Followers

Thursday, May 2, 2013

Raees x sihat.. :(






Mood sangat2 lah ke laut hari nie...
nak kerja pun xde mood sebenarnya...
teringat Raees kat rumah...
dia dari semalam x berapa nak sihat..
batuk n selsema...
1st time ni kena batuk...
selsema baru kali kedua..
tidur nak berbuai jer.....
main pun xmacam biasa..
kejap2 dia merengek...mintak dukung....:(

minum susu pun sikit2..agaknye tekak xsedap kan..
macam kite pun kalau batuk tekak rasa xsedap je bile telan or minum ape2...
tapi Alhamdulilah lah..batuk Raees x lah seteruk mana...x berkahak sangat..
pergi klinik semalam doktor kata normal...xteruk...
selesema doktor bagi ubat titik..
naseb x demam..

Raees senang makan ubat..xde mgamuk2...
hehe..xtau lah da besar nanti...
sampai kan dah habis bagi makan ubat dia mintak lagi..
agaknye sedap kot rasanye..hehe...

walaupun cuti hari buruh semalam...bagi aku sama je macam x cuti pun..
jaga anak yg xsehat pun dah kire macam kerja gak...
Raees nak tido dy nak kena ada orang dok depan dia bila dia dalam buai..
jangan lah tinggalkan ...kite hilang je kejap confirm dia berbunyik merengek...
bila kite dok balik depan dia dia senyap n tido...
Aduhaii...1 kerja pun xleh nak buat bile kene dok mengadap dia jer....

Malamnya pula aku x bawak dia tidur dalam bilik..kiteorang tidur kat ruang tamu je..
sebab dalam bilik xde buai...so time dy xsehat ni tido je lah kat ruang tamu..n bile dy merengek xnk tido macam biasa..masuk je lah dalam buai...senang citer...
tapi malam tadi husband x balik..kerja..naseb lah ada ibu aku yang temankan..
ibu aku tau esoknye aku nak kerja..
kalau Raees merengek ke ape ke..ibu aku la bangun tengokkan dia..tidurkan dia...bagi susu..
last2..Raees tidur berdua dengan nenek dia..
aku bangun jugak..bangun buat susu..bagi kat ibu aku..pas 2 aku sambung tidur balik..heh..
kirenye kiteorang gilir2 la jaga Raees malam tadi...

hari nie nampak Raees ok sikit..nak main...leh la senyum lebar..
mulut pot pet pot pet..nth pape dia cakap pun xtau lah...
harap2 dia ok lah..esok nak balik umah MIL..
kang dia tgk cucu dia demam..susah hati lak dia..

oh yea..Raees dah tumbuh gigi..
2 batang bwh..2 batang atas..total 4 batang gigi...
heheh..naseb lah gigi tumbuh dia x demam..
gigi dah tumbuh...merangkak pun belum lagi..haish...




5 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

takpe Ain, jaga anak tak sihat dapat pahala..

With Julia said...

haaa raees x sihat...uwaaaa sedih bila dgr anak2 kita x sihat kan mommy...bgus ada ibu aeen tlg gilir2 jga cucu...beruntung raees tau...wahhh dah ada 4 btg gigi chaiyok2 encem boy...bila la umi Qi nk jumpa raees?

Asz Miza said...

Get well soon raees..mama Raees pun jaga diri tau. Waaa da 4 btg gigi Raees..:)

Siti Nursyamimi said...

bestnye raees dah ada gigi..
get well soon dear..
insyallah nak leh akal baru r tu..
nak merangkak plak kot..:)

Cik Puan Rara said...

bila anak x sihat mmg penat kan aeen,rara pon sama,bangun pg princess berak tgh2 malam.hmmm ntah lah.sbr jelah kite ni.