Followers

Tuesday, June 4, 2013

Planning for husband 26th birthday









Pejam celik pejam celik..dah masuk bulan June dah kan...bulan depan lak dah puasa..
lepas tu raya..haish...sekejap betul rasanya...lepas raya lak bulan September..anak bujang dah umur setahun..hujung bulan 10 or 11 lak..adek Raees lak keluar...hehehe..
wuhuuuu..aku rasa pregnant kedua ni rasa kejapnye la haiii.....:D


Ok2...entry kali ni aku bukan lah nak citer pasal Raees or baby dalam perut nie...
nak citer pasal birthday husband yang ke 26 tahun pada 14/06 nie...
x lama je lagi...minggu depan jer...
Planning untuk birthday husband???
fuuuh...(lap-lap peluh jap)
pening woooo pikir planning nie..Ape lah nak buat nie..nak bagi hadiah ape ek?
jenuh la jugak google sana sini nk cari idea...
bulan lepas husband ada la jugak cakap dia nak beli jam...
kesian..pergi kerja xde jam..jam yg ade pun dah lunyai..hancur....
ganas sangat pakainya....huuh....
ada lah hari tu pergi kedai jam kat AEON Wangsa Maju nie..dia cukup berkenan sangat ngn 1 jam tu...
harga pulak..gluppp..boleh tahan lah...beratus-ratus gak...
memang niat nak belikan..tapi time tu lak..bajet aku xde....so hold la dulu...

dah masuk bulan 6 ni...bila dah gaji..kira2 balik...pun still xdapat nak belikan jam tu lagi untuk dia...
sebabnya bulan ni banyak nak pakai duit...
nak balik kampung Johor la, servis kereta...(dengan lampu kereta x menyalanye), lepas tu...InsyaAllah kami akan gi bercuti hujung bulan nie....(kalau cuti husband approve lah)..mesti nk pakai duit kan...
if bercuti tu x jadi...so boleh lah belikan jam untuk dia...
kalau x boleh..kene postpone next month la jawabnya....
next month pun kene tengok lagi bajet................nak puasa kan...lepas tu road tax kerata lak expired...
adoyaiiiii....duit mengalir macam air jer kan....naseb la kereta dah habis bayar tahun lepas..
xde lah beban sangat bulan2 nak bayar...huhuhuh.....

So fikir punya fikir....sambil aku surf internet...aku bukak lah website nie mydeal...aku memang suka bukak website2 mcm  nie..macam groupon, milkadeal, livingsocial, streetdeal.. tengok barang2 yg murah2..
kadang2 ada jugak aku beli...macam photobook Raees dulu aku beli dari website mcm 2 lah...
tiba2 datang lah idea kononnya nak bagi dia pakej spa...tapi aku cari pakej spa banyak untuk perempuan je.
lelaki punya x jumpa.....kalau ada pun aku nak kene tengok betul2..siapa tukang urut dia..lelaki ke perempuan..kalau perempuan memang lah aku 100% reject ok....
baik aku buat spa sndri untuk husband aku kan..hahahahaha...
so..xjadi lah nak ambil pakej spa untuk dia...aku try cari lain...

Akhirnya aku dapat idea lain....
birthday dia bulan nie aku belanja makan je lah dulu...
so aku search lah mana2 restaurant or hotel yang ade wat promotion...
dan akhirnya aku memilih untuk treat his birthday dinner at Hotel Istana...
so apa lagi...aku tengok pun macam ok jer...dinner kat hotel tu..ok lah kan..bukan selalu...
ada promotion..apa lagi..terus beli la untuk 2 orang...
sebelum2 ni ada banyak gak aku tengok promotion buffet dinner ni,,macam bbq buffet dinner, Japanese buffet dinner tapi x terfikir pun nak beli untuk special day mcm nie..hehehe....

