Followers

Monday, August 5, 2013

Shopping Raya - Part 2





Sambung Shopping Raya Part 2 pulak yeh..
heheh.....

kan husband kata nak sambung shopping hari Sabtu pulak kan...
siap Whassap aku lagi time dia tengah kerja..tanya nak gi shopping mana..
aku pun cakap lah nak pergi Midvalley lah...pergi pagi x ramai orang...
balik tengah hari boleh buat cornflakes madu....
husband pun kate ok je...dia kate xpelah bekorban masa untuk shopping ni..kalau x bila lagi..
sebab musim raya nie dia kena kerja 12 jam sehari...

tibanya hari Sabtu...oh yea..time ni aku stay kat umah MIL..macam biasa lah rutin mingguan aku la kan...
pagi2 lagi dah bagitau MIL yang kiteorang nak gi shopping....
pas tu dalam pukul 7 lebih husband balik...
dia kate nak tidur dulu..sebab aku cakap nak gerak dalam kul 10 pagi...
ok lah..so aku pun siapkan Raees dulu, pas tu baru aku siap..
dalam 9.30 pagi aku dah setel semuanya..dah pakai tudung, tinggal nak keluar rumah je..
aku pun kejut lah husband....
kejut punya kejut...dia x bangun2....penat kejut..sampaikan MIL pun tolong kejutkan..dia xnak bangun...
dia bangun kejap...sambil pegang tangan aku...usap2...cakap " x jadi lah kite shopping hari nie..papa ngantok sangat lah...kite gi esok je la yeh.. (means hari Ahad) " 
apa lagi ...aku bengang lah..dah janji kot nak pergi hari Sabtu...
yang buat aku lagi bengang aku ngan Raees dah siap2 dah..

bila dia dah cakap macam tu...apa lagi..sentap la ....tiba2 air mata ni setitik2 keluar..hati lak sakit tahan nanges..yelah x kan nk nanges depan MIL kot..
MIL pun marah dengan husband...dia siap cakap kesian kat Raees...dah siap nak jalan ...tapi papanya xnak bangun...
husband x peduli pun dia sambung tido balik....
huh..terus rosak make up aku au..dah wangi2 x jadi nak pergi...
Raees pulak dia dah tau dia dah pakai baju lawa2 siap seluar jeans maknanya nak keluar jalan2 lah...
agaknya dah lama dalam umah...tiba2 dia mengamok2...nanges....mata pandang je pintu luar...
aduhai..kesiannya.....aku bawak keluar rumah....baru dia diam....masuk balik rumah dia mengamok2..
last2 bagi dia tidur je....
nak tau husband bangun pukul berapa...???tidur dari pagi balik kerja..sampai pukul 6.30 petang..
pukul 8.00 malam dia sambung kerja balik...

ye..aku tau dia penat...tapi dia dah janji..janji kan harus ditepati...:p
lagi satu aku paham dia kena kerja 12 jam sekarang nie...tapi kalau dia x curi masa or korbankan masa sikit  bila masa yang kiteorang ni nak shopping??
aku nak pergi sendiri...dia x bagi...kalau aku gi sendiri dah complete dah semua...
merajuk aku dengan dia hari Sabtu tu..dia bangun tidur cakap ngan aku pun aku buat x tau je...
hati tngah geram n marah kan...malas nak layan...
tapi pandai lak tu ambil hati...petang tu Raees selesai mandi..dia ambil baju pakaikan Raees...
main2 kejap..pas tu terus call balai dia..tanya esok (hari Ahad) dia kerja pukul berapa...
polis ni kan off day xtentu masa kan...lepas dia call tu dia cakap kat aku..sok dia off...
sok boleh la pergi shopping....siap cakap sok pagi (ahad) dia balik kerja...dia x nak tidur...
terus siap..terus keluar je..kalau tidur takut terlajak lagi...
aku pun jawab hanya anggukkan kepala je...
rasa dah tawar hati nak gi shopping...

