Followers

Friday, June 28, 2013

Kerja..Kerja..Busy...Busy...







Dah hari Jumaat kan...
huuh...sedeh la bila tengok blog nie...seminggu dapat sekali je update..
kadang2 tu xde langsung...
cerita macam2 nak cerita...
tapi tu lah...keadaan x menginzinkan...
aku tersangatlah busy...(huh..x habis2 bz je kan..)
kalau baca blog pun sekali imbas je....

minggu ni adalah minggu yg sangat busy bagi aku...
-hari Isnin (sepatutnye cuti tapi kene cancel) aku keje half day je coz kena gi hospital MIL masuk ward..
InsyaAllah hari ni MIL boleh kuar...doktor kata kat dalam perut MIL ada ketumbuhan..tapi xserius...
just bagi makan ubat supaya ketumbuhan tu pecah sendiri..so x payah operation..

-hari Selasa (sepatutnya cuti lagi) perghhh...kerja kat office menimbun..sebab nk close account dah..hari ni la last...so nak kene buat stock check la apa la....huuh..

-hari Rabu makin bertambah lagi kerja..tengah sibuk2 wat kerja untuk close account..boss lak panggil nak itu la nak ini lah....x habis buat yg nie..dah suruh buat lain...
huh..dah jadi x best lak kerja kat sini bila dapat boss baru yg sangat lah...argghh..xtau lah nak cakap cam mane..supervisor aku pun dah tension dah...dia lah lagi byk pressure dari boss..

-hari Khamis lak dah start buat stock check...1 hari company xberoperasi..bukan x beroperasi langsung..
office buka..cuma xde buat production or outgoing shipment la..just concentrate untuk stock check je..
mmg x menang tangan dibuatnye...mata pun dah naik juling tengok pc..check itu ini...

-hari Jumaat sambung lagi stock check..ingatkan semalam boleh habis...rupenye kene sambung hari nie..
tapi pagi ni kire ok lah sikit..sebab dorang tengah sibuk2 kire stock..aku lak cepat2 update..heheh..
ade masa...tapi..jap lagi busy balik lah...coz sebelum pukul 1 kene complete semua benda..n report nak kene send dekat boss...
kalau dorang habiskan kire cepat..cepat lah kerja aku habis..kalau x....aduyaiii...silap2 x lunch aku jap lagi...

habis je semua nie aku dah boleh lah rasa bernafas sikit...
sikit je..sebab next week sambung lagi beban....
next week kene concentrate untuk bowling lak...
aku lak kene jadi Emcee, prepare hadiah semua...
uh..ade je lah...(ni boss baru punya idea la.. dia tau aku xleh nak main bowling..dia suruh aku jadi Emcee..ingatkan pregnant2 ni xyah lah nk involve..wajib lak..menyampah betul la..)
lepas tu ada staff baru masuk office...nak kene ajar lagi..
meeting lak da bederet menunggu masa jer...
sebab bulan 6 punya meeting semuanya kena postpone bulan 7 nanti..

bila lah rasa nak dok releks je kan...duk rumah...jadi surirumah..jaga anak..tengok anak membesar..
haih...dalam mimpi je lah....





7 comments:

Bazilah (^0^) said...

jom cari keje lain aeen! hehe

Aeen said...

@baz:jom2..kite carik keje lain..hehe

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

sabar je ain, kalau gaji nye berpatutan. kalau tak, sila lah ca alip bot hehee

hayati hashim said...

Bz btoi bunyinya... kena sabar dan ikhlas kn sumber rezeki.. tensen2 hjg bln dpt gaji bo enjoiiiii

Cik Puan Rara said...

xpelah aeen,mana tau,nt kite jd kaya sesama.leh duk umah goyang kaki g spa.hehehe

~ NANA ~ said...

I pon agak bz kat office..kalau nk audit je mmg camni la tiap tahun..hihi..nk jugak merasa hidup senang goyang kaki tp duit berkepuk2..haha

With Julia said...

Lalink....jgn stress sgt tau...wahh jadi emcee...mesti suara sedap nih...kalo x xkan bos pilih lalink....kita serupa tau...bos pun selalu sgt bg umi Qi jadi emcee....muahahhaha