Followers

Monday, August 19, 2013

Raya 2013 kami...simple saja... :)







fuuuuuhhh...berhabuk blog...seminggu x update..heheh..
yelah..last week dari hari Selasa sampai Jumaat daku bercuti....
orang lain dah start kerja ...aku lak baru terhegeh2 nak cuti raya minggu lepas..
hari ni baru start kerja balik...
biasa lah...mood ada ke laut sikit la kan...huhuhu....

nak citer raya pun huh..cam dah basi je kan...tp xpe lah..citer la sikit...memandangkan still dalam bulan syawal lagi nie....:)
raya pertama aku beraya di rumah family ku sendiri yihaaaaa....sepatutnya beraya dengan FIL tapi memandangkan husband kerja petang raya tu...ambil keputusan raya dengan family sendiri je...
Alhamdulilah........hasil persetujuan dengan husband jugak...hehehe..
tapi pagi raya tu FIL datang beraya sekali  dengan kami....
lepas dorang datang beraya...dorang nak gi beraya kat Melaka..ajak aku n husband sekali..tapi x boleh..sebab husband kerja.....
kiranya hari raya pertama tu..aku 1 hari suntuk dok rumah je...dari pagi sampai malam orang datang x putus2...tu yang syok bila raya rumah sendiri....x rasa boring...

Raya kedua - raya keeempat baru gi umah MIL...
dari raya ke 2 sampai raya ke-4 x gi beraya ke mane pun..dok umah je...
boringkan...cuma raya ketiga tu ada lah keluar bawak family mak sedara husband gi jalan2 kat KL...
lepas tu dok memerap kt umah je lah..x gi mana pun.....

Raya kelima aku dah start kerja...tu pun sehari je lah...
malam tu dalam pukul 10 malam gerak balik kampung husband kat Perak...
kami 3 beranak je balik...FIL x balik pun...
stay sana sampai raya keenam je...raya ketujuh kami dah gi bercuti di Cameron Highlands..
(mengidam nak makan strawberry fresh dari sana...hehehehe..)
raya kelapan dah balik kl..husband ada ajak stay 1 night lagi..tapi aku dah ajak balik...huhu...

ni aku tepek la sikit pic2 kami masa raya n bercuti di Cameron Highlands..




Tema kali ni blue kaler....last minute punye pilihan..hehehe...

muke ketat je abang long Raees nie....sebabnya dia nak cabut songkok kat kepala tu..tapi mama dia dah pegang tangan dia...hehe..

nak jugak pic berdua...nama pun dok rumah je raya pertama...pic pun x banyak....

Raees teman mama makan char kuey teow kat Parit Buntar...masa ni kat kampung husband...
budak tak reti dok diam....lepak2 ngan papa kat kampung...

inilah dia makanan yang aku mengidam sangat2....strawberry float, waffles ngan french fries from Cameron Highlands..:)


jalan2 kat Cameron...muka raees...ketat betul...hehe..


ok lah..ni je lah citer raya kami...xde apa yang best sangat pun...simple2 je...
x rasa macam raya pun ada gak....sebabnya x gi beraya ke mana pun...
setakat rumah MIL, ngan rumah abang aku je aku pergi beraya..huhuh..sedeh kan..
xpelah...yang penting dapat spend time tiap saat dengan husband n Raees ...itu yang buat paling beharga sangat....
now back to reality....work, work n work...huuh...

6 comments:

SweetLikeWhat said...

comel sangat tema biru..

Mimy Hamid said...

mummy berseri seri...pic last raees tu mcm Fayel lak masammmmmm...raees hensem

Umi Qi said...

Byk nak komen nih sila dengar ye mommy hehhe

1) Lawa yer makeup mommy...pandai lah makeup terpegun jap...

2) Raees makin besar makin hencem...kalah dh Qi...makin ligat ye hehehe

3) Besttt yer pi cameron highland time raya waaaaaaaaa cuti plus raya dan bercuti panjang bestttttttt weeee

Aeen said...

@anez: tema last minute...heheh..lagi brape hari nak raya baru decide...:)

@mimy:dah besar sikit ni susah sikit nak swh senyum bile begambo..heh..

@umi QI: adoyai ummi QI ni....xpandai makeup la...just tepek2 bedak biase je...hehe...aah ummi QI..makin ligat..x terhambat mama nye..huhu

Cik Puan Rara said...

alaaa sama lah anak kita aeen,kalau nk snap pic masam je.kalau xnk snap pic mcm mcm rupa dye buat.gerammm je rasa.selamat hari raya aeen.maaf zahir dan batin =)

Wawa said...

Sempat berjalan ke cameron ye...hihi...:D