Followers

Friday, July 5, 2013

Perkembangan Abg Long Raees..:)







Selamat tengah hari gojes2 semua...:)
Hari last kerja untuk minggu nie...confirm excited nk cuti esok kan..heheeh...
aku busy sangat minggu nie..minggu last busy dengan stock check...minggu ni busy dengan bowling tournament lak..
tournament esok pagi kat Selayang Mall..hajat di hati nak bawak la Raees sekali..
tapi..dah mamanya ni jadi Emcee..xjadi lah nak bawak dia..kang tengah sibuk2 berucap...(ceh..berucap..hehe..) dia meragam lak kan..kalau husband ada xpe gak..nie sok dia pun kerja...huhmm...

Ok lah ..hari ni nak update pasal Raees sikit...lama rasanya x citer pasal dia...
now dah 9 bulan lebih..Khamis depan genap lah 10 bulan si abang long Raees nie..heheh...
dah nak masuk 10 bulan nie..macam2 ragam lah dia..manja tu xyah cakap lah....
agaknya tau nak dapat adik tu yang dia manja sangat kan..hehhe...
merangkak memang still x pandai lagi...angkat bontot dah boleh lah..posisi merangkak dah ade..cuma dia malas nak bergerak...
menyelar tu laju la jugak...kalau duduk dah pandai mengesot...Ok lah...ada gak lah perubahan dia daripada dok menyiarap guling2 je...
mungkin Raees ni x nak merangkak..nak jalan terus kot kan...xpelah..kite tunggu dan lihat je nanti...

Bab makan...adoiii..pantang tengok orang makan dia nak makan jugak..padahal dah makan tu..dia nak makan lagi bila tgk orang lain makan..kalau x bagi..air liur tu meleleh je...
suka sangat makan roti....tengok je lah pipi dia..dah macam roti.....gerammmm.....

kalau bab bercakap...mak oiii...riuhhhh....
garang pun ye jugak....kalau dia nak apa2..xdapat....dia jerit..sambil genggam tgn kuat2..kerut2 dahi...n merah2 muka dia bila geram or marah.....
dah pandai paham bila kite marah cakap "haip"dia pandang je muka kite...tapi tangan tu merayap lagi nk sentuh or pegang benda yg kite x bagi 2...kalau kite cakap sambil marah dia...suara terkuat sikit...dia akan menangis..dia tau mama or papa marah dia...
pandai merajuk..lagi merajuk..lagi dia nak dekat dengan kite..:)
dah pandai panggil ma..pa...tapi ikut mood dia la...
bila tanya mana bird..automatik dia tengok atas...xkesah la dalam rumah or luar rumah..asal tnya mana bird..dia akan tengok atas...
tanya mana tupai....dia akan tengok kat cage tupai tu...
suruh tepuk tangan pun dah pandai..
cak cekur pun dah pandai....
flying kiss pun dah pandai jugak..tu pun ikut mood...
kalau bye2 pun pandai dah...:D
Alhamdulilah dia faham sikit2 apa yang di ajar...

Kalau mama balik kerja or balik lunch kat rumah..nampak je mama dia balik...
x reti dok diam..mintak angkat dia...dah angkat tu punya la dia cium pipi...penuh air liur kat pipi mama...
macam setahun x jumpa je..heheh..
lagi 1 dia dah pandai menggigit dah sekarang nie....apa je mainan dia nak gigit..bagi pacifier dia buang..dia nak gigit jugak mainan...bukan mainan je...bahu mama dia pun dia gigit gak..
sakit woooo...berbekas bahu mama....huhu..apa yg dia geram sangat pun xtau la....

meh layan pic abg long Raees yg latest punye..hehe..

nampak x muka notty dia tu....eee..geram......:)

kalau suruh buat muka bucuk...mcm ni la dia buat.....




bantal tu mmg xleh lepas bile dlm buai....



tu nak masuk dalam mulut la menan tu....huuh..



11 comments:

Wawa said...

alohhh die buat muka busuk pulak...:D

Asz Miza said...

Alolo..comel je raees ni..bestnya baca perkembangan anak2 org. :) Raees ni mesti skip merangkak terus jalan je..hihi..ammar pn suka buat cak cekur tu..

amal said...

comelnye diaaaaa.. sayang siketttttt :-*

adrianna syaz said...

Comeynya buat muka busuk cenggitu..hehe..

Salam kenal mama raees..sya folo blog ni..klu sdi snggah ke blog saya ya :D

Hafizah said...

adoi...comelnyer raees...... mate makin besar,pipi makin tembam...nyam2..

erin said...

comelnye abg long :)

Cik Puan Rara said...

alololo omei lah raess,cpt je anak kita membesar kan aeen.haih!

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Raees dah besar muka pun lain.. muka notty!

With Julia said...

Abg long raees dah becar lahhh....sebijik ikut muka ain tau...sejuk ibu mengandung heheh :)

Mimy Hamid said...

raees hensem

SweetLikeWhat said...

dah besar dah raees..