Followers

Thursday, July 18, 2013

Not in the mood.. :(






Yup..memang tengah xde mood nie...rasa malas yang teramat sangat....
xlarat pun ada gak nie...perut lak baby dah menendang2..lapar agaknye..

Semalam aku dapat puasa setengah hari je...sebabnya semalam checkup kena ambil 3 botol darah....huhu
1 botol tu macam biasa la nak check hb...
Hb low giler... 9.9 je..terus kene refer doctor...pas tu doctor suruh amek darah lagi 2 botol...
1 botol tu panjang sikit 1 botol tu yang biasa punye...
dah lah kene amek darah 3 botol...pas tu kene inject kancing gigi sekali..
mak oiii..naik lenguh tangan ha...dua2 tangan lak tu kene cucuk..pas tu bahu lagi...
memang dugaan betu la....

oh yea..aku kena amek darah lagi 2 botol tu sebab doktor nak check kenapa darah aku boleh cair..
gara-gara hb aku makin lama makin menurun..padahal ubat aku makan ...so far ter miss sekali dua je lah..
mungkin sebab puasa ...kurang makan..kalau buka pun makan sikit dah terasa kenyang...huhmmm...
so doktor suruh aku makan ubat Iron tu 2 biji sehari...next checkup 21/08/2013 doktor nak check lagi...
dan 21 hbln tu jugak keputusan darah yang 2 botol tu aku terima...apa la resultnya...huhuh...

kesian lah kat baby...mama kurang makan time puasa nie..air pun xbanyak minum...
husband ada cakap dia x bagi aku puasa demi kesihatan baby...tapi aku tetap gak nak puasa...
konon-konon nak puasa penuh..sebab time Raees dulu aku puasa seminggu je...
aku rasa pregnant kali ni aku larat nak berpuasa...tapi bila dah tau keadaan macam nie...
perlu ke aku teruskan berpuasa jugak...???
huhmm...
mungkin bagi yang xde problem..hb ok tu..xpe la kot nak puasa...
macam aku ni dah low sangat...nak continue puasa lagi ke??
tu lah degil lagi...x dengar cakap husband...
husband dah kata demi kesihatan baby x payah puasa....
bila dah jadi macam nie...siapa yang susah...huhu..



4 comments:

Chekgu Azrine said...

xpe sis..jgn pose..utk baby jgk..inshaAllah..ada hikmah

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Puasa boleh ganti Ain, tapi kesihatan ibu n baby kena fikir juga.

Mimy Hamid said...

sabar ye ain...dugaan ibu mengandung ..hope ok saja

With Julia said...

Ain...mmg kita niat nk puasa penuh kan...tp kena ikut condition ibu dan anak...if low sgt HB, ikut saranan doktor sama ada perlu atau tidak utk berpuasa...Umi Qi alhamdulilah cukup puasa sebulan masa mengandungkan Qi...nanti bisik kt baby ckp mommy nak puasa...jom puasa sama2 ye sayang...insyaAllah dia ikut kata hati kita....ibunya aeen :)