Tiba hari Ahad...dia balik pagi tu...dalam pukul 8.30 pagi..dia dah suruh aku siap2...
dalam pada aku dah tawar hati tu..siap lah jugak...kang merajuk lama2..langsung x dapat shopping...baru padan muka aku..hahaahahah....
MIL pun nak ikut jugak..dia pun nak shopping sikit...
pukul 10 pagi gerak...destinasi shopping sepatutnya Midvalley..terpaksa cancel..just pergi AEON Wangsa Maju je..sebabnya bawak MIL..dia xlarat nak jalan lama2..tu pun pergi AEON dah penat jalan....
sampai AEON pukul 10.30 pagi..ku pikirkan pagi2 xde la sangat orang...rupanya dah penuh parking....
last minute orang nak shopping kan...mmg penuh la...pagi betul dorang bangun..hehehe...

MIL nak cari alas meja...so bagi dia cari dulu barang apa yang dia nak cari..baru lah lepas tu kiteorang cari barang kiteorang lak...
sampai je kat department baju lelaki..tiba2 husband nampak baju melayu kaler biru...terus dia cakap kat aku nak ambil lah...haa..akhirnya ambil jugak kan..ye ye je ckp xnak beli baju raya...
tapi dia cakap...kalau beli pun bila lah nak pakai..sebab pagi raya dia kena kerja....
ala..xpelah nanti lepas2 raya ke kite pakai lah sedondon ambil gambar.....
selesai baju husband...cari baju melayu raees pulak..
tengok kat department kanak2 pulak..pergh..punya lah ramai...kalau tengok kat cashier tu...panjang giler beratur...
Alhamdulilah..naseb lah ada jual baju melayu saiz Raees...brand JBaby...tapi xde kaler biru mcm baju aku n husband...biru dia lain sikit..tapi ok lah...still same kaler kan..hehe...
lepas tu aku beli seluar jeans panjang brand anakku sehelai...seluar kpop kaler biru brand anakku sehelai...
tengok harga ok...so ape lagi..beli lah..
t shirt beli lagi 3 helai..huhu...rasa macam xcukup je beli baju Raees..tapi dah kene sound ngan husband kate cukup lah tu....

Selesai baju Raees & husband..terus turun ke bawah kat department wanita lak...
lagi aku rambang mata tengok baju....pas tu ada 1 baju kurung tu kaler biru husband berkenan..
terus suruh aku ambil lagi 1 baju kurung tu...padahal sebelum tu dah beli dah sepasang kat butik First Lady..
kalau husband dah suruh ambil tu..ambil je lah kan..hhehe....
jadinya baju raya aku ada 2 pasang..dua2 kaler biru....tengok lah raya pertama nanti mana 1 yang nak dipakai...
selesai baju aku , MIL dah ajak balik...sebab dah kul 2petang ..dia pun x larat..
kalau ikotkan aku nak je sambung shopping lagi..yelah..tudung aku xde lagi kot...
tengok lah...kalau malam2 aku rajin..gi uptown kat sri gombak ni je ke cari ...tu pun kalau ade kan...hehe...

semalam saya x jadi gi shopping..hari ni saya drive sendiri bawak mama gi shopping..:p

budak baik..kali ni gi shopping tidur ngan sendiri nya..xyah nak dodoi....n x meragam time orang tengh ramai..


8 comments:

izyan al-za'im said...

x sia2 nangis. dapat gak ganti shopping hari ahad. huhuhu
jadi wife polis, kene bertabah la ikut waktu keje dorang ye. hehe

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

ibu mandong cepat terasa kan, tapi betullah kalau dah berjanji mesti kena tunaikan..

Ayu azmir said...

Seronoknya bershooping raya kan...

Umi Qi said...

Memula sedih je baca kisah mama raees....papa raees penat sgt kot bertugas tuh yg postpone ari ahad...waaa dh dpt 2 bju kurung mesti lawa kan....raees sebijik perangai mcm Qi...suka stering hehehhe jom jenjalan raees

Mimy Hamid said...

org pompuan nak soping aje keje nya kannnnnnnnnnn....hehehe

Wawa said...

fuh....keje 12 jam, penat tu tak tdo...hehe...takpe setaun sekali...;D

intan mohamad said...

salam...jemput ke blog sy =)

http://intan-mohamad.blogspot.com/

mama ila said...

yeay!! dah settle shopping raya... selamat hari raya yer..maaf zahir dan batin =)