Followers

Tuesday, July 30, 2013

Cuti lepas raya....:)







Minggu depan dah raya..
korang cuti berapa lama yeh...?
macam aku apply cuti lepas raya....
minggu depan sampai sehari sebelum raya aku kerja lagi....
itu pun company bagi half day untuk staff melayu...
ok lah kan..lagipun aku xde rush sangat pun..
sebabnya 1st raya husband kerja..
aku lak kena gi umah MIL kat Desa Pandan..
dorang pun x balik kampung kat Perak...so raya KL je lah...
xbalik kampung sebab makcik husband kat perak nak datang kl raya kedua..
nak jalan2..so ok lah tu....
aku lak apply cuti lepas raya ...13hbln-16 hbln je...
Isnin lepas raya masuk kerja sehari..lepas tu cuti balik..hehe..
aku pun xtau kenapa aku x amek terus seminggu cuti....bole pulak Isnin tu aku nak kerja..hahaahah...
husband pulak...Alhamdulilah..dapat cuti...itu pun untuk Fasa yang kedua...
start cuti 10hbln-16hbln..seminggu...
xde plan lagi nak pergi mana....selain dari beraya ingat nak gi jalan2 makan angin..hehe...
tahun lepas 1st raya husband cuti....tahun ni 1st raya husband kerja.....
macam mana la ek raya 1st tanpa husband...huhhmmm.....


8 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Yana cuti start 7 sampai 11 je kot. isnin nak kerja tapi tgoklah camne. sebab nanti nak cuti bersalin lagi.

Siti Nursyamimi said...

mimi dh rasai tahun lepas hubby keje time raya.. sempat sruh dia pkai baju melayu utk brgmbr je..pas mkn trus salin uniform blk..hehe..

JunAina said...

Akak tiap2 tahun pun raya tanpa suami..sob...sob...tapi anak2 dan keluarga ceriakan keadaan tapi lagi dalam hati tetap sedih.

Aty_Fared said...

Teringat tahun lepas bergaduh ng bos pasal cuti raye tak approve..huhu

Cik Puan Rara said...

kena bangun awal2 subuh mintak maaf dulu lah kot.hehehe.xpe.lepas raya leh jalan sakan.

Mimy Hamid said...

kitaorg TM cuti paksa 7hb kena tolak cuti pastu straight smpi 13

~ NANA ~ said...

i blh cuti sesuka hati...hihi

tapi sama la, husband kerjaaaa! :( minggu ke-2 raya baru dia balik

Umi Qi said...

Selamat cuti raya aeen...umi Qi boleh cuti raya byk....tp x amik byk entah napa...just isi byk je cuti tp myb masuk keje awal hehehhe oh husband aeen keje ye hari raya pertama? bertabahlah wahai kawan ku....