Followers

Monday, August 5, 2013

Shopping Raya - Part 1





Assalamualaikum semua,
wahhh...ceria2 je mood korang semua kan..hehe..
yelah...2 hari je lagi nak habis puasa....so mood pun mood raya la sekarang nie kan...
mesti hari ni ramai yg last kerja, n ada yang dah balik kampung pn...aku pulak masih bekerja sampai hari Rabu nanti..huhuhu....

korang dah habis shopping ker?
aku kalau ikutkan dah habis shopping dah..habis shopping untuk Raees...
aku pulak tinggal nak cari tudung jer..ada 2 hari lagi nie xtau sempat ke tidak...
xsempat pakai tudung lama la jawabnya...huhuh...

ok..nak cerita lah pasal shopping raya...
orang lain dah habis citer aku pulak baru terhegeh2 nak cerita..eheh..
hari Jumaat tu aku ambil EL semata-mata nak pergi shopping ok...
husband balik kerja pagi tu...terus ajak dia pergi...
pukul 11 dah gerak dari rumah..destinasi shopping yang pertama pergi ke SOGO..
jalan pagi tu clear lah jugak..ok lah..bila sampai SOGO tengok orang pun belum ramai ..
tapi masuk pukul 1 petang...fuuh...dah penuh dah...
gi SOGO dapat beli baju & seluar untuk Raees...


budak happy dapat gi shopping.....excited....:D
habis masa kat department kanak-kanak jer...
dapat beli 2 pasang baju ngan seluar jeans pendek sehelai..
ambil masa lama sebab Raees dah meragam...biasa la dia nak tidur...nak dukong la apa lah...
so papa dia la jaga dia n tidokan dia..sementara aku cepat2 grab je baju ngan seluar n terus bayar....
sebab orang dah makin ramai...sebelum bertambah sesak..baik aku keluar dari SOGO tu dulu...

dari SOGO terus ke AEON BIG Wangsa Maju pulak..
nak cari baju melayu untuk Raees n aku sekali...husband lak bila tanya dia xnak beli..
so cari untuk aku n Raees je lah...
sampai2 tak terus cari baju...cari bahan2 nak buat cornflakes madu dulu..
cornflakes yang husband buat hari tu dah habis dah...fuuh.laku betul..heheh...
setel cari bahan2..baru lah boleh gi cari baju...
cari baju melayu budak x jumpa...ada pun baju kurung budak perempuan je banyak...
last2 dapat baju aku je dulu...beli kat butik First Lady..
tahun lepas raya x pakai baju kurung...tahun ni saja je beli baju kurung...
beli saiz L nasib la baju muat kain pun muat x ketat...nampak sangat perut aku kecik walaupun dah 6 bulan lebih..
bila dah ambil kaler biru ...so automatik baju Raees pun aku kena cari kaler biru jugak lah...

tunggu mama pilih baju lambat sangat.....Raees main dulu ngan papa yeh..:D

puas cari xjumpa..hari pun dah petang..husband pun x larat....
coz malam tu dia nak kerja lagi...dah la balik kerja xde tidur..sebab balik2 kerja terus keluar...
husband janji nak sambung shopping hari Sabtu...lepas dia balik kerja...
ok...seronoknya dapat shopping lagi........

shopping yang seterusnya akan ku sambung citer kejap lagi..
shopping yang x jadi...huuh..
kalau siapa ada baca post aku kat group hari Sabtu hari tu dia tau lah sebab apa..huhuh...



4 comments:

CikNaa said...

raees soping raya yer.. mama beli baju adik baby tak? hehe.

Aeen said...

@ciknaa:hahahaha.....baju adik baby 1 apa pun x beli lagi...

Wawa Yusoff said...

raees...!!!

suke ye awak pi shopping :)

Mimy Hamid said...

dari sogo ke wangsa maju..sakan ni soping ...