Followers

Wednesday, June 5, 2013

Husband merajuk...?? alahaiiii...





MERAJUK???




bukak FB tadi..tengok2 husband update status merajuk...
huhuhu.....
dah agak dah dia merajuk ngan aku...
ni gara2 malam tadi la kot nie.. (rasanya lah..sebab point lain xde)

Semalam husband balik kerja lambat...sepatutnya pukul 4 petang dah balik..
tapi semalam dy ada kes..kena ada dekat IPD pukul 10 malam..so dia stay back la dulu kat sana..
dia balik pun x silap aku dalam pukul 2 pagi mcm tu lah...
Aku pulak tidur la apa lagi...nak tunggu dia 2 pagi baru balik....kalau hari x kerja lain lah..
ni esoknya aku kerja...penat..Raees tidur aku pun tidur la...
dia pun selalu pesan..kalau dia balik lambat xpayah tunggu...

So malam tadi..aku terdengar lah pintu bilik di bukak..mata pun kecik je la buka..tgk2 husband balik...
pas tu terus dia gomol2 Raees yg tgh tidur kat sebelah aku....
masa tu aku celik la kejap...tnye baru balik ek..
pas tu yg aku ingat..aku terus bagi dia botol susu Raees suruh letakkan dlm warmer...
sambil tu dia cakap kat aku yang dia lapar..xmakan lagi...
aku rasa aku dengar pun samar2 je lah...n aku jawab "pa nak makan apa? " sambil mengeliat badan..terus aku tertidur balik...
soalan yg aku tny kat dia tu tiada jawapan...xtau lah sama ada dia jawab ke x...ke aku yg xperasan..sbb terus tertidur..heheheeh...

Dalam pukul 3 suku pagi tu aku bangun nk gi minum air..
tengok dia xtidur lagi..tgk tv...
muka masam je...bila tny nape x tidur..sepatah je dia jawab...
huhmm..xde mood la tu..pas 2 aku macam teringat yg dia ada gitau dia lapar..
so aku tnya la.."pa da makan ke? "dia jawab belum..
aku tny lagi nk makan ape? dia jawab xnak makan..
huhm...aku dah agak dah mesti dia marah kat aku nie..
sbb xlayan dia yg kelaparan time tu...

Pagi tadi nak gi kerja..aku kejut dia nak ajak sarapan sama2..dia xnak bangun...
so ok lah..mungkin dia ngantuk sgt kn...lunch tadi aku balik...dia still tidur lagi..
aku kejut ajak lunch sama2...dia xnak jugak..dia nak tidur..
padahal pukul 3 nak kene gi kerja dah...
dari situ aku dah dapat tangkap..huhmm..merajuk la tu..sampai mogok xnak makan dengan aku...

Aku ni bukan lah kejam sangat wei..x bagi laki makan....
sampaikan mak n ayah aku tadi pun marah kan aku sbb buat dia macam tu...
memang la apa dia cakap tu ada betulnya...husband balik kerja tnye nak makan ke x...
kalau nak tau..sebelum2 nie kalau dia balik kerja lewat malam je..aku tanya dia nak makan ke x?
selalu jawapan dia..xnak...dah kenyang lah..ape lah...
lepas tu dia kata xyah risau kan dia...malam xyh tunggu..dia suruh aku tidur je..sbb kesian penat..balik kerja..jaga anak lagi....
time dia tanya aku lak tu..time aku tengah mamai2 ..memang superb ngantok..

Actually kalau dia nak makan...sebelum balik tu call la aku dulu or mesej cakap balik nanti nak makan..
so aku boleh lah prepare apa yang patut...panaskan lauk ke...
senang lah..ni aku tgh tidur...dia cakap mcm tu..aku lak xleh nk bgn...pas tu merajuk....
uhh..dia saje je tau buat mcm tu...
kalau dia tidur..aku kejut nak mintak tolong itu ini...tp dia x bgn2..xde la plak aku nk merajuk..

Lelaki ni kadang dia suka nak buat kite marah...lepas tu saja nak merajuk2...nak kite pujuk...
huuh...tapi husband aku ni pujuk pun x makan saman...nanti dia ok lah sndiri....
Biasa lah asam garam rumah tangga kan....api kalau dah marak sangat..jangan ditambah lagi...
slow2 siram dengan air...nanti padam la jugak...(woii..apa aku mengarut petang2 ni..haahhaha..)



11 comments:

CikNaa said...

alahai kesian.. tp betul la dh preggy ni mate mmg xdpt ditahan2 dah.. masak sedap2 balik ni bg dia makan eh..

Aeen said...

@CikNaa:2 lah..bila pregnant..dapat tidur tu 1 nikmat...mmg kalau ada je masa terluang tu nk tidur je...hehe..mlm ni pun dia balik kat kul 1-2 pagi...

hayati hashim said...

alahaiiii comel seh beliau merajuk..haha.. suamiku x de nk merajuk sbb i x koser nak pujuk..

Norlidawati Jaafar said...

Salam
Kekadang laki pun pandai merajuk kan
sabar ye ain
nnti masak bes2 bagi die makan ye
salam perkenalan dari Ida Umielman
Jemput meriahkan blog ida ye
www.umielman.blogspot.com
i'm newbies blogger

fifi said...

Sabar jela aeen...biasalah tu laki bini sentap2 sikit.hehehe..

SweetLikeWhat said...

hubby saje nak manja2 tu..kadang2 pembawakan budak berjangkit kat hubby..hehehehe..

balik kang pujuk balik ekk..

With Julia said...

Asben merajuk? Weeeeeeee susah nk pujuk kan bila asben merajuk...sian aeen...itulah kita pun ada gak tahap masing2...kalo tgh mlm mintak last minit nk mkn mmg susah sikit kan sbb kita pun mamai tidur...hahhaha umi Qi pun selalu pesna kt walid...kalo balik lewat keje mkn luar awal2...umi Qi nk tido awal....kalo balik awal kasi tau...leh panaskan lauk...hehhehe...mcm2 kan...xper org laki nih senang...nanti angin dia dh ok...baik dgn sendirinya...kalo pujuk2 nih susah sikit....hehhe

Bazilah (^0^) said...

hehehe comel pon ade bila baca. Sbr ek aeen. Ibu mengandung jgn stress2 k..suami nk bermanja kot tuh tp wrong timing plak hihihi..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

alahai... kdg2 lelaki ni susah difahami kan. macam suami yana mmg dia akan gtau sblm balik nak makan ke ape. klu dia balik tgh mlm time dah tido pandai2 lah dia bungkus sblm sampai rumah @ makan siap2 kat luar. takpe lah, asam garam ni

Cik Puan Rara said...

hahahaha kelakar lah aeen ni.biasa lah laki aeen.rara pon sama cm tu.kdg2 mls nk pujuk.baik sendiri je.kdg2 dye balik ckp " syg majuk ni,bukan nk pujuk.marah lg ada." hahaha

Aty_Fared said...

Heheh..itu adalah biasa... kekadang susah sgt nk predict kan walaupon laki sndri..:-)