Ok lah aku citer sikit lah pasal pakej nie..
promotion  ni ada 2 pilihan..sama ada kite nak pilih International Buffet Dinner or High-Tea
harga promotion RM49. Normal price RM96..fuuhhh..save RM47 ringgit..heheh..
Tengok gambar macam menarik...tapi xtau lah sedap ke tidak...
xpela kite cuba je nanti....
once kite nak pergi...kite kena buat reservation 3 days before..
cancel lak 2 days before reserved date
valid until 30th June 2013...

credit pic by mydeal


huhmm..ni je lah yang mampu aku buat untuk birthday husband kali nie...
hadiah?? if bajet ada..aku akan belikan...
buat masa ni kena hold dulu...
oh yea...ni kira celebration for 2 in 1...celebrate birthday husband ke 26 tahun n celebrate Hari Bapa..
weeeee... :D
korang pun boleh la try search2 jugak..mana tau kot2 nak celebrate apa2 ke..boleh la cari kat website2 yang aku mentioned kat atas..
ni untuk dapatkan harga promosi...:)








10 comments:

Siti Nursyamimi said...

wahhh bestnye..siyesly mmg pening kepala klu nak bg bzday gift kat hubby kan..yg dia minat plak cecah ratus2 n riban2..adooiii xmmpu den..
ni utk hari bapa pn dh pening nk fikir..hehehe..

Aeen said...

@mimi:boleh pecah kepala nk pikir pasa bfday gift kt husband nie....buntu xtau nk beli apa..2 lah...benda yg dy minat mahal2 bebenor...ahh..ini kire pakej skali utk hari bapa...da xtau nk bgi ape lg..heehe

Zuraidah Butang said...

sweet nye...bg makan pun takpe...asalkan niat tu betul..hehe

SweetLikeWhat said...

belanja makan pun dah kira sweet dah tu..hihi..besday hubby anez 10hb ni..pun tgh pening nak celebrate camne..hahaha..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

yg penting ingatan tu Ain, belanja makan dulu pun takpe.. ada rezeki lebih nanti beli hadiah.

With Julia said...

Aeenn....kita serupa hahha asuka tgk groupun, streetdeal dan milkadeal...dh lama tempah holiday melalui dlm streetdeal...best nanti nak sambut besday hubby sambil bercuti hahahha...best yer dh tau nk bli hadiah jam...ju jerk x tau nk beli hadiah apa hahahha sonok kan plan besday utk hubby

Cik Puan Rara said...

yelah kan aeen.nk beli barang lelaki.sume mahal mahal.kalo barang kite yg murah pon cantik kan.hmmm,sama mcm rara,nk g bercuti.kumpul duet.pas tu roadtax mati bulan depan.pas tu raya.pas tu baru leh simpan duet ag.ohhhh adek raees nk kua bulan 11 eh.aah kan aeen.rasa cepat lak.heee.best nya.dh scan ke dear? btw hubby u muda lg eh.hubs i dh 27.i 26.hehehe

BUNDA a.k.a KN said...

assalamualaikum,

salam ukhuwah dari bunda...

Aeen said...

@zuraidah:hehe..2 lah..belanja mkn pn dah kire hadiah la jugak..hehe..

@anez:ramai btul husband yg birthday june ni kan..rasanya blnja makn je lah paling snang...nk bg hadiah pening xtau nk bg ape..:)

@yana: yup..ingatan tu penting...tgu ade rezeki lah boleh beli hadiah..:D

@julia: syok la nk sambut bfday husband sambil bercuti..ain ni bkn leh plan2 nk bercuti..kne tgu husband btul2 dh tau cuti lulus ke x..baru leh plan..huhu..

@rara:brg lelaki mmg mahal2..xmcm kite..baju 10 ringgit pn dh lawa kan..same la kite roadtax mati bln dpn..hehe..aah adek raees kua bln 11...rase cpt je nk bln 11 dh...dah scan..tp x clear lg gender baby..nmpk mcm girl..26 muda ek..hehe..

@KN:waalaikumsalam...salam perkenalan dari saya..:D

D' Hasnie Aini said...

awk komplot dengan org hotel..selepas makan dissert kan...suh org hotel nyanyi kan lagu smbil bawa kek... :)

cadangan saya lah... :)