Followers

Friday, June 7, 2013

Bila husband dah x merajuk lagi....







Selamat pagi gojes2 semua....
dah hari Jumaat pun hari nie....fuuuh...cepat betul rasanye...
Hari nie mood ok...cool jer...
mungkin sebab semalam cuaca hujan...sejuk je kan..
so hari ni gi kerja..rasa sejuk je hati nie..heheh(tapi tunggu la tengah hari nanti..sure panas n mengantok..)

2 hari lepas kan husband merajuk...
now dah ok dah...:D
aku x pujuk pun...dia ok sendiri...
masa hari yang dia merajuk tu...time dia tengah kerja..sikit pun aku x call..or x mesej dia..
sampai lah tengah malam sebelum dia balik kerja...aku dah tidur dah time tu...
tiba2 dia call...aik..call la pulak kan..heheh..
dia tanya aku buat apa? Raees buat apa?
lepas tu siap cakap..jap lagi dia balik..
aku just jawab ok lah....
ala saje je la tu....xtahan sangat x cakap dengan bini kan..hahahaha.....
masa dia call tu suara pun ok je..mood ok la tu kan..
dia balik..aku sedar..tapi aku buat2 tidur...
aku bukak sikit mata tengok dia tengah cium2 Raees...
lepas tu...dia macam perasan aku bukak mata...cepat2 aku pejam balik...
tiba2 terasa..tangan dia usap2 pipi aku...
alamak..tiba2 jadi sweet la pulak kan..konon2 nak pujuk la tu...
hahahaah.......

Keesokkan harinya dia off..petang sebelum aku balik kerja..dy PM aku kat fb
yang dia ajak aku keluar lepas balik kerja nanti..
dia nak makan donut big apple or MCD..
mengidam la tu...da tau sangat.....
oleh kerana hari hujan lebat kiteorang gi MCD dekat rumah je..
kat MCD husband order makan..macam orang x makan seminggu...
dy order Set Grand Spicy Chicken Mcdeluxe +bubur ayam MCD (Large)
aku order double beef black pepper set je...
lepas dia dah abes makan semua tu...dia kata xkenyang lagi..
mintak tolong aku belikan ayam goreng mcd lak..
adoyaiii...cik husband...tank apa la awak nie..
bila cakap perut buncit ..marah ....
tapi makan cam orang x baca bismillah...haih...

Bila dah balik rumah..selang 2-3 jam..tiba2 dia cakap kt aku dia lapar lagi..
mak oii....kalau korang nak tau lah..sejak aku pregnant yg kedua nie..nafsu makan cik husband makin menjadi2...mengalahkan aku..aku pregnant yg kedua nie la xberapa sangat nak makan banyak...
mungkin husband yg ambil nafsu makan aku kot..heheheh.....
tapi bila dah 2-3 hari makan banyak mcm tu..dia diet la kejap..pas tu makan banyak balik..
ha..tu lah peel cik husband aku tu...
layankan je lah kan...hehe...

lepas dapat makan MCD...dah x merajuk dah ....ok je..dok begurau-gurau...
:p




ni dia..my iron man...n my little cute Raees...
both of them are my heroes.....:D






6 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

hahaa.. nasib baik dah ok kan. eloklah klu suami merajuk ke marah jgn kita simbah minyak lagi. biar dia reda sendiri. kita just tanya yg penting2 je.. mak ai, banyak nya makan.

CikNaa said...

yeay! suke sgt la part suami usap2 pipi tu..ciknaa rase nak melompat dari katil je.. eh mcm aku plak yg tengah tido..ekekekeke..

puansazusarin said...

Sama..selalu klu suami merajuk kita pun akan merjuk sama..pastu dia yg kne pujuk kita..haha..

Cik Puan Rara said...

hehehehe aamik aura aeen lah tu.ok lah tu.aeen xde ;ah bambam sgt.hehe

Siti Nursyamimi said...

romantik nye hubby aeen..suka2!
mengidam tahap gaban dah tu..
xpe, layankan je kan..;)

~ NANA ~ said...

Swwet ok! Seronok bila org usap..hehe