak 2-3 jenis kuih yang dia nak buat..
nanti aku update list menu bila dah confirm nanti yeh...

Jemputan pun aku x list lagi...aku buat birthday Raees ni pun kira open house la jugak..tapi open house lepas raya...sebab time tu musim Syawal dah habis..heheh...
kalau nak tau..ayah aku lah orang yang paling bersemangat sekali nak buat birthday party Raees nie..ibu aku pun sama gak...
dorang lah suruh aku buat itu ini..bagi idea...
sampaikan listkan jemputan pun dorang tolong gak..
selalu ingatkan aku...cepat2 beli barang yg mana boleh dibeli dulu..nanti xde la kelam kabut...
itu xde ini xde...haih...terlebih excited lak dia dari aku..hehehe...


7 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

mmg eksaited lah 1st bday party ! nak plak cucu sulung.. kejap je Raees dah nak setahun

Cik Puan Rara said...

rara pon ske karipap.jemput kami x? hehehe

Siti Nursyamimi said...

jgn lupa jemput mimi n yaya ek..hehe

Aeen said...

yana:tau xpe....kejap je da setahun..lpas tu dpt adik dah..heh..

rara:harus la jemput rara...semua geng mommy gojes ain jemput...:)

@mimi:harus x lupa..jaoh2 pn ain jemput gak..:D

hayati hashim said...

Yg dok KB no x merasa la.. tumpang tgk dri jauh jek la..huhu

Umi Qi said...

Best yer baca entry aeen...umi Qi plak tetiba x sabar nk pi besday sang raees encem tuh...weeeeeee semangat ye ayah aeen...best bila family turut sama membantu...good job mama aeen...untung raees

puansazusarin said...

Aishh kalau lah dok kolumpur ni mau bt muka xmalu nak pergi...hehe