Followers

Wednesday, July 10, 2013

Alhamdulilah...baby sihat..( 5 bulan++)






Selamat berpuasa gojes2 semua...
Hari ni 1st day berpuasa n 2nd time berpuasa sebagai ibu mengandung...
Alhamdulilah...setakat ni masih boleh bertahan lagi..
baby pun x meragam...


Pagi tadi masuk kerja lewat sikit...coz gi Klinik nak scan si kecik nie...
nak gi scan kat klinik yg biasa aku buat scan tu..doktor yang selalu check aku tu minggu depan baru ade..
klinik panel company lak..doktor lelaki..so disebabkan mama nye ni xsabar nak tgk bby..ajak la papanye gi klinik lain..so pergi lah ke Klinik Sri Indah Taman Samudera..ok lah..dekat sikit ngan office..heheh..




Alhamdulilah...baby sihat..cuma kedudukan dia masih songsang lagi...tapi doktor kate xpayah risau dia still ada masa nak memusing..
masa scan tadi baby punya la aktif....xreti dok diam..kaki dok tendang2..tangan pun xreti dok diam...
heh..bila tengok tang muka nampak dah pipi dia yang cute tu...mcm pipi Raees...londeh je..hehe
jari2 dia sangat comel..owh..(touching jap)
xsabar rasanya nak genggam tangan dia.. :)

Masa scan 4 bulan hari tu..doktor kate nampak macam girl..tapi x sure...
bila scan utk 5 bulan + + ni langsung dia xnak tunjuk....puas kite nak tengok..dia still tutup..
lagipun doktor kate baby dalam keadaan mengiring..tu yang x berapa nak nampak sangat...
tengok bulan depan nanti mcm mane...
harap2 baby tunjuk lah ek..senang sikit mama nak wat preparation..
macam Raees dulu 3-4 bulan dah tau dah..terang2 dia tayang bird2 dia tu..hehe

Tapi x kisah la baby girl or boy..yang penting baby sihat kan..
minggu depan checkup kat kk pulak..

bila scan macam nie..teringat dulu masa pregnant kan abg long Raees nie..
:)




6 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

kejap je Ain dah 5 bulan lebihh... tak lama lagi pegang status ibu beranak 2 :) take care ye

CikNaa said...

abg long pandai cium baby tak? hehe..

Aeen said...

@yana:tu la rase kejap je...tup2 dah nk bersalin..heheh...

@ciknaa:xpandai lagi la cik naa..hehe..cium mama n papa dia pandai la...:D

Aty_Fared said...

waaahh..kalau gegerl besh ar dapat sepasang..tu malu2 lagi..heheh...

Mizz ErMa said...

sama la kita..kemaen lagi aktif taem doc tgh scan..hehehe

Cik Puan Rara said...

hehehe gegirl lah tu aeen.bestnya dh sepasang.pas ni leh jaga badan pulak.hehe