Followers

Monday, August 26, 2013

Inilah nasibku.... :(







Seriussss I am so jelousss dengan geng2 gojes mummy yang pergi baraan nie...
sebabnye I xdapat nak join uolsssss....huuh..sedehhhh...
apa boleh buat....husband kerja x menentu masanya..
minggu lepas aku anak beranak dok rumah je tau....n macam biasa dok umah  MIL je lah...huhmm...
start dari hari raya pertama....balai tempat husband kerja tu...timing kerja dia dari pukul 8pagi - 8 malam..x pun 8 malam-8 pagi....kalau hari ni masuk kerja pukul 8 pagi - 8 malam..esoknya lak masuk pukul 8 pagi...cuba korang bagi tau...bila masa free yang husband ada untuk bawak aku n Raees jalan2 beraya musim raya nie??????

kata kan lah habis kerja pukul 8 malam...sampai rumah pun dalam pukul 9 malam...
mana sempat nak keluar...dah sah2 la husband penat, letih..nak tidur..coz soknya masuk kerja pagi pulak...
kadang2 rasa nak nangis au..sebab xdapat jalan2 beraya sana sini...
kalau habis kerja pukul 8 pagi pulak..pun sama gak x sempat nak jalan2...balik kerja dah letih...nak tido..yelah xkan la x tdo lak kan...coz 8 malam nak sambung gi kerja lak...kalau bangun dah tengah hari pun nak keluar x sempat dah...huhmmm :(

kalau off pulak asek lah terkena hari biasa...off hari biasa nak buat ape kan...daku bekerja....
balik umah pun dah kat kul 7 ptg..
actually bukan aku x boleh drive..boleh jer...
tapi dalam keadaan perut membuyong nie...memang aku xlarat nak drive sendiri n bawak Raees...
nak2 Raees lak x reti dok diam dalam kereta....penat..semput dibuatnya...
kalau ada adik aku boleh la dia temankan...tapi dia pun tiap2 minggu memanjang je xde kat rumah..
kalau aku pergi sorang xpe lagi...tp xkan la nak pergi sorang2 kan..x syok lah...


minggu ni lak ada kenduri kawen ngn birthday party QI..memang nak pergi sangat......
puas dah cakap ngan husband aku nak pergi...gile tau..da xtahan asek dok rumah je hujung minggu...
husband x boleh bagi kata putus....dia kata tengok  lah macam mana..huhm..
harap2 sangat lah boleh pergi.....huhu...

Itu lah antara sebab-sebabnya...kebanyakkan event yang buat time weekend aku x dapat nak pergi...
semuanya pasal time kerja husband lah.....
aku lak kalau nak keluar bawak Raees xleh bawak sendiri..kena ada orang lain sekali.yang ikut..sebabnya aku xleh nak handle Raees sorang2 dalam keadaan pregnant sekarang nie...

InsyaAllah...kalau ada lagi event2 dari mommy2 gojes...aku harap sangat boleh join...
:D


p/s: sedih sebab banyak event wedding n open house time weekend x dapat nak join... (T-T)





6 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

alaa aeen...
xpelah
dah tugas joe
nak wat cmnekan
die mencari rezeki utk anak2 die

cik enul said...

sama la kite aeen..tapi ni bukan kes husband keje, tapi kes duk jauh sgt dr org lain...jgn kata geng blogger, kawan2 sy sendri pun smua nye kat area KL..pasrah je la duk kat ipoh ni... :'(

Cik Puan Rara said...

alaaa sbr eh aeen,rara pon dpt join sbb hubby cuti.kalau x xjugak boleh join.xpe.nt dh bersalin boleh drive sendiri.hehehe.aeen kalau g party Qi,leh jumpa nanti =)

♥ ROS ♥ said...

Hmm ros pun xdpt joinnn... Jeles kan :(

Umi Qi said...

Aeen...jgn sedih2...umi Qi baca entry aeen jadi sedih plak...asben aeen kerja siang mlm cari rezeki dear...insyaAllah ada rezeki kita jumpa nanti...jgn stress2 tau aeen...umi Qi syg aeen tau... :)

Chekgu Azrine said...

sis..mcm akak plak tgok tmptla..kalau jauh sikit dah tak lepas nak gi..even g drive sndiri..hubs plak pesen kuat cembs..so payah sangat nak lepas binik dia..huhu..acacer tuh