Followers

Wednesday, July 3, 2013

2nd baby...Girl or Boy??? Tak sure lagi... :)





Masa 1st pregnant dulu...
masa pregnant 3 bulan dah dapat tau jantina...
terang2 baby boy...so..nama pun terus dah letak...
excited la katekan...hehehe...

tapi ..pregnant yg 2nd ni..dah 5 bulan still belum tau lagi nak letak nama apa...
lagi pun jantina x sure lagi gurgirl or boy..
last scan masa 4 bulan...doktor kata macam gurgirl...tapi xberapa nak clear...
so dah masuk 5 bulan nie nak gi scan lagi...kot2 dah boleh nampak kan...hehehe...

patutnya semalam nak gi scan tapi doktor yg selalu buat scan tu xde...
yang ada doktor ganti..doktor lelaki lak tu...memang husband x akan bagi lah....huuh..
doktor yang selalu scan n checkup aku tu ada time pagi je...so tengok lah esok lusa sebelum masuk kerja aku gi buat scan...xsabar sebenarnya nak tengok baby nie..
sekarang ni pun dia dah start tendang2...tp x kuat pun..slow2 je....perempuan kot..hahaha...
time Raees dulu..kuat tendangnye..sampai sekarang dia tidur suka menendang ..kadang2 tu ingatkan baby dalam perut menendang..rupenye dy yg tengah tidur..dok tendang perut kite...haish la Raees nie..hehehe...
walau macam mane pun...pengalaman yang paling best bila dapat rasakan 2nd time baby menendang dalam perut....:)
rindu nak rasa baby tendang2...akhirnya tahun ni dapat jugak aku rasa lagi..Alhamdulilah....

preparation untuk 2nd baby nie...0% xde prepare apa2 pun lagi...
rasa macam lambat je lagi kan..padahal sekarang dah bulan 7...aku lak kemungkinan bersalin hujung bulan 10 or awal bulan 11...due 4/11..
apa pun x standby lagi...
memang lah baju2 Raees ada...tapi tu pun x keluarkan lagi..x check lagi...baju baru mestilah nak kene ada gak kan...x kan la xde baju baru langsung...tapi tengok lah..kalau baby boy x byk la beli..sebab same je dengan abang dia..kalau perempuan tu..haaaa..2 yang aku xtahan...nak beli sikit??boleh caya ke aku nak beli sikit kalau baby girl? hahaha....

Apa2 pun sekarang nie kena hold dulu preparation untuk 2nd  baby...coz nak tumpukan untuk puasa n raya nie...lepas raya baru boleh buat preparation yeh..hehehe..



13 comments:

puansazusarin said...

selalu org kata klau lambat nampak tu baby gegirl...

Mizz ErMa said...

kalo dpt baby girl, sepasang lah nanti..hehe

CikNaa said...

kan.. adik baby afiq ni pun lembut je tendangan dia.. klu betul girl, syukur la sepasang aeen..

e k i n ♥ y u s r i said...

baby kate surprise!
hehehe

SweetLikeWhat said...

gugurl tu kot..hihi

With Julia said...

Haaa kalo susah nak nampak mesti gegirl...huwaaaaaaa best yer ada sepasang mommy raees...lagi seronok...kalo boboy gak its ok abg raees ada geng....besttttt tetiba nk preggy gak hahaha

Cik Puan Rara said...

alangkah best nya kalau dpt sepasang kan aeen.hee.

Liyana said...

lama x singgah sini. tau2 raees dh nk jadi abg..hihi

tahniah aeen. gegurl la kali ni :D

Wawa said...

yeayyy kalau gegel dah sepasang dah...bestnyeee....ramai yg peknen...sebaik dah masuk dlm list mak buyung jugak...hahaha...

Wawa said...

yeayyy kalau gegel dah sepasang dah...bestnyeee....ramai yg peknen...sebaik dah masuk dlm list mak buyung jugak...hahaha...

Wawa said...

yeayyy kalau gegel dah sepasang dah...bestnyeee....ramai yg peknen...sebaik dah masuk dlm list mak buyung jugak...hahaha...

Wawa said...

yeayyy kalau gegel dah sepasang dah...bestnyeee....ramai yg peknen...sebaik dah masuk dlm list mak buyung jugak...hahaha...

Mimy Hamid said...

biasa klau girl mmg lambat tau..akak dulu pun boy cepat je dah tunjuk....good luck hihihi..dpt sepasang pun best ye dak