Followers

Monday, June 24, 2013

Cuti yang terpaksa di batalkan...:(







Pagi yang sangat lah.................x best..
mood pun kelaut....
Sepatutnya hari ni ngan esok...aku bercuti dengan husband n Raees...
tapiii..
tu semua hanya lah mimpi...
hakikatnya....sekarang nie..aku sedang berada di office...
huuh...apa lagi..kena  kerja lah...............


Apa yang di plan..semuanya x jadi... :(
hari Jumaat lepas aku half day...sebab nak gi Johor...
balik rumah aku siap2 lah packing baju...untuk 4 hari...
Raees pulak dari Khamis lepas dia dah ikut tok ayah n nenek dia gi Johor dulu..
mama n papa dia pergi hari Jumaat...
harapan aku...siap packing cepat2..so senang..husband balik petang..boleh terus gerak pergi je...
sedang tengah siap2 packing barang...husband pun call..dia bagitau ada bad news...
bad news cuti yang dia dah apply..n approved..terpaksa dibekukan...
means..kene cancel cuti....sebab dah dapat arahan dari Ketua Polis Negeara..
cuti anggota terpaksa dibekukan..disebabkan perhimpunan yang akan ketua pembangkang adakan pada hari Sabtu lepas..
dan semua anggota kena standby..bila2 masa saja akan dipanggil..
perghhh...terus mood aku hilang ko...
husband pun bengang la jugak...elok je cuti da approved n last day plak hari tu dia kerja sebelum cuti..
dah kena dapat arahan macam tu....
last2 husband hanya dapat cuti hari Sabtu n Ahad je...
huhmm...dapat cuti tu pun..sempat pergi Johor je....tu pun gerak lambat...
patutnya nak gerak petang...last2..malam pukul 9 kiteorang gerak..sampai Johor dah pukul 12.00 malam..
hari Sabtunya, malam dah gerak balik KL...
ingatkan nak stay sampai hari Ahad..tapi keadaan jerebu di Johor makin teruk..
terpaksa lah balik..ade anak kecik kan..x elok lah nak berjalan2 time cuaca teruk macam tu...

Hari Ahad pulak just dok rumah je...xkeluar mana2 pun..
nak jumpa mummy2 gojes pun xdapat...sebabnya..husband dah pengsan dari balik dari Johor..sampai lah pukul 3 petang...huuuh..puas kejut xnak bangun...penat sangat katenya...lagi satu dia nak balas dendam tidur sebab x dapat cuti..huuh...
nak pergi sendiri xboleh lak...payah nak handle Raees dalam kereta sorang2..nak ajak adik teman..dia pulak takde...dok lah rumah dengan Raees...
tengok pic2 mummy gojes kat FB syokk jer...waaaaaaaaa....sedehnye xdapat joinn..
dah lah sedeh xdapat bercuti...kalau x hari ni dah happy2 dengan papa n Raees...:(

Bila lagi nak cutinye pun xtau lah....
bulan depan dah puasa...raya??huhmm..belum tentu husband dapat cuti lagi..
tu pun pegawai dia dah bagi hint kat dia yang raya husband xleh cuti...
adoyaiiii................alamatnya sampai aku cuti bersalin lah baru husband dapat cuti agaknye...
huhuh... :(

Ikotkan nak je aku teruskan cuti hari ni ngan esok....tapi husband x bagi...dia suruh kerja jugak..
huhmmm...
so terpaksa lah aku cancel kan balik cuti yang dah approved nie..sob sob sob...





4 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

nasib baik takde booking hotel ke, flight ke kalau tak naya je. sabar lah ain. bkhidmat demi negara

Bazilah (^0^) said...

kesiannye. sabar ek aeen. perhimpunan yg mcm tu mmg menyusahkan. tp xpelah amik positve side, skrg ni jerebu teruk nk g berjalan bwk si kecik pon x berapa elok :) chill k :)

With Julia said...

Sedih tau baca entry mommy raees....sampai ati tau diorg wat cenggitu....mommy raees xmo stress yer...next time Allah pasti balas balik masa berharga tuh utk bersama2 keluarga bercuti...x sabar nk tgk mommy raess....

Dear, nak tau napa eh x jadi dtg gathering kt Kidszoona? dpt x mesej wassup umi Qi? tingin nk jupe raees encem tuh :(

hayati hashim said...

Pengorbanan... semoga berbalas dan berbaloi.. xmo sedih2 sian raees dan adik bby..