Followers

Monday, July 22, 2013

Weekend yang lepas...




Selamat pagi......mood pagi nie..suam-suam kuku je...x Monday blues sangat lah ..hehe...
how's ur weekend?
mesti ramai yang pergi shopping raya kan....:)
Weekend lepas hari Sabtu husband cuti...so dapat lah aku n Raees spend time dengan papa...Weeee...
susah nau papa Raees nie nak dapat off day hari Sabtu or Ahad..bila dah dapat tu..kene la digunakan sebaik yang mungkin....
walaupun dapat spend time kami anak beranak...tetap jugak kene balik umah MIL yeh...
mana boleh terlepas..huhuh....
patutnya hari Jumaat malam dah pergi umah MIL tapi aku je xnak..aku ajak dia balik hari Sabtu..
sebabnya aku malas nak packing2 barang hari Jumaat tu...kalau balik hari Sabtu ok la sikit..xde lah stay lama..hari Ahad dah boleh balik dah..hehe...

Pagi2 lagi dah sampai rumah MIL..lepas tu MIL minta tolong husband pergi belikan kulit popia sebab dia nak buat popia goreng...so aku dengan husband pun pergi lah ke TESCO Ampang...
sambil mencari kulit popia...tiba2 husband tanya ngan aku..."macam mana nak buat cornflakes madu ek? jom kite cari barang sekali nak.."
tiba2 lak datang mood rajin dia nak buat cornflakes..
naseb lah benda senang nak cari...terus amik cornflakes, madu, butter, gula...
paper cup pulak beli kat kedai luar..kat tesco jual 30pcs  5 hengget lebih..punya lah  mahaii...
lepas cari barang nak buat cornflakes madu, boleh pula terlupa tujuan asal kiteorang pergi TESCO tu..
kulit popia lupa lak nak beli..hehehe...terus gi kat bahagian frozen..cari2 xjumpa..tnya pekerja kat situ dia kate kulit popia habis...semua jenis habis..xde stock...mak oiii..laku betul kulit popia bulan2 puasa ni ek..
so terpakse lah cari kat kedai luar jugak..nasib lah jumpa....

sampai je rumah terus cari Raees dulu..sebab mase gi TESCO aku tinggalkan dia kejap...
tengok2 dia dah tidur...ok lah..xnak kacau...so mama n papa boleh buat project...eh..project buat cornflakes yeh...hehehe...
x sempat nak duk rehat... husband dah excited nak buat...
aku cuma bagi arahan je apa nak kene letak..dia x bagi aku buat...dia kate dia nak buat sendiri.. :)
daripada proses masak butter, masukkan dalam paper cup, membakar, menyusun dalam balang..semua dia buat sendiri...aku tolong sikit-sikit je...sebab Raees dah bangun tidur..kena la jaga dia ....
Raees pun sibuk nak tolong papa...
time papa dia tengah sibuk masukkan cornflakes dalam paper cup..dia pun sibuk colek amek cornflakes tu dalam bekas pas tu makan...heheh..


cer tengok nie...bukan main tekun dia tengok papa dia buat..
nak tolong buat xboleh...tolong tengok je lah Raees yeh...


1st time husband buat menjadi...sedap......terbaikk la...rangup....boleh buat tempahan macam nie..hehehe...
dapat buat 2 balang...1 balang dah habis 1 balang lagi tinggal setengah..camne nak simpan sampai raya..hehehe..nanti nak dekat raya husband buat yang lain lak...

Lepas berbuka pulak.. terus siap2..nak pergi jalan TAR pulak..pukul 9 malam baru gerak dari rumah..sebab Raees tengah tidur...konon2 nak angkat je dia..sebab dia kalau tidur malam besok pagi baru bangun..sekali tengok dia memang dah bangun...tau2 je nak gi jalan...heh..
1st time bawak Raees...jalan memang jammed la...tapi Alhamdulilah senang dapat parking...
awal2 dah pesan kt husband suruh pakai baby carrier...xyah guna stroller...wooo..xsanggup lah nak menolak stroller kat tempat yang macam tu..dah lah penuh giler orang....
itu pun masa kiteorang sampai tu...sesak...nasib lah Raees x meragam...pergi sana x dapat nak tengok apa sangat...bila orang dah penuh nak tengok kiri kanan orang jual apa pun susah..sebab penuh ngan orang...
bila sampai kat kawasan lapang sikit rasa lega....fuuh...
pergi jalan TAR dapat lah belikan songkok utk Raees...walaupun mama n papa dia tau songkok tu x kan melekat kat kepala dia bila pakai...tapi kami nak jugak beli..heheh....
lepas tu dapat belik capal utk dia jugak...ada pulak tu size..comel je bila sarung kat kaki dia..hehehe...

mama n papa dia sempat beli apa? sempat beli selipar biasa RM10 jer...
x cari benda lain pun...hahahaah...x larat lah nak berjalan lagi...penat...
terus balik je lepas tu.....
nanti lah tunggu hujung bulan dapat gaji baru leh shopping raya..
sebab kalau shopping sekarang bajet xde....
tu pun dapat beli yang mana boleh di beli je...

P/S: oh yea...hari Sabtu lepas jugak...aku n husband baru perasan yang Raees tumbuh lagi 2 batang gigi kat atas...so total menjadi 6 batang...4 batang atas ..2 batang bawah....:)





6 comments:

With Julia said...

Waaaaaaaaaa papa raees pandai buat kuih raya....mengkagumkan lah! Nak rasa..nak rasa aeen hahahha...raees dah bayk gigi...wehuuu cayalah raees...waa pi jln TAR eh...dpt beli songkok raees....nanti nk pi sana gak lah pi beli songkok Qi plak hahahha

Aeen said...

@julia:nak rasa nant raye dtg umah...hehehe...nnt kalau QI pakai songkok..lagi nampak encem..hehe..

CikNaa said...

comel nye raees tengok je papa dia buat kuih ea. bl la dpt jumpe ciknaa nih? hehe..padahal gombak je pun..

Aeen said...

hehehe..2 la ciknaa..bukan jauh sgt pun kan...x berkesempatan nk jumpa lagi..hehe

MimahAjil said...

wah...rajinye husband Aeen..untung la~~:)

Wawa said...

Hohoiiii....cornflakes weyh...haha tetibe nak ngap2 plak...hihi