Followers

Wednesday, April 17, 2013

Raees dah 7 bulan..take over blog mama jap..ehehe..





Cakkkk!!!!!
Rindunnya Raees dengan mommy2 semua....
kecian kat mama sebab dia xde masa nk update blog..
xde masa nak story pasal Raees n story pasal bakal adik Raees...
huhuh...
meh lah Raees amek alih jap blog mama..
Raees sendiri ceritakan perkembangan Raees yeh..nak cite pasal adik Raees..Raees xtau nak citer ape..
tunggu mama lah nanti ceritakan yeh..

hari2 mama penat...penat kerja..penat jaga Raees yang makin nakal nie..hehe...
Raees nk tolong..tapi Raees kecik lagi..yg Raees tau..Raees tolong kacau mama je..
eh..xde lah..Raees budah baik lah mommy2...
Raees jarang kacau mama malam2...
sebab Raees akan tidur dari lepas maghrib sampai lah pagi esok...
saja bagi can mama rehat..n mama spend time ngan papa..eheheh..
kadang2 malam2 Raees jeling2 jugak mama n papa buat ape..ehehe..
upsss..terlebih sudah...aipp..nanti Raees kena marah dengan mama lak....:p

Cute x pic Raees kat bawah nie...adah tokoh jadi soldier x??eheh..
Raees nak gi Lahad Datu nie..nak ikot??
papa lah pakaikan Raees topi soldier nie...
Raees nk jadi macam papa n tok ayah lah..papa polis..
tok ayah askar...mana2 pun boleh...:)




Sekarang nie Raees dah 7 bulan..
sekejap je rasanya dah besar...
tapi Raees xpandai merangkak lagi....kalau menyiarap tu..Raees dah expert sangat..
ehehe..selalu kena bising ngan mama n papa..sebab dorang nak tengok Raees merangkak..
Raees tau Raees dah lambat nak merangkak..patotnye umur Raees sekarang dah boleh merangkak kan..huhmmm.....
tp ..mama pernah cakap kat Raees..setiap budak perkembangan dia lain2...ada cepat ada lambat...
mungkin Raees lambat merangkak..or mungkin Raees x merangkak langsung..mana tau..kot2 terus jalan je kan..hehe...

Raees suka duduk..tapi Raees xleh duduk dengan sendiri..selalunya Raees akan di dudukkan..
InsyaAllah..xlama lagi boleh lah....
Raees suka buat bising kat rumah...suka jerit2..marah2..garang au Raees nie..
xtau lah ikot perangai siapa...
kalau lambat bagi makan...lagi Raees jerit...
ngada2 pun ada gak...bila orang sekeliling ada yang bersin..Raees nangis..padahal orang tu bukan marah Raees...ngada2 kan Raees nie...hehehe...

Tengok lah muka nakal saya nie...hehe...
ni lah kerja saya kalau keluar gi makan ngn mama n papa...
layan tab mama....bila dah boring..baru Raees kacau dorang makan...heheh


Apa lagi ek..Raees nak cerita pasal Raees sekarang nie...
ermmm...
nenek Raees kate Raees macam nak tumbuh gigi...xtau lah betul ke x..ehehe...
apa yang Raees  harap sekarang nie..Raees nak merangkak lah mommy2...tp xtau la bila..uhuhuh...
Raees rasa tu je lah Raees nak cerita...


Raees sayaaaaaaaaaanggg mama ....
walau mama penat or letih mcm mane pun..Raees tetap akan hiburkan hati mama...
selalu bg senyuman kat mama..sebab mama cakap..senyuman Raees menawan..eheheh..(malu la Raees..)
Doakan kesihatan mama yeh mommy2..semoga mama n adik Raees sihat sentiasa....



eh2..xlupa jugak..
Raees sayang papa sangat2...
bila mama penat n xlarat...papa la yang jaga Raees..
buat susu, tukar pampers..n layan Raees.....
thanks papa....




Oh mama oh papa...
Raees sayang sangat2 mama n papa...
MMuuuuaccchhh..


oh yea..nampak x bintik2 kat muka Raees tu...tu la nyamuk yang gigit Raees ..mama ada cerita kan dalam entry sebelum nie..tp paling Raees xtahan kat telinga tu..nampak merah x??
kalau mommy2 semua nak tau...Raees rasa gatal sangat..kalau tengok dekat2..nampak bengkak au..
tapi sikit pun Raees x menangis..xnak susah kan mama n papa...Raees tahan je..kadang2 je Raees merengek sikit2..
ada lagi..banyak tempat..papa siap kire...boleh dikatekan hampir 15 gigitan yang ada kat kawasan muka n kepala Raees tu...huhuhu...
harap2 cepat lah baik kan mommy2...

Ok lah mommy2..panjang pula Raees cerita nie...
Raees undur diri dulu yeh....muwaahhh...

12 comments:

Wawa Yusoff said...

hye raees..!! mata kamu memang menggoda sangat tau. handsome :)

With Julia said...

Happy 7 month dear raees...keep it up! Pandai celoteh dlm blog mommy ye sebijik cam Qi hehhe

Cik Puan Rara said...

aloloo pandai nya raees taip entry.hehehe.moga raees membesar jd anak yg soleh ye syg! aunty teringin sgt nk jumpa bodak comel ni.

Siti Nursyamimi said...

i love u Raees! hehe..comey sangat ini budak..

jaja_NorLiza said...

hebat la raees..wpun tak pandai merangkak lg, tp raees dah pandai taip entry kan??? apapun raees mmg bdk yg hensem!

wisata outbound said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

suka dapat jumpa Raees haritu, hensem senyum pun manis je... Mama mandong je tak larat update blog hehe. takpe, nanti Mama dah dapat feel dia update kan. Semoga adik sihat walafiat

izyan al-za'im said...

dont worry raees. izz sebaya dgn raees but still x pndai merangkak jgk lg. so ade geng. betul tu setiap baby punye pkembangan kan berbeza. just go with the flow kan raees comel? :)

Super Ummi said...

Raees... miqdad dah 7 bulan lebih pun blum pandai merangkak lagi... rileks2 je.. hikhik..
raees dah 7 bulan tapi dah nak dpt adik... miqdad nak adik jugak... tapi blum ade rezeki...
raees kalau rajin, singgah blog miqdad ye.. =)
http://ummidaddyloves.blogspot.com/

erna said...

raees..raees ni kacak la. mata bulat aunty suka! raees..jangan risau pasal tak merangkak lagi..iman anak aunty pun mula merangkak pada usia 8bulan 2minggu. sekarang aunty tak larat nak kejar iman. hehehe

be a good boy raees sayang

http://ummierna.blogspot.com/

SweetLikeWhat said...

alolo comel raees update blog..tolong mama ye..gud boy..comel sangat pakai topi askar tuh..hihi

raees, hannah dulu pun merangkak umur 8 bulan 2 minggu..lambat jugak..hihi..

Bazilah (^0^) said...

raees pndai dh berblogging ye hehehe.